Widok

Proszę o opinie o dzielnicy Orunia Górna

Orunia Górna Temat dostępny też na forum:
Proszę o Wasze opinie:

- jak się mieszka na Orunii Górnej ?
- jaką opinię ma ta dzielnica ?
- czy nie jest za blisko do starej Orunii ?
- czy lepiej wynająć/kupić mieszkanie na Ujeścisku ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nikt tam nie mieszka ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie odpowiada bo i pytanie kretyńskie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie odpisujemy bo latamy z siekierami po osiedlu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moi rodzice mają mieszkanie na Oruni Górnej, i ja tez kupiłam tam mieszkanie.
Mieszka sie dobrze, jest tu wszystko czego potrzeba, 2 przychodnie, kilka aptek, szkoła, wieksze i mniejsze sklepiki, banki, 3 stacje benzynowe itp
Są place zabaw, przedszkola.

Według mnie jedynym minusem są mega korki.
image

Mieszkam na Oruni Górnej od listopada. Czasem ma się wrażenie, że mieszka się na końcu świata, gdy np z głównego jedzie się na Orunię godzinę autobusem. Bywa. Drugi minus, czysto subiektywny - chyba trochę za dużo nowobogackich. Strach przechodzić przez ulicę na pasach, bo kierowca w niezłym aucie może nie raczyć się zatrzymać. Po za tym... Wszystko ok, ale na razie... Dzielnica bez duszy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Orunia Górna to pierwotne określenie osiedla SM "Orunia", z czasem i SM "Południe" kiedy ta już postawiła swoje bloki. Wśród najstarszych mieszkańców Orunia Górna tyczy się tej pierwszej spółdzielni, na drugą mówi się poprostu Południe.

Ja mieszkam tam już 20 lat i jestem zadowolona. Swego czasu dosłownie nie ruszałam się z osiedla ze względu na pracę. ak jak ktoś już napisał, jest tam wszystko: przedszkola, szkoła, sklepy, poczta, banki itd. Opinię myślę, że osiedle ma dobrą.

Co znaczy określenie "-czy nie jest za blisko starej Orunii ?" I co uważasz za starą Orunię, bo wg. mnie stara Orunia to jest tzw. Orunia za torami.

To zależy od mieszkania. Jeśli znajdziesz ładniejsze na Ujeścisku to tam zamieszkaj, prosta sprawa :)
image[/url]
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedys mieszkało się bardzi dobrze teraz plaga dzikow wiec jest niebezpiecznie .
Potwierdzam plaga dzików. Co z tego że do parku bliziutko jak strach tam zejść bo wszędzie dziki i nic się z tym nie robi

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Jaki jest koszt budowy domu? (125 odpowiedzi)

Jaki jest mniej więcej koszt budowy domu? Posiadam działkę około 1000 m2 kilka km od Trójmiasta....

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Wartość nieruchomości (13 odpowiedzi)

Czy zatrudniacie jakieś podmioty, które będą dbały o zwiększanie wartości waszych nieruchomości?

do góry