Odpowiadasz na:

Re: Przepis na kartacze/cepeliny

u mojego "Ex" babcia robiła takie cepeliny :) u nich to się nazywało kołduny (chociaż dla mnie kołduny to takie maleńkie pierożki) :]

i takie "kołduny" podawało się w rosole :) rozwiń

u mojego "Ex" babcia robiła takie cepeliny :) u nich to się nazywało kołduny (chociaż dla mnie kołduny to takie maleńkie pierożki) :]

i takie "kołduny" podawało się w rosole :)




zastanawiam się czy zrobić do polania zwykłe skwarki z cebulką czy "sos", który widziałam w kilku przepisach - tzn. skwarki z cebulką wymieszane z kwaśną śmietaną :P


jak się u Was je?







do farszu(gotowanego mięsa) chyba lepiej dać podsmażoną cebulkę? będzie bardziej aromatyczna :P









sorki za tyle pytań ale robię to pierwszy raz ;)

zobacz wątek
13 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry