Widok

Projekt łazienki bokaro? - proszę o opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, czy robił ktoś z was u nich projekt,wraz z zakupem kafli? Zastanawiam się czy wystarczy kupić tylko kafle, z armaturą i meblami chce się jeszcze wstrzymać.Dawaliście zaliczkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hopka
jesli nie ma sie pomyslu na lazienke to warto skorzystac z projektanta
ale jesli sie ma pomysl to nie warto

ja byłam w bokaro przed remontemu kuchni by wybrac kafle poszlam zobaczylam, wybrałam i kafle które były w bokaro kupiłam przez internet 40% taniej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Te które wybrałam, akurat niema aż takiej różnicy cenowej w necie. A tu przynajmniej jestem pewna, że dojdą, całe,z jednej serii, ewentualna reklamacja no problem. Wolę dopłacić za spokój. Jedna łazienka to nie problem mam 3 do ogarnięcia.Tylko nie chcę ceramiki i mebli na razie kupować.
Stąd pytanie czy ktoś może wie czy aby projekt był za free wystarczy kupić kafle, czy całość??Głupio mi dzwonić do nich ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam do zagospodarowania maleńką nową łazienkę. zupełnie nie miałam pomysłu, jak wszystko tam zmieścić. i zdecydowałam się na pomoc projektanta z bokaro. przy wykonaniu projektu zapłaciłam za niego 300zł (to było 2 lata temu), miało to być odliczone od ceny kafli (które okazały się o połowę droższe niż w innym sklepie).
nie byłam zadowolona z projektu. spodziewałam się chyba bardziej profesjonalnego doradztwa. ostatecznie nie kupiłam kafli w bokaro, nie skorzystałam też z projektu, bo był mało funkcjonalny.

koleżanka miała projekt za free przy zakupie prysznica z deszczownica.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Bokaro kupują idioci lub rozrzutni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niekoniecznie , niektore ceny maja niższe niz w sieciówkach a jakosc lepszą , co do samych kafli to niektore kafle sa dużo drozsze a niektore sa w cenie porównywalnej ( pamietajcie ze do zamówien z neta trzeba doliczyc koszt przesylki , czasem wyjdzie taniej, czasem podobnie , a czasem dużo drozej niz w bokaro )....

My ta zrobilismy zakupy na czesc materiałow , reszta z sieciówek lub neta .... Z bokaro jestesmy zadowoleni i polecamy :-)

