Widok

Przedszkole Megamocni, Gdańsk Chełm - pytanie

Dzień dobry!
Chciałam się zapytać, czy ktoś z Państwa zapisał dziecko do przedszkola MegaMocni na Chełmie w Gdańsku, które będzie otwarte 1 września 2015 r.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nic takiego nie widziałam. Umowa jest z miesięcznym wypowiedzeniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłam tam w sprawie kołder. Nie muszą być konkretnie takie na wymiar, jak ktoś woli to mogą być większe i składane na pół albo śpiworki. Nie trzeba się trzymać tych wymiarów. Leżażek jest standardowy przedszkolny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mówicie o kołderkach do żłobka czy dla trzylatków??
mówiłam, nie ma co panikować ;)
a ja mam takie pytanie odnośnie podpisywania rzeczy do żłobka. jakie macie, drogie Mamy, na to metody? w jakich miejscach? podpisujecie dosłownie wszystko (pościel, smoczek?!)
Ja nie panikowałam z ta kołdra ale zdziwiłam się, że chcą czegoś co nie jest powszechnie dostępne. Nie mam doświadczenia Co do przedszkoli.
Ostatecznie zamówiłam mu śpiworek
Bardzo watpie w to,czt zdaza do wrzesnia- dzis bylam i jest to jeden wielki plac budowy. Obiektywnie mysle,ze maja szanse wyrobic sie do pazdziernika. Jeszcze zostaly odbiory itd.
ja tam przechodzę prawie codziennie i mimo, że z dnia na dzień wygląda to coraz lepiej, to też jakoś wątpię, by w tydzień się wyrobili. tzn w środku już z daleka widać, że mebelki są, ale dookoła to jeden plac budowy...

ktoś ma jakieś potwierdzone info, co do dnia otwarcia?
Hej tu mama z młodszej grupy żłobkowej. Nie straszcie dziewczyny że się nie wyrobią :/ z drugiej strony zaczynam myśleć o okresie adaptacyjnym, czy rodzic będzie mógł początkowo przebywać z dzieckiem i t d i zaczynam się obawiać że nie będzie łatwo.. nie chciałabym żeby się mała zraziła od początku. druga rzezc opisy- na allegro zamówiłam imienne naprasowanki zobaczymy czy się sprawdzą, szczoteczkę nie wiem jak podpisać. co do dnia otwarcia widziałam tylko ogłoszenie na trójmieście - z resztą ktoś chyba wcześniej link podesłał. Zastanawiające jest tylko to, że jeszcze niedawno na stronie wyskakiwał komunikat o braku opóźnień i terminowym otwarciu natomiast dziś nic takiego już się nie pojawia. Poza tym trochę mało informacji ogłaszają, rzekłabym że wcale..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też mnie martwi ta cisza w eterze. Widziałam na stronie, że pojawiły się opisy pań z grup żłobkowych, ale i tak czuję niedosyt informacyjny.
Szkoda, że spotkanie dla rodziców odbędzie się dopiero we wrześniu...
A dzieci przyprowadzacie 1 września na 8:00? Taka godzina podana jest w ogłoszeniu o oficjalnym otwarciu.
Co do adaptacji, to podobno rodzic musi przebywać poza salą.
ja tez myślałam, o tym, żeby parę razy z synem przyjść, ale... wyobraź sobie, że każdy rodzic przyjdzie z dzieckiem... :) pytałam o to i po prostu nie ma takiej opcji ;)

będzie dobrze, tylko nie można dziecku pokazać, że sama się obawiasz ;)
kiedyś musi się przyzwyczaić :) a na początek na godzinkę, max dwie, to nie zdąży ogarnąć ;)

ja na rzeczy nieubraniowe, typu właśnie szczoteczka, zamówiłam naklejki z imieniem i nazwiskiem, na podpisane.pl, jak weźmiesz te podstawowe, to i do 1 września zdążą przyjść, termin 2 dni robocze, ja zamówiłam w piątek, w sobote dostali wpłate, wczoraj już wysłali info, że paczka idzie, więc dzisiaj pewnie będą u mnie
Mam zagwostę jak podpisać rzeczy małego Tomek czy Tomasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rozmawiałam z p. dyrektor. Najlepiej przyprowadzić dziecko 01,09 przed 8:00, czyli przed śniadaniem i wyjść, bo... przedszkole jest dla dziecka a nie dla rodzica. Oczywiście rozmowa z opiekunkami będzie możliwa, nikt nas nie wygoni :) ale myślę że w pierwszych dniach i tak będzie spore zamieszanie. Nie przewidują żeby rodzic siedział razem z dzieckiem w sali. Od razu trzeba pokazać dziecku, że zostaje w przedszkolu bez mamy/taty. Bo jeśli teraz pokażemy, ze możemy z nim być w sali to później rozstanie może być trudniejsze.
Podobno wszystko ma być oddane w terminie, odbiory itp są już dawno zaplanowane.
Coraz więcej informacji pojawia sie na stronie - kadra, plan dnia...
Bądźmy dobrej myśli, że wszystko będzie na czas
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
będziemy sobie pomykać przez plac budowy do żłobka/przedszkola ;)

skoro jest tyle wątpliwości, to mogliby na stronie jakieś info umieścić ;) (żeby nie było, maila pisałam, czy będzie otwarte planowo, ale odpowiedzi nie otrzymałam ;))
kia podpisz Marta :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzwonilam i Pani potwietdzila otwrcie 1 wrzesnia 2015 r.
I jak wrażenia po pierwszym dniu?
moje wrażenia są bardzo słabe, z tego co się dowiedziałam roboty trwały do 3-w nocy co widać gołym okiem, na stolikach i podłogach widoczny kurz i pył remontowy, panie wydawały mi się trochę nieogarnięte i bardziej przestraszone niż dzieci, kilka zachowań pań bardzo mi się nie spodobało, miałam wrażenie zbyt małego zainteresowania tymi wystraszonymi maluchami - jak na początek z mojej strony minus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To słabo :-(