Widok
Przepowiednia Nostradamusa - "I wtem wielki ptak metalowy upadnie...
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego (...) a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy....
http://power-news.czwartawladza.edu.pl/pl/naszymi-oczami/177-i-wtem-wielki-ptak-metalowy-upadnie-
http://power-news.czwartawladza.edu.pl/pl/naszymi-oczami/177-i-wtem-wielki-ptak-metalowy-upadnie-
Teraz w sieci pojawił się cytat:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."
Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu.
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."
Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu.
Nie wiem czy zmyslony bo ja kiedyś czytałam jego przepowiednie i zwracałam uwage na szczegóły które dotycza polski i na milion procent było coś o tym ze ze wschodu na nas napadną.
Nie kumam czemu tyle złości jest w co niektórych ja tylko dodałam linka do poczytania , a tu odrazu jakieś złośliwe komentarze :(
Nie kumam czemu tyle złości jest w co niektórych ja tylko dodałam linka do poczytania , a tu odrazu jakieś złośliwe komentarze :(
Kurcze szkoda ale księgę Nostradamusa mam w piwnicy po remoncie i aż korci mnie aby po nią zejść:) Przepowiednie Nostradamusa są napisane w taki sposób,że rzeczywiście można z nimi łączyć i interpretować wiele wydarzeń. Zastanawiają mnie zawsze sytuacje ,że takie przepowiednie są przedstawiane dopiero po tragediach.
Dajcie juz spokoj z tymi przepowiedniami i straszeniem ludzi, tak jak juz zostalo napisane zawsze cos takiego pojawia sie PO! jakism fakcie a nie przed...to troche dziwne....jestem osoba wierzaca i nie wierze w takie rzeczy , zreszta wiara w Nostradamusa min jest grzechem i kosciol wyraznie to potepia bo jesli wierze w takie wlasnie sprawy to znaczy ze nie wierze tak naprawde w Boga !
JEst wiele proroct dotyczacych polski i swiata ale kazde proroctwo - jak to czytalam - jest uzaleznione od postawy i woli czlowieka - moze ale nie musi sie spelnic a co sie tyczy Polski to poczytajcie moze np Ojca Klimuszko , jest tam wiele przerazajacych rzeczy ale tez takie ktore napawaja optymizmem : " Na swiecie toczyc sie beda wojny ale jedynie Polska bedzie narodem bezpiecznym bo rozancem bedzie otoczona " itd.
Ludzie ulegaja masowym paranojom i lękom, czesto nie mysla racjonalnie tylko powtarzaja jak barany i ida slepo za czym czego nawet nie znaja ani nie rozumieja...
JEst wiele proroct dotyczacych polski i swiata ale kazde proroctwo - jak to czytalam - jest uzaleznione od postawy i woli czlowieka - moze ale nie musi sie spelnic a co sie tyczy Polski to poczytajcie moze np Ojca Klimuszko , jest tam wiele przerazajacych rzeczy ale tez takie ktore napawaja optymizmem : " Na swiecie toczyc sie beda wojny ale jedynie Polska bedzie narodem bezpiecznym bo rozancem bedzie otoczona " itd.
Ludzie ulegaja masowym paranojom i lękom, czesto nie mysla racjonalnie tylko powtarzaja jak barany i ida slepo za czym czego nawet nie znaja ani nie rozumieja...
to Ty sie zastanów. dzisiejszy kościół jest komercyjny i moze tego nie widzisz ale rownież slepo za nim stoisz. i spróbuj mi powiedziec ze kosciol nie narzuca Ci w co masz wierzyc a w co NIE WOLNO Ci wierzyc. wlasnie po to Bog dal Ci tą wolną wole ze mozesz wybrac w co chcesz wierzyc. i tu mozna rozroznic wyznawcow Boga i wyznawcow kosciola. czysta kontrola woli i ograniczanie umyslowych mozliwosci czego jestes dobrym przykladem. proroctwa? powiem to tak, w proroctwa o NARODZINACH JEZUSA tez uwierzono dopiero po jego narodzeniu. chcesz cos dodac? a proroctwa konca swiata w apokalipsie? w to tez nie wierzysz? nie no pewnie w to tak bo kosciol tego nie potepia. zastanow sie zanim cos napiszesz (o ile potrafisz).
słyszałam,że to fake, ktoś sobie wymyślił,że niby nostradamous to napisał a to nie prawda
majowie nie mieli zadnych urzadzen. podobnie jak egipcjanie budowali piramidy i czcili swoich bogow. ich bogami byly istoty cywilizacji z innych planet. jezeli ktos mysli, ze jestesmy sami we wszechswiecie to jest skonczonym debilem i hipokrytą. zle sie dzieje i niedlugo wszyscy poniesiemy konsekwencje niedowiarki obłudy katolickiej.
No właśnie. Zacznijmy od tego , że już kiedyś ta przepowiednia się pojawiła i tam o żadnych braciach nie było.!
A tak wql to w książce jeszcze coś pisało o tym, że ten najeźćca ze wschodu będzie nas gazem otruwał a kiedyś już było że Rosjanie nas zatruwali gazem. Obudźcie sie zawsze se ludzie coś dopiszą i to pasuje do danego wydarzenia
A tak wql to w książce jeszcze coś pisało o tym, że ten najeźćca ze wschodu będzie nas gazem otruwał a kiedyś już było że Rosjanie nas zatruwali gazem. Obudźcie sie zawsze se ludzie coś dopiszą i to pasuje do danego wydarzenia
to ja chce byc na czesci niemieckiej :P
Jasneee :))))
Nie jedna katastrofa lotnicza się wydarzyła i nie jedna się jeszcze wydarzy. Nie jeden brat będzie z drugim rozdzielony.
Po co więc doszukiwać się sensu tych wypowiedzi, skoro tak naprawdę można przypisać je do wielu wydarzeń.
Wielka filozofia faktycznie z tym Nostradamusem.
Ale ludziom jak widać wiele można wmówić :)
Nie jedna katastrofa lotnicza się wydarzyła i nie jedna się jeszcze wydarzy. Nie jeden brat będzie z drugim rozdzielony.
Po co więc doszukiwać się sensu tych wypowiedzi, skoro tak naprawdę można przypisać je do wielu wydarzeń.
Wielka filozofia faktycznie z tym Nostradamusem.
Ale ludziom jak widać wiele można wmówić :)