Widok

Przedszkole Rumia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej
Zakładam nowy wątek bo większość jest już nieaktualna... :)
Jakie polecacie przedszkola w Rumi? Jakie są obecnie ceny?
Czy ktoś się orientuję ile wynosi panstwowe przedszkole tzn Bajka i słoneczna jedynka, i chyba Pod Topolą?
Czy w tych przedszkolach są organizowane dodatkowe zajęcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przedszkole bajka:
komitet 65zł
jedzenie 8zł dziennie
opłata za 1godzine powyżej 5godziny 1zł
wyprawka 2x w roku po 30zł
ubezpieczenie 1xw roku 30lub 35zł.

Z zajęć dodatkowych :
religia( nieobowiązkowa)
logopeda
rytmika
Nie wiem jak w starszych grupach bo piszę o najmłodszej.
Do przedszkola przyjeżdża teatrzyk, często coś się dzieje.

Moja córka chodzi do tego przedszkola i ja jestem bardzo zadowolona. Panie nauczycielki super, dogadać się można ze wszystkim.Przedszkole ogólnie bardzo zadbane, na wiosnę ma być rozbudowywany plac zabaw.
Ja Bajkę polecam!
Dzięki a powiedz mi jaka jest szansa aby się tam dostać. Wiadomo że to państwowe przedszkole więc może być ciężko. I jeszcze jedno czy spotkałaś się z tym aby komuś udało się tam posłać 2.5 latka? Na stronie piszę ze 2.5 latka w wyjątkowych sytuacjach przyjmują
Również polecam Bajke, moja coreczka tam chodzi i jesteśmy bardzo zadowolone.
jest w grupie u corki dziewczynka która miała trochę więcej niż 2,5 jak we wrześniu poszła.
no moja miałaby 2 lata i 9 m-cy we wrześniu ale jak złoże papiery w marcu to będzie miała 2 lata i 3 m-ce, mam nadzieję że się uda, pójdę jutro i zobaczymy :)
To chyba nasze dziewczyny są razem w grupie. Szanse na przyjęcie jak w każdym państwowym przedszkolu.Ciężko ocenić ale warto składać podania. Marzec jest miesiącem składania wniosków.
Byłam dziś i niestety miesiąc składania wniosków jest zmieniony albo na kwiecień albo na maj jeszcze nie wiadomo

A może ktoś polecić jeszcze jakieś przedszkole
A które lepiej omijać? :)
Ja polecam Janowiaczka. Mój synek chodzi tak odkąd skończył 2 lata najpierw do grupy żłobkowej)

Opłata dla dzieci powyżej 2,5 lat
280 opł. stała
30 zł komitet
7 zł stawka żywieniowa

W tym angielski, rytmika, tańce, religia, logopeda, gimnastyka korekcyjna.
Niepubliczne Przedszkole Skrzat.

Ceny:
290zł/mc za pobyt 5 godz
350 zł/mc za pobyt 9 godz
Plus dodatkowo dzienna stawka żywieniowa 9zł (jeśli dziecka nie ma w danym dniu w przedszkolu, to opłata za wyżywienie nie jest naliczana).

W ramach czesnego odbywają się zajęcia dydaktyczne, j.angielski (2 razy w tyg.), rytmika, gimnastyka i zajęcia logopedyczne. Co miesiąc odbywają się teatrzyki, koncerty muzyczne oraz zajęcia edukacyjne prowadzone przez naukowców z EduFan.
Przedszkole podjęło również współpracę z poradnią psychologiczno-pedagogiczną, która przeprowadza zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju dla dzieci (które potrzebują wsparcia i których rodzice wyrazili na to zgodę). Są to dodatkowe zajęcia z logopedą, pedagogiem i psychologiem.

http://www.przedszkole-skrzat.com
W Janowiaczku to 280zł to jest opłata stała czyli niezależnie od ilości godzin, czy stała np. do 5h dziennie? Przepraszam za pytanie ale dopiero zgłębiam temat.

W Rumi mamy Janowiaczka prywatnego i państwowego, dobrze zrozumiałam? Którego polecacie?

Do słonecznej jedynki i przedszkola pod topolą dzwoniłam, rekrutacja w maju. I nie wiem teraz czy zapisywać dziecko do prywatnego, czy czekać aż może się dostanę do państwowego. Ile mniej więcej jest osób na miejsce w państwowym - ktoś wie?
Marta w Janowiaczku to jest opłata stała niezaleznie od godzin do tego dochodzi opłata za wyżywienie i w razie czego jak dziecka nie ma to ta opłata za wyżywienie jest odliczana. W Rumi jest tylko jeden Janowiaczek i op jest pół prywatny, dlatego jest tańszy.
A przyjmą ci małą do państwowego jak nie ma 3 lat? Ja jak bylam to mówili że ani w jedynce ani pod topolą nie ma szans jak nie ma skończonych 3 lat. jedynie Bajka koło rynku przyjmuje dzieci od 2.5.
Ja składam do Janowiaczka i do Bajki, Mam nadzieję że gdzieś się dostanie.
Ja jak w zeszłym roku robiłam objazd po przedszkolach w Rumi to wiem że w przedszkolach prywatnych trzeba się liczyć z opłatą rekrutacyjną.Jak mi wtedy mówiono bez gwarancji miejsca. Ale to było w zeszłym roku.

Inne tematy z forum Rumia

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

do góry