Widok

Przedszkola Państwowe - PRZYMORZE

Witam,
było już pytanie o przedszkola na Zaspie, ja zapytać chcę o przedszkola na Przymorzu.
Które polecacie, a które odradzacie?
Najbardziej ze względu na bliskość zamieszkania interesują mnie przedszkola
- koło klubu osiedlowego Piastuś
- na Piastowskiej, koło żłobka
- na Jagiellońskiej koło szkoły podst.
Ale chętnie też posłucham opinii o innych przedszkolach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga to załóż działalność i ją zawieś
no właśnie nie bardzo mi się to opłaci ;) bo nie mam pewności czy po wakacjach faktycznie nie będę zmuszona otworzyć czegoś na własny rachunek ;) (wtedy tracę szansę na teoretyczne dofinansowanie z UP)
Co do przedszkola F to sprawdzę je jutro osobiście. Hi,Hi co do googli
to Aga nie ufałabym tak bezgranicznie.
Jolek - wiem ;) widzę jak Galeria Przymorze wygląda na mapie ;P i kiedyś też jakiś błąd wyłapałam ;)
Aga ja też myślę o założeniu jakiejś swojej działalności :)
Nad placem zabaw się zastanów...szkoda wtopić kasy :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ten pomysł z placem już dawno umarł ;)
Czy moge prosic o Wasze opinie na temat przedszkola nr 62 tego kolo Soprano? mialabym blisko ale nie mam zadnych info na ten temat...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rownież poproszę o opinie na temat przedszkola 62
podbijam :]

Jolek - jak z tym przedszkolem "F"? istnieje? :P
czy ktoś oddaje dziecko do punktu przedszkolnego Zielona Bandera (Fundacji Familijny Poznań/Gdańsk)?
hopsa :]
Ja polecam Tęczowe jako mama dziecka, które uczęszczało do tego przedszkola 3 lata. Córka z chęcią chodziła już od pierwszej grupy jako 3-latka do przedszkola. Nie było nigdy żadnych problemów, nauczycielki bardzo miłe i kompetentne, panie w szatni i kuchni również życzliwe i sympatyczne. Pomagają przy ubieraniu, nawet w najstarszej grupie odwieszają ubranka na wieszaczki jeśli zajdzie taka potrzeba. Wydaje mi się, że dużo zależy od nas rodziców i od charakteru dziecka. Uważam, że moje dziecko zostało dobrze przygotowane do szkoły, ma sporą wiedzę, nawet ponad program i cieszę się, że córcia wyniosła stamtąd wiele wartościowych znajomości, bo mimo, że drogi dzieci rozeszły się, to więzi podczas spotkań na podwórku nadal są zażyłe i przyjazne. Nie ma co biegać i szukać rewelacyjnego przedszkola, bo generalnie krzywdy się dzieciom w takich instytucjach nie robi. Przynajmniej nie w Tęczowym, chociaż wszędzie znajda się rodzice, którym woda będzie za mokra a trawa za zielona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja co prawda jeszcze swojego synka do przedszkola nie posyłam,bo ma 1,5roku,ale chętnie widziałabym prywatne przedszkole na osiedlu.Niech "podziała" trochę zanim zacznę się nim interesować :)
moja córka chodzi już 2 rok do przedszkola 62 panie miłe przytulne przedszkole z chęcią chodzi
hej a gdzie to jest na chlopskiej, to jest 5 h dziennie i swoje wyzywienie to fajna alnernatywa gdybysmy sie nie dostali , kurcze mam nerwa przed tymi zapisami synek bylby prze szczesliwy w przeczkolu tak lubi dzieci no i by zaczął moze gadac
Do AGUSIA GDA- tam nie ma przedszkola ,tylko ośrodek dla dzieci autystycznych.Dokładny adres to Dąbrowszczaków 28.
Pozdrawiam jolek
dzięki za info o 5 h
a ty do jakich składasz na przymorzu bo ja do 34, fantazji hi hi marzenia hehe,
i na kolobrzeską 71 nie pamietam numeru te kolo dąbrowszczakow 30
dzięki Jolek :]

Wikunia - to mamy podobne typy ;) w odpowiedniej kolejności:
- Jagiellońska 12, przedszkole nr 34 im. Marii Konopnickiej http://www.przedszkole34gdansk.pl/index.php?category=3

- Kołobrzeska 71, przedszkole nr 57 "Tęczowe" http://przedszkole57.gda.pl/

- Piastowska 102, przedszkole nr 51 "Jacek i Agatka" http://www.jacekiagatka.net.pl/ (Wiem, że o Fantazji można mooooocno pofantazjować ;))
no wlasnie niewiem czy do tej fantazji skladac tez myslalam o jacku i agatce ale podobno w zeszlym roku bylo miejsc tam duzo wolnych i mojej kolezanki znajomej ktora ma 3jaczki tam sie dostala pod koniec wrzesnia bo tyle miejsc bylo
moze ktoras cos wie na ten temat prosze o opinie.
mam nadzieje ze sie obie dostaniemy na jagielonska i sie poznamy w realu hehe pozdrawiam

alke w tym roku na przymorzu duzo 3 latkow nawet widac w sklepach po ciuchach rozm 98-104 oblegany