Widok
Przedszkole Rumia
Hej
Zakładam nowy wątek bo większość jest już nieaktualna... :)
Jakie polecacie przedszkola w Rumi? Jakie są obecnie ceny?
Czy ktoś się orientuję ile wynosi panstwowe przedszkole tzn Bajka i słoneczna jedynka, i chyba Pod Topolą?
Czy w tych przedszkolach są organizowane dodatkowe zajęcia?
Zakładam nowy wątek bo większość jest już nieaktualna... :)
Jakie polecacie przedszkola w Rumi? Jakie są obecnie ceny?
Czy ktoś się orientuję ile wynosi panstwowe przedszkole tzn Bajka i słoneczna jedynka, i chyba Pod Topolą?
Czy w tych przedszkolach są organizowane dodatkowe zajęcia?
przedszkole bajka:
komitet 65zł
jedzenie 8zł dziennie
opłata za 1godzine powyżej 5godziny 1zł
wyprawka 2x w roku po 30zł
ubezpieczenie 1xw roku 30lub 35zł.
Z zajęć dodatkowych :
religia( nieobowiązkowa)
logopeda
rytmika
Nie wiem jak w starszych grupach bo piszę o najmłodszej.
Do przedszkola przyjeżdża teatrzyk, często coś się dzieje.
Moja córka chodzi do tego przedszkola i ja jestem bardzo zadowolona. Panie nauczycielki super, dogadać się można ze wszystkim.Przedszkole ogólnie bardzo zadbane, na wiosnę ma być rozbudowywany plac zabaw.
Ja Bajkę polecam!
komitet 65zł
jedzenie 8zł dziennie
opłata za 1godzine powyżej 5godziny 1zł
wyprawka 2x w roku po 30zł
ubezpieczenie 1xw roku 30lub 35zł.
Z zajęć dodatkowych :
religia( nieobowiązkowa)
logopeda
rytmika
Nie wiem jak w starszych grupach bo piszę o najmłodszej.
Do przedszkola przyjeżdża teatrzyk, często coś się dzieje.
Moja córka chodzi do tego przedszkola i ja jestem bardzo zadowolona. Panie nauczycielki super, dogadać się można ze wszystkim.Przedszkole ogólnie bardzo zadbane, na wiosnę ma być rozbudowywany plac zabaw.
Ja Bajkę polecam!
Niepubliczne Przedszkole Skrzat.
Ceny:
290zł/mc za pobyt 5 godz
350 zł/mc za pobyt 9 godz
Plus dodatkowo dzienna stawka żywieniowa 9zł (jeśli dziecka nie ma w danym dniu w przedszkolu, to opłata za wyżywienie nie jest naliczana).
W ramach czesnego odbywają się zajęcia dydaktyczne, j.angielski (2 razy w tyg.), rytmika, gimnastyka i zajęcia logopedyczne. Co miesiąc odbywają się teatrzyki, koncerty muzyczne oraz zajęcia edukacyjne prowadzone przez naukowców z EduFan.
Przedszkole podjęło również współpracę z poradnią psychologiczno-pedagogiczną, która przeprowadza zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju dla dzieci (które potrzebują wsparcia i których rodzice wyrazili na to zgodę). Są to dodatkowe zajęcia z logopedą, pedagogiem i psychologiem.
http://www.przedszkole-skrzat.com
Ceny:
290zł/mc za pobyt 5 godz
350 zł/mc za pobyt 9 godz
Plus dodatkowo dzienna stawka żywieniowa 9zł (jeśli dziecka nie ma w danym dniu w przedszkolu, to opłata za wyżywienie nie jest naliczana).
W ramach czesnego odbywają się zajęcia dydaktyczne, j.angielski (2 razy w tyg.), rytmika, gimnastyka i zajęcia logopedyczne. Co miesiąc odbywają się teatrzyki, koncerty muzyczne oraz zajęcia edukacyjne prowadzone przez naukowców z EduFan.
Przedszkole podjęło również współpracę z poradnią psychologiczno-pedagogiczną, która przeprowadza zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju dla dzieci (które potrzebują wsparcia i których rodzice wyrazili na to zgodę). Są to dodatkowe zajęcia z logopedą, pedagogiem i psychologiem.
http://www.przedszkole-skrzat.com
W Janowiaczku to 280zł to jest opłata stała czyli niezależnie od ilości godzin, czy stała np. do 5h dziennie? Przepraszam za pytanie ale dopiero zgłębiam temat.
W Rumi mamy Janowiaczka prywatnego i państwowego, dobrze zrozumiałam? Którego polecacie?
Do słonecznej jedynki i przedszkola pod topolą dzwoniłam, rekrutacja w maju. I nie wiem teraz czy zapisywać dziecko do prywatnego, czy czekać aż może się dostanę do państwowego. Ile mniej więcej jest osób na miejsce w państwowym - ktoś wie?
W Rumi mamy Janowiaczka prywatnego i państwowego, dobrze zrozumiałam? Którego polecacie?
Do słonecznej jedynki i przedszkola pod topolą dzwoniłam, rekrutacja w maju. I nie wiem teraz czy zapisywać dziecko do prywatnego, czy czekać aż może się dostanę do państwowego. Ile mniej więcej jest osób na miejsce w państwowym - ktoś wie?
Marta w Janowiaczku to jest opłata stała niezaleznie od godzin do tego dochodzi opłata za wyżywienie i w razie czego jak dziecka nie ma to ta opłata za wyżywienie jest odliczana. W Rumi jest tylko jeden Janowiaczek i op jest pół prywatny, dlatego jest tańszy.
A przyjmą ci małą do państwowego jak nie ma 3 lat? Ja jak bylam to mówili że ani w jedynce ani pod topolą nie ma szans jak nie ma skończonych 3 lat. jedynie Bajka koło rynku przyjmuje dzieci od 2.5.
Ja składam do Janowiaczka i do Bajki, Mam nadzieję że gdzieś się dostanie.
A przyjmą ci małą do państwowego jak nie ma 3 lat? Ja jak bylam to mówili że ani w jedynce ani pod topolą nie ma szans jak nie ma skończonych 3 lat. jedynie Bajka koło rynku przyjmuje dzieci od 2.5.
Ja składam do Janowiaczka i do Bajki, Mam nadzieję że gdzieś się dostanie.