Odpowiadasz na:

Re: Przepis na chińszczyznę, dobrą :)

a tam fixy...

robisz wszystko po kolei...czyli podmażasz miesko, potem resztę składników jakie chcesz dodać
wrzucasz do garnka i zalewasz to wodą z maką ziemniaczaną i... rozwiń

a tam fixy...

robisz wszystko po kolei...czyli podmażasz miesko, potem resztę składników jakie chcesz dodać
wrzucasz do garnka i zalewasz to wodą z maką ziemniaczaną i zostawiasz do zagotowania aż sosik zgęstenieje...sosik złapie smaki składników ale możesz go jescze doprawić własnie sosem sojowym, imbirem, przyprawą 5 smaków, czosnkiem w zależności jaki chcesz mieć smak

mięsko najlepiej pokroić i przyprawić dzień wcześniej, podstawowe przyprawy jakich ja używam to sos sojowy, czosnek, imbir, i kieliszeczek wódki do mięsa - jest bardziej kruche

na koniec możesz zrobić jeszcze taki sosik do polewania potrawy albo nawet samego ryżu

czosnek rozgnieciony, gorąca woda, chili, sok z cytryny, sól, dymka lub szczypiorek
proporcje dobierasz zgodnie ze swoim upodobaniem i już na talerzu można polać tym potrawę-będzie jeszcze smaczniejsze

zobacz wątek
15 lat temu
wiper

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry