Widok

Problem z zasypianiem i spaniem - zabkowanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy ktoras z Was tak miala? Moja corka ma 10 miesiecy i ani jednego zeba, od jakis 2 tyg. ma problemy z zasypianiem (wczesniej bez problemu zaypiala sama a teraz glownie przy cycu). W nocy budzi sie co chwile i nie moze ponownie zasnac, szamocze sie po calym lozku az w koncu sie zmeczy i zasnie przy cycu, ale nie na dlugo bo zaraz znowu pobudka. Zwalam wszystko na zeby bo nic innego nie przychodzi mi do glowy, robilam tez bad. na posiew i byl ok, czy Wasze maluchy zachowywaly sie podobnie podczas zabkowania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia u nas było i jest tak samo ;)
wprawdzie mała ma 6 miesięcy ale właśnie wyszedł jej pierwszy ząbek ;)
Nie może sama zasnąć, stęka, zasypia przy cycu ale na krótko i w nocy pobudki co chwila :(
pocieszam się, że jak wyjdą ząbki to się trochę polepszy :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
No cóz mojemu pierwszy ząb wyszedł w wieku 8 miesięcy i do tej pory nie miałam spokojnej nocy ;P
Ja podaje wieczorem Ibufen na noc jak już sie zęby przebijają i najbardziej boli.
image
dobrze ze nie jestem sama;-)
U nas zęby to był dopiero hicior.
Wychodziły woooolno, i to np 3 na raz!!!!!!!

W nocy pobudki z okrzykami indiańskimi, potem już dałam sobie siana i jak widziałam,że zaczyna się zasypianie mordownia- dawałam dawkę Paracetamolu na noc.

A z Dentinoxem na placu przygotowanym do nacierania, to chyba spałam co noc:)
image

image

Niestety u nas też gdy zaczęły wychodzic a było to na przełomie 5-6 m nocki stały się koszmarne,wcześniej nie było różowo bo moje dziecko od urodzenia źle zasypiało i spało zarówno w dzień jak i w nocy ale potem to były jazdy,że szok.
Ratowałam się Nurofenem, Dentinoxem i jeszcze taki żel był Orajl żel czy coś w tym rodzaju,chyba już go nie ma w aptekach.
Bardzo niemiłe uczucie powodował na początku i też mała krzyczała po posmarowaniu ale po chwili mijało a przynosiło ulgę.

Tak się rozbrykała,chciała spac tylko przy cycu,że do roku spała ze mną od 24-1 w nocy bo tylko dzięki temu mogłam trochę się kimnąc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No mojemu też idą wolno i po kilka naraz :(
Ale trzeba jakos przez to przejsc :)
image
a u mnie horror się zaczął. Niespokojne noce i dnie, problem z zaśnięciem, zjadanie wszystkich i wszystkiego ( jakby chciała gryźć ) brak apetytu, luźne kupki. Dziś dziąsełko pękło, będzie lewa dolna jedynka, a gdzie reszta :/
wrrrr :/
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
U nas to "wrrr". trwało równy rok!!!!!:)
image

image

a czy mozna tak czesto dawac paracetamo/nurofen?
Z ibuprofenami czyli Nurofen,Ibum,Ibufen należy ostrożnie pomimo,że to leki bez recepty (ja z nich zrezygnowałam prawie całkowicie) bezpieczniejszy jest Paracetamol ale w ogóle to nie ma co przesadzac z tymi p/bólowymi bo może wystarczy tylko posmarowanie dziąseł.

Niestety ząbkowanie to koszmar dla malucha i mamy ale każdy musi to przejsc:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My dopiero teraz jesteśmy na etapie ząbkowania, i wiadomo, dziecko starsze, troszkę inaczej przeżywa ten ból niż maluszek. Ale jeszcze ani razu nie dałam nic przeciwbólowego. W dzień nie mamy problemów z zębami, przy zasypianiu też. Jak idą zęby to Lena budzi się w nocy ok 1-2 i płacze, a raczej się drze, ze 20 minut. Smaruję dziąsła dentinoxem i noszę dla ukojenia i przytulenia się.
imageimage
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry