Re: Przepis na kartacze/cepeliny
u mojego "Ex" babcia robiła takie cepeliny :) u nich to się nazywało kołduny (chociaż dla mnie kołduny to takie maleńkie pierożki) :]
i takie "kołduny" podawało się w rosole :) rozwiń
u mojego "Ex" babcia robiła takie cepeliny :) u nich to się nazywało kołduny (chociaż dla mnie kołduny to takie maleńkie pierożki) :]
i takie "kołduny" podawało się w rosole :)
zastanawiam się czy zrobić do polania zwykłe skwarki z cebulką czy "sos", który widziałam w kilku przepisach - tzn. skwarki z cebulką wymieszane z kwaśną śmietaną :P
jak się u Was je?
do farszu(gotowanego mięsa) chyba lepiej dać podsmażoną cebulkę? będzie bardziej aromatyczna :P
sorki za tyle pytań ale robię to pierwszy raz ;)
zobacz wątek