Widok

Proteza zębowa na NFZ. Czas oczekiwania, a moze da sie lepiej???

Cześć! Za pare dni czeka mnie usunięcie większości zębów na górnej szczęce zostana mi ze dwa a na dolnej z 5, czyli jednym słowem proteza! I mam pare pytań bo nie mogę odszukać info jakie mnie interesuje w internetach :) . Po pierwsze po usunięciu zębów będę musiał udać sie do protetyka, i tu pytanie : jaki jest czas oczekiwania na taka wizytę żeby zrobić ten odlew, odcisk czy jak to tam sie nazywa. I następnie po takim odlewie ile czeka sie na protezę? Druga sprawa jest taka, jak wszyscy wiemy NFZ kasa nie sypie więc te protezy podobno tez nie sa super jakości no i pytanie jest takie, czy da radę zrobić taki cwancis :) by proteza niby byla na NFZ ale bym doplacil by była z lepszych materiałów itd.? Bo w całości nie jestem w stanie opłacić takiej protezy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niczym sie nie rozni. Idz zrob i sie usmiechaj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Orgasm control na przedwczesny wytrysk (17 odpowiedzi)

Aktualnie stosuję chusteczki orgasm control i jestem z nich bardzo zadowolony ( jak do tej pory...

Penis opada w trakcie stosunku (5 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Mój problem zaczął się niedawno. Razem z moją partnerką mamy 19 lat i od paru...

Dr Adamowicz onkolog-poszukiwany!! (13 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co się dzieje z dr Krzysztofem Adamowiczem onkologiem pracującym dotychczas w...

do góry