Z projektanta nie korzystalismy - ja sama zaprojektowałam łazienki :-).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcesz to idź do taniego wielkiego marketu ,tam dostaniesz tanie wielkie gó.....no ,chińskoindyjskotsjlandską tandetę która nie działa ,i ciągłe reklamacje życzę piwodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dokladnie, przy wiekszym zamowieniu, a remont lazienki to spore wydatki, mozna wynegocjowac inne kwoty. nadal wyzsze niz z necie, ale niektore ceny sa bardzo zblizone. Tez sie waham, bo robialm tam projekt, zaraz bede kupowac cale wysposazenie, w necie pare groszy taniej, ale dla swietego spokoju chyba kupie na miejscu. Zalezy mi na czasie, a jak cos co zmaoiwe bedzie potluczone, czy miala inna wade..strace czas. jak komus nie zalezy na czasie, i moze sobie zamowic wczesniej to co innego. Ja z chwila odebrania zamowienia zaczynam wykanczanie lazienki. Zasatanawialam sie tez nad Femaxem, tez atrakcyjni cenowo, tez robia projekt..ale chyba maja mniej plytek (przyynajmnjie na sklepie). A daleczgo wybralam Bokaro..nie wiem:) mam nadzieje ze nie bede zalowac, ale to sie okaze za jakies 2 m-ce
ja też zamówiłam przez internet i mam lipę :(, potłuczone + różne odcienie, masakra jakaś.........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
My dokładnie tak samo! Mają tam niesamowitą przebitkę cen.
tak dalam zaliczke na projekt, 800 zl, ktora bedzie potracona przy zakupach (chyba powyzej 3k)
witam. w marcu robilam projekt. 800 zl zaliczki odliczone od ceny kafli, przy zalozeniu ze wydamy 3000zl. jestem zadowolona, projektantka uwzglednila moja wizje, chcialam jasna lazienke, nowoczesna, z akcentem mozaiki i taka otrzymalam. projektantka uszanowala takze fakt ze nie chcialam wydac nie wiadomo jakich kwot na wanne i zlew- a jednak znalazla mi fajną sanitarkę, nowoczesna i za naprawde wporządku pieniadze. jeden problem- nie uwzglednila kilku kafli wiecej, i w konsekwencji musielismy domawiac, bo costam sie zbilo kafelkarzowi, wyszczerbilo i 5 dni do tylu bylismy z robota. ale efekt koncowy dla mnie super. no i wsluchanie sie w potrzeby klienta na 5-tke.:)
Polecam hurtownię kafli "Diana" w Glinczu k/ Żukowa. Tam robią projekt łazienki z wybranych przez Ciebie kafli. Nie musi być to jeden "model". Robią nawet kilka wersji i wprowadzają zmiany, które sobie życzysz. Za projekt biorą zaliczkę, którą potrącają z wartości zakupionych kafli. Dodam tylko, że ceny porównywalne do tych z marketu. Ja mam zaprojektowane przez nich dwie łazienki i naprawdę jestem zadowolona zarówno z projektów jak i z cen kafli przez nich zaproponowanych. Na miejscu mają spory wybór, ale jak nie mają - to sprowadzą :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tu masz kontakt do rzetelnej firmy: http://www.marmur-dulemba.pl/index.php?content=kontakt#!/page_tresc
Na ich stronie masz także przykładowe realizacje, możesz sobie przejrzeć i wybrać coś z nic, ewentualnie sama coś zaproponować.
Zdecydowanie nie polecam!!! Zainteresowanie klientem żadne. Panie nie mają pojęcia o budowie, nie potrafią nic doradzić a gdy zabraknie kafli to jest dopiero problem dla inwestora nie do przejścia. Szkoda czasu na tę „hurtownię”!!!!
Tak ale nigdy w Bokaro.Przepłacisz nawet 30 %
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Popieram. Kupiłam projekt bo nie miałam pomysłu do końca na łazienkę. Ale koszt produktów (kafli, armatury) był 50% większy od pozostałych cen na internecie i do tego wolna obsługa osób odpowiedzialnych za sprzedaż skutecznie mnie zniechęciła. Projekt wart swej ceny bo jednak co 3D to 3D i do tego zwykła ludzka pomoc pani projektant.
Co to jest projekt 3D?.....zrobili Ci mini makietę łazienki?...ile to kosztuje?
Bokaro mówimy nie. Moja mama robiła remont łazienki i toalety. Nie miała pomysłu, uparła się na Bokaro. Ok. Kafle i armaturę mają niezłe, dobrej jakości itp ale horrendalnie drogie w porównaniu do konkurencji. No i termin oczekiwania na zamówienie, jakby co najmniej kafle i armatura z Chin jechały osiołkiem. Projekt ok, łazienka finalnie wygląda bardzo ładnie, tylko że Pani projektant policzyła za dużo kafli a tych zwrócic nie można. Reklamacje tak, ale tylko na uszkodzenia fabryczne, transportowe itp. Tym sposobem w piwnicy leży 8 !!!! kartonów kafli za jakiś 1000 pln bo Pani się pomyliła. MASAKRA NACIĄGACZE!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ostatnio musieliśmy zmienić projekt łazienki, poprzedni ze względu na wymiary płytek okazał się nieaktualny. Znaleźliśmy kobietę z ogłoszenia, która zmieniła cały projekt za nie duże pieniądze i zrobiła to naprawdę dobrze. Warto szukać.
Jeśli chodzi o płytki warto szukać w sklepach internetowych u nas różnica w stosunku do sklepu stacjonarnego w Sopocie wyniosła 1300zł, czas realizacji 2 dni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Robilismy wlasnie remont duzej lazieniki i sami znalezlismy projektantke. chcielismy skorzystac z tej uslugi w bokaro ale ceny plytek sa 100% drozsze niz w necie wiec wolalam zaplacic za projekt lazienki 1000 zl i kupic wszystko przez internet taniej (oszczedzilam pewnie duzo wiecej niz ten 1000). Kafle super wyliczone, zostal maly zapas, indywidualne podejscie. O projektach z Bokaro ( i innych sklepow oferujacych uslugi) slyszalam ze sa "na odwal", zawyzaja ilosci kafli, no i nie ma konsultacji na miejscu czy wsparcia w trakcie remontu (kontakt projektantki z ekipa na miejscu w trakcie i pomoc w odbiorze sa bardzo przydatne).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałam projekty z bokaro i jestem zadowolona z ich wykonania, robiłam dwie łazienki na raz, raczej na styl nowoczesny (dają 3 propozycje projektu, ale mi i tak zmieniali bo w końcu zrobia tak żeby Tobie się podobało) Płytki wybierałam sama.Jeżeli chodzi o ceny to wybierałam tylko produkty które były w podobnej cenie co w necie, lub były sprowadzone z zagranicy i nie mogłam nigdzie ich znaleźć, liczylam też się z tym że kafle mogą się zbić i nie będę umiała ich zareklamować np. po niemiecku :( Dobre ceny za sanitaria mają też w sklepie k&m, ale wiadomo jak się kupuje dużo to zawsze moża wynegocjować dobrą cenę. Jak pisze Pan powyżej nie ma konsultacji projektantki na miejscu i wymiary też trzeba zrobić samemu to jest duży minus, bo przy remontach zawsze wychodzą jakieś "kwiatki" :)

