Widok

Prolaktyna i Dostinex

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was ma problem z prolaktyna i bierze Dostinex? Od roku staram się o dziecko, ale nic nie wychodzi. Mam cały czas podwyższona prolaktyne i dostałam ostatnio Dostinex, wzięłam właśnie pierwsza dawkę i zalewają mnie poty takie jak mam przedo okresem. Możliwe że tak działa ta tabletka ? Macie jakieś doświadczenie w walce z prolaktyna ? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brałam Dostinex 1/4 tabletki raz na tydzień przez chyba 4 miesiące i odstawiłam po konsultacji z lekarzem. PRL wyrównana, okresy jak w zegarku regularne a jestem 40+. Nie każdy dobrze toleruje ten lek, może trzeba zmienić i zrób EKG jak masz możliwość.

EKG po co?

A ulotke przeczytalas od Dostinexu? Niestety moze miec zly wplyw na serce stad moze te poty

Dostinex ma zły wpływ (włóknienie zastawek) przy stosowaniu bardzo dużych dawek, a takie rzadko stosuje się przy hiperprolaktynemii

Inne tematy z forum Zdrowie

Łóżkowe problemy u młodego mężczyzny (14 odpowiedzi)

Mam 19 lat, od jakiegoś czasu mam wraz z partnerką łóżkowe problemy. Mamy za sobą seks oralny...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

okulista dzieciecy w gdansku na nfz (3 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie poszukuje okulisty dla 3 miesiecznego synka. Sprawa jest dosc pilna, bo juz...

do góry