Widok

Przedszkola Państwowe - PRZYMORZE

Witam,
było już pytanie o przedszkola na Zaspie, ja zapytać chcę o przedszkola na Przymorzu.
Które polecacie, a które odradzacie?
Najbardziej ze względu na bliskość zamieszkania interesują mnie przedszkola
- koło klubu osiedlowego Piastuś
- na Piastowskiej, koło żłobka
- na Jagiellońskiej koło szkoły podst.
Ale chętnie też posłucham opinii o innych przedszkolach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przedszkole 57 "Tęczowe" jest dobre, panie wychowawczynie bardzo się angażują w prace z dziećmi, jedzonko dobre własciwie nie ma sie do czego przyczepić, miła atmosfera, polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam temat. Czy ktoś mógłby się podzielić aktualnymi informacjami o przedszkolach na Przymorzu? Szczególnie interesują mnie ze względu na bliskość:
- Przedszkole 34 Marii Konopnickiej Jagiellońska
- Przedszkole 59 "Promyczek" Obrońców Wybrzeża
- Przedszkole 57 "Tęczowe" Kolobrzeska

Ale rozważam również:
Przedszkole 62 "Kraina Bajek" Rzeczpospolitej
Przedszkole 49 "Miś" Śląska
Przedszkole 54 "Fantazja" Piastowska
Przedszkole 51 "Jacek i Agatka" Piastowska

tylko na pokaz to wszystko.Pani dyr,......... .kto nie pracuje w tym przedszkolu to nie wie jak jest
moja corka chodzi do Bialego Kotka na Grunwaldzkiej. To jest przedszkole z angielskim i niemieckim. Super panie opiekunki, corka bardzo je lubi :) i jedzenie tez maja dobre
Gorąco polecam przedszkole STOKROTKA na Arkońskiej. Bardzo troskliwe Panie, miła Pani dyrektor, smaczne posiłki, rozwój talentów dziecka i nauka przez zabawę!Jeśli będzie mi jeszcze kiedyś dane być mamą, z pewnością poślę tam swoją drugą pociechę. Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przedszkole nr 49 Miś - posyłam tam synka i jest to jedyne przedszkole gdzie nie było problemu z miejscami, też się trochę obawiam..
pani dyrektor miła ale sprawiała wrażenie bardzo roztargnionej, nieobecnej... a bałagan jaki tam zobaczyłam trochę mnie przeraził... w gabinecie p. dyrektor papiery na podłodze, na stole trzeba było odsuwać przedmioty żeby podpisać umowę.., przedszkole sprawia wrażenie przed remontem, nie wiem jak jest na salach dzieci... czy ktoś chodzi do tego przedszkola?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My tez do Jacka i Agatki :) poznamy sie pewnie we wrzesniu :)
Moja Córcia dostała się do Fantazji :-)
A jak reszta dzieciaczków?
Anetchka - Jacek i Agatka było u Ciebie na 1 miejscu ?
To może tutaj któraś z mam podzieli się swoimi doświadczeniami nt. przedszkoal 49 Miś przy ul. Śląskiej. Zastanwia mnie czemu tam zawsze są wolne miejsca i nie ma problemu z przyjęciem.

Dziękuję
Jak tam mamy wyniki rekrutacji? Moj synek dostal sie do Jacka i Agatki :)
Moje typy to
Przedszkole 51,34,54
Miejsc jest więcej, ale przeznaczone są dla 4-latków , dopiero po rekrutacji jeśli się okaże, że jest więcej miejsc niż faktycznie zgłoszonych czterolatków to wtedy mogą być tworzone miejsca dla 3latków.
My zgłaszaliśmy 3latkę zastanawiamy się czy się uda

