Widok

Prośba o skan dowodu w e-mailu od potencjalnego pracodawcy?

Spotkał się ktoś może ostatnio z tym, że w odpowiedzi na maila z cv dostaje prośbę o skan dowodu lub jego zdjęcia z dwóch stron w celu dalszej rekrutacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak ................już to kiedyś na tym forum takową sytuację przerabialiśmy.
A kredycik na twój dowód kto będzie płacił?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zadaj sobie pytanie po co? a potem drugie czy jesteś debilem... wnioski sama wyciągnij
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że skan dowodu to powinni na trojmiasto.pl przesylać nasi wspaniałomyślni ogłoszeniodawcy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie powiedziałam, że wysłałam...tylko zastanawiało mnie to skąd pomysł na taką prośbę, bo to od razu wydawało się podejrzane. Ogłoszenie i tak już jest nieaktywne.
u normalnego pracodawcy to spoko bo potrzebuja na przyklad do rezerwacji biletu lotniczego, hotelu i innych d*pereli.ja wysylam scan paszportu dowodu certyfikatów spawalniczych i jeszcze jakos kredytów nie splacam za kogos.ludzie grafolog stwierdzi czy to wasz podpis a znajomi czy platnosc karta potwierdza ze w tym momencie byliscie w gdansku a nie w warszawie gdzie ktos wział kredyt na was.nie ma co sie bac bo mozna wygrac z nieuczciwymi

Inne tematy z forum Praca

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA (33 odpowiedzi)

Witam Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

do góry