Widok

Przepisy na jedzonko dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę podzielcie się przepisami na obiadki dla dzieci :)
Czasami brakuje mi inspiracji.Wiem,że w necie jest tego sporo ale zależy mi na prostych i sprawdzonych przez Was przepisach.

Może jakieś fajne dania mięsne czy potrawki?
Jakie zupki gotujecie?
Niekoniecznie muszą to byc tylko dania obiadowe.

Moja córeczka ma 2,5 :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas furore robią klopciki gotowane z mięska z króilika;)-sama czasem skubnę Jaskowi , przy okazji obiadku***

Smakowało też małemu duszone mięskoz...dzika;)-wsuwał jak nie wiem , dużo mu nie daliśmy, ale chudziutkie mięso i można zrobić na wiele sposobów.

Ryby- w każdej postaci, można poddusić w warzywkach, albo w panierce z jajka i mąki, cieniutka, dla smaku tylko.
image

image

Lena ma 6 mc. Gotuje co kupie.
Dziś np. miała pomidorówkę z ryżem.
Pomidory z puszki, włoszczyzna, indyk i wsio.

Wczoraj buraczkowa
wloszczyzna, buraczki ze słoika.

Albo taka potrawka bardziej.
Spora porcja indyka z włoszczyzną- miksuje ma papkę, gotuje ziemniaka i daje z masełkiem.

Ale je też naleśniki z twarogiem- oczywiście jeszcze nie jako danie główne, ale do spróbowania, spagetti, barszcz ukraiński- raczej wszystko :-)
Chlebek z masełkiem, wędlinką.
Nasza Kochana Lenka
image
image
O właśnie poprosze jakiś sosik do spagetti dla dziecka bo ja niestety dla nas to tylko ze słoikowych korzystam,nie umiem sama zrobic.

Piszcie,piszcie:)

No to np. pomidory ze sloika, mięsko mielone, albo drób ugotowac i zmiksować, ja zagęszczam mąką, doprawiam pietruszka majerankiem.
Nasza Kochana Lenka
image
image
dam ci super stronke z przepisami kozystam z niej :)
http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/rybki-i-owoce-morza.html
bemaz co Ty piszesz! Chlebek z wędlinką dla 6-cio miesięcznego dziecka??? Weź mnie jakoś oświeć bo kurcze za chwil parę będę też wprowadzała posiłki stałe ..., ale w ten chlebek to jakoś ciężko mi uwierzyć....
image

żadnych specjalnych przepisów nie stosowałam...Miśka dostawała i dostaje to co my

mniej przyprawiam i nie stosuje żadnych Maggi i kostek rosołowych z glutaminianem sodu i innymi paskudztwami, używam więcej ziół
wędlinki i ze sklepu ekologicznego, miesko tylko ze sprawdzonych sklepów

image
image
moje najczęstsze danie: zupa warzywno-kalafiorowa lub warzywno-brokułowa z klopsikami z jajka, mielonego, Nestle Sinlac i odrobiną przyprawy:czubryca zielona. Czasem kupuje słoiczki jak mam lenia
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry