Widok

Prywatne Domowe Przedszkole w Gdyni Orłowo/Redłowo.

Kobieta Orłowo Wzgórze św. Maksymiliana Temat dostępny też na forum:
Prowadzę wstępną satystykę czy istnieje potrzeba powstania nowego prywatnego domowego przedszkola o wysokim standardzie w Gdyni Orłowo-Redłowo? Czesne miesięczne podstawowe to 850 zł plus j. obcy 40 zł oraz komitet rodzicielski 10 zł.
Opieka obowiązuje od godziny 7:30 do 16:30, ale istnieje również możliwość przedłużenia godzin do 10 bądź 11 (+>50zł/miesięcznie). Oferujemy rónież opiekę wieczorną lub weekendową, gdy rodzice chcą np. gdzieś wyjść, za dodatkową opłatą (5-10zł/h)
Posiłki (śniadanko, obiadek, podwieczorek) wliczone w cene czesnego- Tak jak zajęcia gimnastyczne, plastyczne oraz muzyczne:)
W grupie max.8 dzieci.
Jedyne podstawowe koszty jakie Państwo ponoszą to 850zł miesięcznie.

Czy zechcieliby Państwo udzielić mi informacji i osobistych uwag dotyczących założenia ów przedszkola. Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:
1.) Czy wysokość czesnego jest adekwatna do standardu przedszkola?
2.) Czy szukali Państwo przedszkola dla Swojej Pociechy? jeśli TAK to jaki był tego skutek i w jaki rejonie znajdowało się ów przedszkole?
3.) Czy zaufaliby Państwo i oddaliby Swoją Pociechę pod opiekę przedszkola domowego?
4.) inne uwagi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lokalizacja i dostep do komunikacji bardzo dobry, powietrze tez ok, duzy ogrod itp.

Ja szukalam przedszkola z wieksza iloscia dzieci w grupie, wazne dla mnie bylo, aby mialo status przedszkola niepublicznego, a nie klubu malucha ;) . Synek pojdzie do szkoly w wieku 6 lat i wazne, zeby potrafil sie wtedy odnalezc w normalnej grupie. W grupach istotny jest podzial wiekowy, tj. zeby 3 letnie dzieci nie byly w tej samej grupie co 5 latki. No i zeby najmlodsze dzieci nie mialy mniej niz 2,5 roku (we wrzesniu rozpoczynajacym przedszkole).
W grupach jest 20 dzieci, 2 panie, plus osoby z zajec dodatkowych, ale to wiadomo. Fakt w najmlodszej moglyby byc 3 panie, nie zaszkodziloby ;) . We wrzesniu byly 3, gdy dzieci sie aklimatyzowaly.
8 dzieci jest wg mnie fajne w klubie malucha, a nie w przedszkolu, chyba ze w tym samym przedszkolu jest zerowka i malucha nie wrzuci sie nagle na gleboka wode. Tylko sobie 3 lata tam pochodzi, to wtedy fajnie, bez zerowki ja do takiego malutkiego przedszkola nie zapisalabym dziecka.
u nas za 800 zł (jedzenie nie jest osobno, ale za kazda nieobecność -5zł, przy dłuższych nieobecnościach też są rabaty wieksze) też jest w cenie angielski, rytmika, logopeda, dogoterapia raz w tygodniu, dwie panie na piętnascioro dzieci, oczywiście picie do woli, dzień dziecka (w zeszłym roku były kucyki), mikołajki, prezenty na urodziny, bal karnawałowy z klaunami, są wycieczki jakieś drobne, było kino. nic nie przynosimy dodatkowo.
otwarte od 7 do 18... dodam, że cały rok, bez przerwy wakacyjnej, wszystkie "czarne dni" w kalendarzu jest otwarte.
a, nie napisałam o ogrodzie, bo to oczywiste;)

jak będzie osemka dzieci, to strzelam, że na codzień będzie piatka...

a, i jeszcze chciałam napiać o tym, co było napisane o mieszaniu grup. polecam artykuł w polityce teraz. słyszeliście o tutoringu? według mnie nie ma nic złego w łaczeniu grup (przy założeniu, że są też poszczególne osobne zajęcia dostosowane dla każdego wieku), dzieciom bez przeszkód moga bawic się razem, tańczyć czy śpiewać, jeść posiłki, pracować (czasami). najwazniejsze, żeby to było przemyślane. polecam artykuł w polityce teraz.
Ja też uważam że tzw. system rodzinkowy sprzyja rozwojowi dzieci. Te młodsze uczą się współpracowac ze starszymi i odwrotnie. W mieszanych grupach dziecko ma jakby przekrój społeczny małych ludzi w różnym wieku. Przecież nigdy nie będzie tak, że w zyciu będzie przebywało tylko w grupie rówiesniczej. Oczywiście poza wspólnymi zajęciami starszaki powinny mieć też zajęcia dostosowane do ich rozwoju, to samo z młodszymi.
świetnie:) dziekuję za poparcie! Też uważam, że jest to ważne by dziecko miało kontakt z ludzmi w różnym wieku. To dużo bardziej rozwija niż ciągła zabawa z rówieśnikami. Wiem to z własnego doświadczenia. Opiekuję się dziećmi prywatnie już 4 lata i wychowałam kochaną 4 dzieci. Poświęciłam im dużo uwagi i własnych spostrzeżeń i wiem, że więcej dzieci uczą się patrząc, a jak patrzą na mądrzejszą osobę to działa tylko na ich PLUS:)
Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum Redłowo

MiłoSza (33 odpowiedzi)

Dwa budynki inwestycji MiłoSza zlokalizowane będą w centrum dzielnicy Redłowo. Odnajdą się tu...

do góry