Ja odradzam firmę Bokaro. Płytki mają bardzo drogie. Tańsze w każdym innym sklepie lub na Internecie. Poza tym nie ma możliwości zwrotu zamówionego towaru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do zwrotu towaru to w zupełności sie zgadzam. Zamówiłam u nich projekt żeby wiedzieć ile kafli zamówić, wiem że to nie jest dokładne na 100%, ale zostały mi 4 kartony tych samych kafli - uważam że to bardzo dużo i nie ma możliwości zwrotu!!!!przesada. Co do cen to można negocjować. W moim przypadku z ceny 160 zł/m2 zniżyli do 112 zł /m2. Ale to tylko jedyny plus. Przy robieniu projektu odczułam, że jest robiony - na odwal się, przy zamawianiu kafli otrzymałam informację, że jednak kafli, które zamówiłam nie będzie - a jak będą to nie wiadomo kiedy, więc wzięłam podobne o zupełnie innym kształcie, no i ostatnia rzecz zamówiłam u nich też kabinę miała być po 3-4 tygodniach - a będzie po 6. Ostatni raz robię zakupy w tym sklepie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszę polecić http://asdecor.pl/organizacja-w-lazience-polki-wieszaki-i-inne/ wykonali naprawdę dobrą pracę.
Też mi zostały 2 kartony kafelek mam łazienkę z trzech kolorów i gdzie potrzebowałam najmniej 9 kafli dostalam 32 sztuki tłumaczenie projektantki system tak obliczył jakąś masakra moja kwota to koło 400 zł

Jeśli płytki z cegły, albo kamienie ozdobne - to raczej tu: tujestklinkier.-pl ( mają siedzibę w Gdyni), albo na epikadesign.-pl

Łazienkę można przecież samemu zaprojektować, wystarczy przejrzeć różne inspiracje aranżacyjne, chociażby na stronie Homebook w dziale łazienka homebookpl/inspiracje/lazienka . Mnóstwo jest tam pięknie urządzonych łazienek.

Teoretycznie tak, ale w praktyce potrafi to naprawdę dać w kość. Nierzadko ludzie nie potrafią sobie sami poradzić ani z potrzebnymi pomiarami ani z odpowiednim dobraniem barw i materiałów. Ja zdecydowałam się na profesjonalną pomoc od https://cermar2.pl/ i naprawdę nie żałuję. Jeśli ktoś z Was się zastanawia i widzi, że ma problemy w wymienionych przeze mnie kwestiach to polecam zdecydować się na profesjonalistów. Pod linkiem znajdziecie przykładowe projekty najróżniejszych łazienek, a ponadto firma ta posiada również swój sklep z wyposażeniem. Polecam, ja jestem pod wielkim wrażeniem- podeślę fotki jak znajdę moment. :)

Kupiliśmy w Bokaro kafle do łazienki i kabinę. Wcześniej zamówiliśmy projekt, za który zapłaciliśmy 50 zł. Okazało się, że to była wizualizacja, bez jakichkolwiek wymiarów, wyliczeń. Po zakupieniu materiałów upomnieliśmy się o projekt, ale powiedziano nam, że nic więcej nie dostaniemy. Jesteśmy rozczarowani.

My zarówno po wyposażenie jak i projekt łazienki poszliśmy do salonu łazienek Maxima http://ceramika-lazienkowa.com.pl/ . Kilka aranżacji wybraliśmy, a według nich zaproponowano nam indywidualny projekt. Super sprawa.

Hej :) Nie znam tej firmy ale zanim zaczniesz robić remont to może zastanów się czy w ogole warto brać fachowca? Ja na przykład sam wybrałem i położyłem panele w kuchni i ogarnąłem też kafelki do łazienki na imello.pl gdzie były w całkiem dobrej cenie. Wiadomo, że takie kwestie jak hydraulika lepiej zostawić fachowcom ale czasami warto zabawić się w złotą rączkę zamiast wydawać kupę siana na projektanta i ekipę remontową która często może cię baaaardzo rozczarować ;) ewentualnie jest dużo poradników i filmików w necie gdzie fachowcy wyjaśniają jak coś zrobić krok po kroku, pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Klsmcy w bokato robisz projekkt za 500 zl obiecuja ze zwroca za to w rabacie 20% a okazuje sie ze plytki kupisz drozej niz na internecie albo te same ceny a udaja wyliczajac ceny z kosmosu pozatym transport sobie licza z kosmosu stracilam 500 zl na darmo a sklep powinienprojekt robic gratis w ramach kupns oszukuja

Nie ufam ich jakości, biorąc pod uwagę, że mój sąsiad miał od nich płytki, a sześć miesięcy później miał w niektórych miejscach pęknięcia

A skąd pewność, że to wina jakości kafli, a nie np. złego ich położenia przez tzw. fachowca???

Dokładnie. Moim zdaniem fachowiec mógł się do tego przyczynić.

Zdecydowałem się na http://emef.com.pl/lazienka-w-doskonalym-stylu-licza-sie-akcesoria/ fantastyczne wykonanie.

slabe

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

jaki laptop kupic ? (18 odpowiedzi)

Jaki laptop kupic ? Czy z lombardu np. za 800 zl lenowo . Albo może nowy jakiś za 1300-1600 zl ?...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (56 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

do góry