A do tego przedszkola przy 76 przyjmowane są dzieci tylko z orzeczeniem. Takie inf dostałam od dyrekcji
Większa ilość miejsc jest na pewno, bo w tym roku powstało przedszkole nr 72 przy SP76, to tak szkoła zaraz obok przedszkola na jagiellońskiej
Witam! Czy ktoras z mam w roku 2015/ 2016 posyla swoje dziecko do przedszkola na Przymorzu? Jesli takm to jakie sa Wasze typy? Czy wiecie cos na temat wiekszej ilosc miejsc w zwiazku z tym, ze 6latki ida do szkol?
do patanna, w której grupie jest obecnie Twoja córka? Mój synek też dostał się do tego przedszkola, a wcześniej chodził do prywatnego. To poprzednie kochał jak swój własny dom, a teraz co rano przeżywamy dramat, oboje...
Staram się zachować zimną krew i na szybko ciepło się pożegnać, przytulić pocałować i odstawić synka do sali, ale co dzień jest gorzej..na początku tylko płacz, a teraz to już dochodzi do prób uciekania z sali z powrotem do mamy :(
Wiem, że to początki, że to zmiana, musi się przyzwyczaić zaklimatyzować, ale jedna rzecz mnie zmartwiła, dlatego piszę. Synek twierdzi, że Pani na niego krzyczy, że mówiła brzdkie słowo.. NIe wiem na ile to jego wyobraźnia, na ile to wyolbrzymia, a na ile to prawda? Instynktownie wierzę własnemu dziecku.
Generalnie chciałam zapytać, czy może jakimś przypadkiem Twoja córcia jest w tej samej grupie i może masz jakieś informacje odnośnie Pani..
Jagiellońska - super przedszkole. Nie wiem co to za afera w zamykanie dzieci, ale nic takiego nie było w tym roku. Dzieci mają masę wycieczek, różnych zajęć, prezentacji itp. W tym przedszkolu ciągle się coś dzieje - praktycznie co tydzień jest jakaś atrakcja - teatrzyk, wyjście, koncert itp. Panie bardzo się starają i rodzice też są aktywni. Panie są w stałym kontakcie z rodzicami. Jest duża sala gimnastyczna, pani grająca na pianinie więc dzieci mają rytmikę. Mam porównanie bo wcześniej córka była w prywatnym przedszkolu gdzie nic się nie działo, a teatrzyk był raz na pół roku. Jeśli chcecie zobaczyć co się tam dzieje wejdźcie na zakładkę przedszkola: galeria.
witam,
jest jeszcze przedszkole panstwowe na ślaskiej, moj synek tam sie wlasnie dostal. Z tego co wiem to w zeszlym roku byly jeszcze wolne miejsca, nie wiem jak w tym, ale moze warto zadzwonic i zapytac.
witam, też jestem mamą 3-latka. Też chcę synka zapisać do przedszkola. Możecie poradzić gdzie najlepiej i najłatwiej się dostać? Żłobki tez mnie interesują, bo mam 4 miesięcznego synka.
Moja córka chodzi na Przymorze do przedszkola na Jagiellońskiej http://przedszkole34gdansk.pl/
Przedszkole jest SUPER, panie miłe i kompetentne, jest kontakt mail z rodzicami, wciąż się coś dzieje, dzieci mają urozmaicenia, chodzą na spacery, jedzą gotowane na miejscu posiłki, te co mają dietę specjalną -dostają jedzenie dla nich specjalnie przygotowane. W zakładce galeria można zobaczyć ile tam się dzieje: koncerty, spotkana, wycieczki, konkursy.
Moje dziecko chodziło wcześniej do prywatnego przedszkola - płaciliśmy duże pieniądze, a nie było nawet 1/4 tych zajęć co są w tym przedszkolu. Na Jagiellońskiej jest zawsze czysto, nie brakuje ręczników w lazience (w prywatnym brakowało), pani ma czas i ochotę aby z rodzicem porozmawiać. Co ważne - jest tam gimnastyka i dużo ruchu (w poprzednim przedszkolu nawet sali gimnastycznej nie było tylko maleńka salka do rytmiki). Ja dostałam się z odwołania - ale córka poszła jako 4-latek a wtedy już było mało miejsc. W grupie córki jest jeden łobuz ale z tego co córka opowiada panie mają do niego ogromną cierpliwość - nie krzyczą, nie biją, nie mówią złych słów.
Słowem - ja jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Za 3 lata poślę tam drugie dziecko :)
Mama 3 latka - napisz do mnie na priv lub na maila agusiagda@o2.pl ;)
Czy na przymorzu ciężko się dostać do przedszkola? W którym największe szanse na przyjecie? Oboje pracujemy i synek będzie zostawał od 8.00-16.30. Bardzo dziękuję za podpowiedzi, niedługo pewnie zapisy, a my w czerwcu przeprowadzamy się w te rejony, więc szukam pomocnym informacji.