Widok

Prometeusz

Prometeusz Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Prometeusz.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jak zwykle nie ma niigdzie 2D

dominacja slabego 3D wszedzie...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znowu te 3D, czy tam kogos popier...... ???!!!

jestem po prostu wściekły że nie można obejrze㇠filmu w normalnej wersji. Kolejny raz fundują… nam to gów...3D. Przecież wystarczy zobaczy㇠ile ludzi przychodzi do kina. I wcale głównym powodem nie jest cena biletu i to że ścią…gaja sobie z sieci. Głównym powodem jest to że nie ma wyboru, szczególnie kiedy chodzi o naprawdę™ oczekiwane premiery. Bojkot na facebooku!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

3D MÓWIMY NIE

PRZYŁĄCZCIE SIĘ NA FACEBOOKU
3D MÓWIMY STANOWCZO NIE
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie 2D??!?

Jak można wciskać na siłę ludziom to przereklamowane 3D!? Przecież to jest tak irytujące, że odbiera radość z oglądania filmu.
Czy naprawdę człowiek nie może sobie wybrać na jaką chce iść wersję??
Zepsują mi seans Prometeusza :(
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdecydowanie popieram !!! precz z badziewiastym 3D !! kurna , dlaczego nic nie robi się by jakość obrazu w kinie była w jakości HD ( a przynajmniej w zbliżonej )
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

3D

Pomijam jakość dystrybucji filmowej w sieci multikina - coraz gorsze filmy, coraz mniej ambitnych filmow. W Warszawie czy krakowie rowniez w innych miastach wybor filmow jest wiekszy. DO tego to nieszczęsne 3D!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Film OK , 3D NIE

Film mysle jest jak najbadziej na tak,troche dawno nie bylo filmow z tej tematyki ,
nastawialem sie na 2D i utwierdzam sie ze takim filmom 3D wcale nie pomaga,ale na to juz inny watek .Generalnie film polecam prawdziwym fanom Si-Fi .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

jacek buuuuuuuuuuu

uwzieliście się na te 3D jak dzieciak do zabawki mi to tam 3D odpowiada:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie!

Nowa odsłona "Obcy 8. pasażer Nostromo" + "Obcy kontra Predator" ... Jeśli ktoś nie oglądał tych filmów, może się podobać. Ci którzy oglądali będą zawiedzeni & znudzeni - fabuła odgrzewana i łatwy do przewidzenia finał.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

słaby ten film

Słaby ten film. W sumie przez ponad dwie godziny niewiele się w nim dzieje w sprawie fabuły. Troszkę tak jakby reżyser nawymyślał mocnych scen, a potem skleił, wyszło przydługo i reszta mu się nie zmieściła. Powala głupota organizacyjna całej ekspedycji, kolejne sceny nie wynikają z siebie, mało jest relacji pomiędzy bohaterami, a różne tezy zawarte w filmie nie znajdują czy to rozwinięcia czy wyjaśnienia. I ten "obcy" w ostatniej scenie, jak pokaz makijażu w filmie o Holokauscie. Brrrrrr!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

cdn.

Tak tak słyszałam, że to prequel do serii o obcym, ale ta ostatnia scena i tak nie pasuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podobał mi się :-)

Ostatnio taka posucha panuje na filmy s.-f., że ten był miłym urozmaiceniem ;-). Oboje z mężem jesteśmy fanami zarówno literatury, jak i filmów s.-f. i oboje z rozrzewnieniem wspominamy czasy premiery pierwszej części Obcego. Uważam, że Prometeusza zrobiono z rozmachem, film jest odpowiednio mroczny, trzyma w napięciu, prowokuje do stawiania pytań o nasze pochodzenie i rolę we wszechświecie, fabuła ma wprawdzie swoje niedostatki, ale generalnie film świetnie zmontowany, a Noomi Rapace bardzo przekonująca. Mam nadzieję, że będą dalsze części... Już niecierpliwie czekamy...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rewelacja

Film świetny, niby mało się dzieje ale wiele jest ciekawych akcji, przesłań i te efekty.... po prostu super. Całość fabuły jest spójna ( co rzadko zdarza się w amerykańskich filmach...). Z niecierpliwością czekam na dalszą część.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Może być

Dla fanów sci-fi to raczej pozycja obowiązkowa - film ma ładne zdjęcia, efekty, wyjaśnia genezę obcego, stawia pewne fundamentalne pytania i szuka odpowiedzi na nie. Jednak fabuła miejscami naciągana i wpada w pewne schematy, które rządzą kinem amerykańskim np. wysyłanie bandy idiotów zamiast poważnych naukowców na taką ważną misję, nieodpowiedzialne zachowanie ludzi w obcym środowisku (brak kwarantanny), naukowcy wypowiadający słowo "wierzę" częściej niż "zweryfikujmy to". To denerwuje i sprawia, że nie jest to film epicki, tylko kolejny z tego gatunku, jakich wiele na rynku. Daję 6/10.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gniot

Ten film to strata czasu i pieniędzy. Jestem fanem SF, oglądałem wszystkie części Obcego (i to po parę razy). Na film szedłem bez żadnego nastawienia, bez czytania recenzji i zawiodłem się straszliwie. Jedyne co ratuje ten film to efekty specjalne. Fabuła filmu jest beznadziejna. Logiki w nim brak. Aktorstwo ujdzie, ale nie powala. Takiego steku bzdur dawno nie oglądałem. Oczekiwałem od Ridleya Scotta trochę więcej polotu.
Zdecydowanie odradzam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dobry

Bez rewelacji, przejedzona fabuła, jednak trzyma w napieciu, efekty niezłe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miernota

Kochani - szkoda kasy i czasu na tę kupę nic nie wartego filmu. Fabuła - najwyżej cienka! Tyle szumu, że film chce pokazać jakiś sens człowieczeństwa - BZDURA! Siekanina, flaki, krew, wybuchy - nic więcej. Ciąża w 15 minut, po następnych 15 minutach ciężarna jest jak Pudzian, głowa robota jest chyba przyklejona do blatu ( w tym czasie statek kosmiczny co najmniej się rozpieprza), pojemniki z obcymi (?) raz wydają z siebie obcych, a już w innym pomieszczeniu nie, itd, itd. Mam żal do siebie, że nie zaufałem wewnętrznemu głosowi, który odradzał pójście na ten gniot. Jedyny plus? Dobra kolacja i drinczek przed filmem, o!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jeśli wybierasz się na "Prometeusza",

obejrzyj w zamian jedną część oryginalnej tetralogii Alien. KTÓRĄKOLWIEK. Nawet powszechnie obśmiewane 3 i 4 to dużo lepsze filmy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Filmy

Dreams (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dreams . Przeczytaj o filmie.

Jedna bitwa po drugiej (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Jedna bitwa po drugiej . Przeczytaj o filmie.

Iluzja 3 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Iluzja 3 . Przeczytaj o filmie.

do góry