Widok
Proboszcz !!
Czy również spotkaliście się z a niechęcią naszego Proboszcza do parafian?
Pomijam kolędę, której długo nie zapomnę bo do przyjemnych nie należała, ale po próbie uzyskania dokumentów potrzebnych do zawarcia związku małżeńskiego w innym kościele stwierdzam, że coś tu jest nie na miejscu.
Do tej pory myślałem, że kapłan jest dla ludzi, przynajmniej, że lubi "pracować" z ludźmi i wśród ludzi...
Nasz Proboszcz chyba ma odmienny pogląd ....
Pomijam kolędę, której długo nie zapomnę bo do przyjemnych nie należała, ale po próbie uzyskania dokumentów potrzebnych do zawarcia związku małżeńskiego w innym kościele stwierdzam, że coś tu jest nie na miejscu.
Do tej pory myślałem, że kapłan jest dla ludzi, przynajmniej, że lubi "pracować" z ludźmi i wśród ludzi...
Nasz Proboszcz chyba ma odmienny pogląd ....
Popieram tę opinię. Nasz proboszcz ma tak prymitywne poczucie humoru, że aż niedobrze się robi. Traktuje parafię jak swój własny folwark a parafian jak chłopów pańszczyźnianych. Dawniej to był prawdziwy PROBOSZCZ, ks. Tadeusz Rogatka. Miał klasę, był dobry, skromny i szlachetny i mądry. Pozostawił po sobie pustkę, bo obecny kojarzy mi się z wielkimi skarbonami i klapami na ordery.
Mieszkam na Demptowie prawie 40lat.Czekam na kolende WREDNY PROBOSZCZU.Szkoda ,że nie byłem na ostatniej.Moja rodzina musiała słuchać Twoich wrednych i bezczelnych komentarzy.Jak ktoś nie chodzi do koscioła regularnie to nie oznacza,że jest nie wierzący.Moze musi ciężko zapracować na kolende żeby było co wsadzić do koperty.Ty masz robote na miejscu,ale dla MNIE jesteś szoferem Biskupa.ROGATKA TO BYL PROBOSZCZ.Ten jest juz tylko nastawiony na BUSSINES