Widok
Przedszkole Mądry Maluch Rumia - proszę o opinie
Witam
Co sądzicie o przedszkolu Mądry Maluch w Rumi, proszę o opinie osób, których dzieci uczęszczają do tego przedszkola, nie osób które coś od kogoś usłyszały z trzeciej ręki, jak kadra, jakie wyżywienie (czy dzieci są przede wszystkim zdrowo odżywiane), jak działa monitoring.
Co sądzicie o przedszkolu Mądry Maluch w Rumi, proszę o opinie osób, których dzieci uczęszczają do tego przedszkola, nie osób które coś od kogoś usłyszały z trzeciej ręki, jak kadra, jakie wyżywienie (czy dzieci są przede wszystkim zdrowo odżywiane), jak działa monitoring.
Napewno nie sugerujcie sie Panie idalnym wygladem miejsca ! No i zpewnieniami oraz idealna oferta zajec dodatkowych prezentowana przez dyrektora przedszkola.
Proponuje pojsc raz z dzieckiem chociazby na godziny i napewno wyniosa Panie wiele wnioskow na temat tego wlasnie przedszkola widmo.
Ja nie skorzystalam.
Proponuje pojsc raz z dzieckiem chociazby na godziny i napewno wyniosa Panie wiele wnioskow na temat tego wlasnie przedszkola widmo.
Ja nie skorzystalam.
Serdecznie zapraszam nie tylko na godzinę, ale na cały dzień aby wrobić sobie opinię na temat funkcjonowania przedszkola. Wszystkie zajęcia dodatkowe ujęte w informacjach są realizowane na bieżąco. Zachęcam również do zapoznania się ze stroną http://www.madrymaluch.edu.pl gdzie w Kąciku Rodzica są aktualności z życia przedszkola i tego co się w nim dzieje.
Moje dziecko uczeszcza do przedszkola od samego poczatku. Jestem bardzo zadwolona. Jezeli chodzi o kwestie wyzywienia to zawsze sa przygotowane dokladki dla dzieci. Prosze obejrzezec sobie galerie zdjec z realizowanych projektow i dopiero potem wydawac jakakolwiek opinie. Moje dziecko jest zadowolone usmiechnie i to jest chyba najwazniejsze.
Często zmieniają się przedszkolanki, rodzice nie są na bieżąco informowani o tym co robią lub będą robiły w przedszkolu ich dzieci. Monitoring jest tylko dla dyrektora - nie można zobaczyć jak bawi się/uczy pociecha.... Chwalenie się tym na stronie jest nieporozumieniem. Przedszkole ma zaległości w aktualizacji strony interenetowej i profilu na facebooku. Szwankuje trochę komunikacja z rodzicami. W porównaniu z innymi przedszkolami trochę za wysoka cena czesnego, do tego opłaty dodatkowe i opłata edukacyjna 200 zł, o której na stronie nie ma nawet wzmianki. Generalnie jest ok ale jeszcze mają trochę do poprawienia. Jednak najważniejsze, że moje dziecko lubi tam chodzić.
Przedszkole wg ulotki reklamowej wręcz idealne.W rzeczywistości bardzo odbiega. Do dziś nie ma wielu pozycji z tego co p.dyrektor przedstawia w ofercie.Chwyt marketingowy po prostu. Rodzice chwalą panią z grupy starszej.Ale co zrobić by moje dziecko trafiło właśnie do niej? Pytałam o współpracę ze szkołą H.Doron to w sumie TYLKO jedna godzina w tygodniu. Zastanawiam się czy taki układ można nazwać współpracą...
Warto się zastanowić czy oby na pewno to miejsce.
Warto się zastanowić czy oby na pewno to miejsce.
Moja córeczka uczęszcza już rok i jest bardzo zadowolona, zawsze uśmiechnięta i oto chodzi. Uśmiech mojego dziecka i radość daje mi spokój w pracy. Jesteśmy dorosłymi i z różnymi wymaganiami ludźmi dlatego spójrzmy na nasze dziecko jak się tam czuje a nie na nasze zachcianki. Pamiętajmy że to nasze pociechy tam przebywają a nie my.
Syn uczęszcza do przedszkola dwa lata, nigdy nie powiedział, że nie chce iść do niego, lubi Panie, kolegów/koleżanki i przedszkole :-) Jeśli chodzi o program realizowany przez przedszkole czy atrakcje ( porównując z opiniami koleżanek, których dzieci chodzą do innych przedszkoli) nie mogę powiedzieć złego słowa bo jest tego sporo i dziecko nie nudzi się w przedszkolu. Nauka języka angielskiego przynosi efekty i dziecko w domu zaczyna używać słówek/zwrotów. Aby nie przesłodzić to zewnętrzny plac zabaw potrzebuje trochę doinwestowania :-) cała reszta super, pozdrawiam mama