Widok
Programy wyborcze i cechy kandydatów
Spróbujmy poukładać najważniejsze pytania do kandydatów. Mam nadzieję, że mamy szansę wybrać sensownie kogoś kto ma głowę na karku, dobre pomysły i wizję naszej gminy a także dobrze zna jej problemy.
Poza tym proponuję byśmy wolni od złośliwości poszukali + i - poszczególnych kandydatów.
Chciałabym także by kandydaci umieścili tu swoje programy.
Poza tym proponuję byśmy wolni od złośliwości poszukali + i - poszczególnych kandydatów.
Chciałabym także by kandydaci umieścili tu swoje programy.
Żeby się nie rozdrabniać pytanie powinno być tylko jedno: Jak i jak szybko nowy wójt zamierza załatwić problem dziurawych głównych dróg w Bojanie i ile to będzie kosztowało mieszkańców? Nie ma o co więcej pytać bo przez tą resztę kadencji nie wiele więcej może zdziałać.
A żeby nie obiecywał gruszek na wierzbie to niech kandydat podpisze każdemu chętnemu weksel na kwotę powiedzmy 50000zł że jeżeli zostanie wójtem to doprowadzi do utwardzenia głównych dróg bojańskich (tu lista dróg: Hebla, Majora Bojana, ...) w przeciągu ..(tu oferowany termin) .... a jeżeli do tego terminu drogi nie będą utwardzone to weksel nabiera prawa wykonywalności.
Może jakiś prawnik to zaproponuje. Zobaczymy jak kandydatom zrzędnie mina jak dostaną kilka weksli do podpisania i czy w ogóle ktoś się zdecyduje podpisać. Na forum możemy określić którzy kandydaci podpiszą takie weksle i na takich głosować wspólnie całą miejscowością.
A żeby nie obiecywał gruszek na wierzbie to niech kandydat podpisze każdemu chętnemu weksel na kwotę powiedzmy 50000zł że jeżeli zostanie wójtem to doprowadzi do utwardzenia głównych dróg bojańskich (tu lista dróg: Hebla, Majora Bojana, ...) w przeciągu ..(tu oferowany termin) .... a jeżeli do tego terminu drogi nie będą utwardzone to weksel nabiera prawa wykonywalności.
Może jakiś prawnik to zaproponuje. Zobaczymy jak kandydatom zrzędnie mina jak dostaną kilka weksli do podpisania i czy w ogóle ktoś się zdecyduje podpisać. Na forum możemy określić którzy kandydaci podpiszą takie weksle i na takich głosować wspólnie całą miejscowością.
Z tego co wiem, jeden z kandydatów na wójta otwarcie przyznał, że budowy dróg lokalnych w gminach przestaną być wspierane z budżetu państwa, stąd należy się spodziewać mniejszej ilości takich inwestycji w kolejnych latach. Nie było mnie na tym spotkaniu i parafrazuję tę wypowiedź, dlatego nie napiszę o jakiego kandydata chodzi.
Według mnie, dla nas mieszkańców Bojana morał z tego jest taki, że jeśli kolejny wójt będzie z Szemuda lub okolic, o utwardzonych drogach gminnych możemy zapomnieć.
Według mnie, dla nas mieszkańców Bojana morał z tego jest taki, że jeśli kolejny wójt będzie z Szemuda lub okolic, o utwardzonych drogach gminnych możemy zapomnieć.
Jak nie wiesz dokładnie to nie zabieraj głosu. Na gminne też. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/rzad-zdecydowal-bedzie-mniej-pieniedzy-na-lokalne-drogi,291276.html
na blogu http://www.fopke.pl znajdą państwo informację na temat kandydata na wójta i jego program wyborczy