Widok

Problemy z cerą!!Pomocy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie, zawsze służycie poradami, to może tutaj też coś poradzicie. Praca, stresy spowodowały, że zauważyłam u siebie poszarzałą cerę i podkrążone oczy. Może któraś z was mogłaby podzielić się swoimi doświadczeniami z radzeniem sobie z tymi problemami. Wszelkie maseczki domowe mile widziane. Proszę również o podanie sprawdzonych kosmetyków. A może coś dobrego do malowania, aby coś niecoś zatuszować? Z góry dziękuję dziewczyny;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie znam sie na domowych maseczkach. Wydaje mi się, że większość złotych sposobów naszych mam i babć straciła na aktualności, bo wszystko jest strasznie chemiczne lub zanieczyszczone - np. moja mama całe życie robiła sobie rozjasniające maseczki z ogórka, a od paru lat, jakiego by nie kupiła natychmiast ma gigantyczne uczulenie. Nie jest przy tym ogólnie uczulona na ogórki i np. na rękach nie ma takich reakcji. Z kosmetyków gorąco polecam kremy z wit. C. Mój ulubiony, naprawdę chemicznie skuteczny to La Roche Possay (w aptece).
zrób sobie wieczorem peeling, na buzię nałóż maseczkę głęboko nawilżającą i zostaw ją na całą noc. -zabieg powtarzaj dwa razy w tygodniu.na dzień zastosuj korektor rozświetlający pod oczy,np z firmy revlon-ten różowo porcelanowy.
dobry efekt tez daje muśnięcie policzków różem-tylko nie za mocno;)
dodatkowo możesz też popić troszkę soku z marchwii lub pobrac przez pewien czas tabletki beta karoten-które poprawią Twój koloryt skóry.
i nie zapominaj o świeżym powietrzu i dobrze dobranym kremie do twarzy:)
pozdrawiam:)
Mmegi, a mogę prosić dokładną nazwę korektora firmy Revlon, bo na Allegro znalazłam tylko do twarzy Korektor Revlon SkinLights Illusion Wand, a potrzebny mi faktycznie pod oczy
do góry