Widok

Przedszkole integracyjne na ul. Tysiąclecia, Gdańsk. Proszę o opinie.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam

Szukam informacji, kontaktu z mamami, które mają dziecko w ww. przedszkolu, lub właśnie dziecko skończyło tam edukację.
Najbardziej zależy mi na informacji jaka atmosfera panuje w przedszkolu, czy panie naprawdę zwracają uwagę na indywidualne potrzeby dzieci.

Piszę tego posta, gdyż znalazłam (co prawda starszy wpis) mamy, która stwierdziła, że panie z konieczności muszą skupić się na dzieciach najbardziej niepełnosprawnych, przez co pozostałe nieco na tym cierpią.

Córka jest wcześniakiem, jest bardzo wrażliwa, czasem z powodu chorób laryngologicznych niedosłyszy. Dlatego zależy mi na miejscu, gdzie panie są przyjazne i uważne. W obecnym przedszkolu panie nie zwracają uwagi na to czy dziecko słyszy polecenia, a potem karzą ją za nieposłuszeństwo. Oczywiście szukamy innego..

Będę wdzięczna za każdą opinię

Podaję również mój mail evita007@o2.pl
gdyby ktoś nie chciał pisać na forum...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam. Naprawdę nikt nie ma żadnej opinii na temat tego przedszkola?
Pomocy!!

Ciężko znaleźć opinie tez szukałam praktycznie nic nie znalażłam :(
Synek chodzi do tego przedszkola od września , nie mam zastrzeżeń . Pani dyrektor kompetentna kobieta , dużo czasu poświeca dzieciom . Dzieci wręcz do niej lgną .Miałam z synkiem problem natury fizjologicznej , nie potrafił zasygnalizować swojej potrzeby . I gdzie w żłobku robili z tego problem ( kazały synowi na siłe zakładać pieluche ) , tutaj nie zrobili najmniejszego kłopot . Bez problemu mogłam sie zgłosic do Pani psycholog , która z wielkim sercem służy rada. Syn wychodzi najedzony, czysty, zadowolony ( często nawet nie hchce wracac do domu :)) Sale są dobrze wyposarzone(aktualnie w salach są remonty) , ogródek jest nowoczesny i bezpieczny ( nie ma opcji żeby dziekco samo wyszło ).
Panie przedszkolanki to również złote Kobiety , zawsze znajda chwile na rozmowę, w skrócie opowiedzą co sie w ciągu dnia działo. Często są organizowane , przedstawienia, wyjścia, dzień misia , tydzień kolorów , jakiś ekologiczny pokaz, spotkania z ciekawymi osobami. Sumując dzieci sie nie nudzą .
U synka w grupie jest dwójka dzieci z niepełnosprawnością i sa traktowane na równi . Nigdy nie widziałam żeby Przedszkolanki krzyczały czy szarpał dzieci . Mają nacisk na samodzielność , ale jeśli dziecko nie daje rady bezproblemu pomagają w ubieraniu jedzeniu , czy myciu.

Ale tak szczerze najlepsza opinią są rodzice którzy sami uczęszczali do tego przedszkola lub posyłaja kolejne dziecko :)) A takich osób jest duuużo , m.in mój mąż :)

Jak masz jakies dodatkowe pytania to pisz :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

do góry