Re: Przepis na chińszczyznę, dobrą :)
a tam fixy...
robisz wszystko po kolei...czyli podmażasz miesko, potem resztę składników jakie chcesz dodać
wrzucasz do garnka i zalewasz to wodą z maką ziemniaczaną i...
rozwiń
a tam fixy...
robisz wszystko po kolei...czyli podmażasz miesko, potem resztę składników jakie chcesz dodać
wrzucasz do garnka i zalewasz to wodą z maką ziemniaczaną i zostawiasz do zagotowania aż sosik zgęstenieje...sosik złapie smaki składników ale możesz go jescze doprawić własnie sosem sojowym, imbirem, przyprawą 5 smaków, czosnkiem w zależności jaki chcesz mieć smak
mięsko najlepiej pokroić i przyprawić dzień wcześniej, podstawowe przyprawy jakich ja używam to sos sojowy, czosnek, imbir, i kieliszeczek wódki do mięsa - jest bardziej kruche
na koniec możesz zrobić jeszcze taki sosik do polewania potrawy albo nawet samego ryżu
czosnek rozgnieciony, gorąca woda, chili, sok z cytryny, sól, dymka lub szczypiorek
proporcje dobierasz zgodnie ze swoim upodobaniem i już na talerzu można polać tym potrawę-będzie jeszcze smaczniejsze
zobacz wątek