Widok

Przedszkola Państwowe - PRZYMORZE

Witam,
było już pytanie o przedszkola na Zaspie, ja zapytać chcę o przedszkola na Przymorzu.
Które polecacie, a które odradzacie?
Najbardziej ze względu na bliskość zamieszkania interesują mnie przedszkola
- koło klubu osiedlowego Piastuś
- na Piastowskiej, koło żłobka
- na Jagiellońskiej koło szkoły podst.
Ale chętnie też posłucham opinii o innych przedszkolach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja rownież poproszę o opinie na temat przedszkola 62
Czy moge prosic o Wasze opinie na temat przedszkola nr 62 tego kolo Soprano? mialabym blisko ale nie mam zadnych info na ten temat...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten pomysł z placem już dawno umarł ;)
Aga ja też myślę o założeniu jakiejś swojej działalności :)
Nad placem zabaw się zastanów...szkoda wtopić kasy :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Jolek - wiem ;) widzę jak Galeria Przymorze wygląda na mapie ;P i kiedyś też jakiś błąd wyłapałam ;)
Co do przedszkola F to sprawdzę je jutro osobiście. Hi,Hi co do googli
to Aga nie ufałabym tak bezgranicznie.
no właśnie nie bardzo mi się to opłaci ;) bo nie mam pewności czy po wakacjach faktycznie nie będę zmuszona otworzyć czegoś na własny rachunek ;) (wtedy tracę szansę na teoretyczne dofinansowanie z UP)
Aga to załóż działalność i ją zawieś
HaPati :]
Aga tak Monia też jest?? a pod jakim loginem się ukrywa?? ;)
albo po prostu niech wypiszą tylko zaświadczenie że jesteś pracownikiem firmy od do albo na czas określony po prostu niech nie uwzględniają wychowawczego
ojka napisz Ci tak ja miałam przeprawę z kadrową tym bardziej że centrala mojej firmy kadry i księgowość są w Poznaniu, i tylko telefonicznie mogłam to załatwić
najpierw prosiłam spokojnie kulturalnie tłumaczyłam że w gdańsku rekrutacja do przedszkoli w marcu i wymagają takiego zaświadczenia bo jest dla mnie różnica 300zł za państwowe a 1000 za prywatne, nie chciała nawet słuchać powiedział że nie wypisze , w końcu jak do niej powiedziałam kulturalnie , ale już bardzo stanowczo i dosadnie co myślę o jej humorach i czy ona będzie mi dopłacać do prywatnego przedszkola tą różnicę w cenie, i że czekam na zaświadczenie tydzień czasu na swój domowy adres , nie wiem czy poszła po rozum do głowy czy w kadrach stwierdzili że taki problem to nie problem, ale po tygodniu przyszło pismo z zaświadczeniem że pracuje w takiej i takiej firmie wszystkie pieczątki i nawet podpis kadrowej
Ola - no ja myślę :) tak musimy i musimy już ładnych kilka lat ;) (11 ;) pomijając ile - chyba 2 czy 3 krótkie spotkania w tym czasie?)

Monia B. też tu jest na forum ;) może się kiedyś gdzieś wyrwiemy we 3? jak za dawnych dobrych czasów? ;) hehehe - lody w Oliwie? ;)
Nie wiem Aga :( jestem w kropce. Powiem szczerze, że bardzo chcę żeby Marcelina poszła do przedszkola, widzę ile Dominik stracił na tym, że nie poszedł do przedszkola tylko od razu do szkoły.
Jestem nastawiona w razie czego na pisanie odwołań i w ogóle, jestem zdeterminowana.

Aga musimy się w końcu spotkać :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ola - i co zrobisz? jaki masz plan?
pati ja jestem na wychowawczym ale zatrudniona jestem na stałe czyli na umowę na czas nieokreślony i niestety firma nie chce mi wypisac takowego zaświadczenia:(
jeżeli ktoś ma jakąś działalność to jednoosobową :/
Agusia a nie masz jakiejś rodziny cioci wójka , znajomych sąsiadów co prowadza działalność gospodarczą niech napiszą cokolwiek że u nich sprzątasz , pomagasz w pracach biurowych

znam conajmniej trzy takie mamy co tak załatwiły zaswiadczenia w różnych dzielnicach gdańska co ich dzieci teraz chodzą do przedszkola , a one na spokojnie znajdywały pracę od września października
Pati - gdyby załatwienie takiego zaświadczenia było dla mnie łatwe, to bym nie trzęsła portkami, że przedszkole przejdzie nam koło nosa ;)

jestem bezrobotna - więc nawet nie na wychowawczym żeby coś u siebie w pracy kombinować.

jakoś nikt mi do głowy nie przychodzi, kto mógłby mi załatwić takie zaświadczenie :/

także na dzień dzisiejszy nie spełniamy ani jednego kryterium :/ ewentualnie można się podczepić pod ten całodzienny pobyt (czyli z opcją dopłaty za pobyt i wyżywienie)

a ja mam już po dziurki w nosie siedzenia w domu! 3 lata i p*** dostaję ;) nawet gdybym chciała zrealizować swój plan założenia działalności, jaka przyszła mi ostatnio do głowy - to nie może to ruszyć przed wrześniem ;) (wymyśliłam sobie sklepik szkolny, jeszcze nic nie sprawdzałam, tylko tak mi to wpadło do głowy - przy okazji może wiecie gdzie brakuje takiego sklepiku? w jakiej szkole?)

bo otwieranie na maj-czerwiec jest bez sensu ;) na koniec roku szkolnego :P
Agusia tak jak pisałam kilka postów wyżej na przymorzu i zaspie nie ma problemu z dostaniem się do przedszkola jeśli spełnisz dwa warunki zapisz dziecko w formularzu rekrutacyjnym co najmniej na 8 godzin i deklaracją wszystkich posiłków, a drugi warunek dwoje rodziców pracuje trzeba przynieść zaświadczenie od pracodawcy, ja byłam na wychowawczym czyli niepracująca ale załatwiłam z kadrową odpowiednie zaświadczenie (cały czas byłam pracownikiem firmy), moja sąsiadka która nie pracuje załatwiła zaświadczenie od znajomego co prowadzi działalność gospodarczą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2