Widok

Przepowiednia Nostradamusa - "I wtem wielki ptak metalowy upadnie...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego (...) a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy....

http://power-news.czwartawladza.edu.pl/pl/naszymi-oczami/177-i-wtem-wielki-ptak-metalowy-upadnie-
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
uuuuu .... :D
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oo cholipa!!!!
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tą przepowiednie można porównać do wielu zdarzeń które już się wydażyły
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dokladnie
proponuje idz do wrózki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Teraz w sieci pojawił się cytat:

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem czy zmyslony bo ja kiedyś czytałam jego przepowiednie i zwracałam uwage na szczegóły które dotycza polski i na milion procent było coś o tym ze ze wschodu na nas napadną.

Nie kumam czemu tyle złości jest w co niektórych ja tylko dodałam linka do poczytania , a tu odrazu jakieś złośliwe komentarze :(
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mzoe cos w tym jest, zaczynam sie lekko obawiac...
mzđlaem ze to polska jest na wschodzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze szkoda ale księgę Nostradamusa mam w piwnicy po remoncie i aż korci mnie aby po nią zejść:) Przepowiednie Nostradamusa są napisane w taki sposób,że rzeczywiście można z nimi łączyć i interpretować wiele wydarzeń. Zastanawiają mnie zawsze sytuacje ,że takie przepowiednie są przedstawiane dopiero po tragediach.
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dajcie juz spokoj z tymi przepowiedniami i straszeniem ludzi, tak jak juz zostalo napisane zawsze cos takiego pojawia sie PO! jakism fakcie a nie przed...to troche dziwne....jestem osoba wierzaca i nie wierze w takie rzeczy , zreszta wiara w Nostradamusa min jest grzechem i kosciol wyraznie to potepia bo jesli wierze w takie wlasnie sprawy to znaczy ze nie wierze tak naprawde w Boga !
JEst wiele proroct dotyczacych polski i swiata ale kazde proroctwo - jak to czytalam - jest uzaleznione od postawy i woli czlowieka - moze ale nie musi sie spelnic a co sie tyczy Polski to poczytajcie moze np Ojca Klimuszko , jest tam wiele przerazajacych rzeczy ale tez takie ktore napawaja optymizmem : " