Re: Przepis na
co do tych duzych muszli to ja robie wlasnie wtakich duzych muszlach ,albo kupuje takie rurki makraon cannolenii czy jakos tak z lubelli..i smaze mielone z cebula na oko, dodaje sol i pieprz, pod...
rozwiń
co do tych duzych muszli to ja robie wlasnie wtakich duzych muszlach ,albo kupuje takie rurki makraon cannolenii czy jakos tak z lubelli..i smaze mielone z cebula na oko, dodaje sol i pieprz, pod koniec smazenia dorzucam 3 lyzki ketchupu (uzywam ze sloika wloclawek bo taki lubie) nastepnie ten makaron rurki..nadziewam tym miesem jak jest gorace, wkladam do naczynia zaroodpornego, jak mam wszystkie wylozone to wylewam na to 1 smietane ukwasozna,i lkila lyzek ketchupu, posypuje startym serem i na to pokrywke od naczynia i do piekarnika..na okolo 40 minut w 170 stopniach.. chcialam jeszcze zaznaczyc,ze makaronu nie gotuje..nic z nim nie robie..nadziewam tylko tym miesem..
wczoraj mialam..bylo pyszne..wszystkie zjedzone:-)
a szybko sie robi..zanim piekarnik sie nagrzeje mam juz nadziane makaron i mik mik i juz jest..a niebo w gebie:-)
zobacz wątek