Odpowiadasz na:

Re: Przepis na mielone z piekarnika

To się nazywa pieczeń rzymaska ;-). I piecze się godzinę na 1kg mięsa. Ja też tak robię. Można dać pokrojone w kosteczkę i podsmarzone pieczarki do tego mięsa. Można zrobić po upieczeniu sos... rozwiń

To się nazywa pieczeń rzymaska ;-). I piecze się godzinę na 1kg mięsa. Ja też tak robię. Można dać pokrojone w kosteczkę i podsmarzone pieczarki do tego mięsa. Można zrobić po upieczeniu sos pomidorowy lub koperkowy i polać to mięso i jeszcze trochę popiec. Można dać w środek ugotowane na twardo jajko.
Oj można kombinować.

A ja jeszcze robię małe "pulpeciki" - mięso tak jak lubisz doprawiasz, ogólnie jak na mielone. Te pulpeciki kładę do naczynia żaroodpornego, zalewam sosem pomidorowym (koncentrat rozrabiam z wodą, dodaję oliwę z oliwek, pieprz, sól, bazylię itd.) i piekę ok 20min. pod przykryciem, potem zdejmuję pokrywkę posypuję startym serem i zapiekam jeszczę chwilkę i tak podaje - ładnie wygląda i super smakuje.

zobacz wątek
14 lat temu
Michalowa

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry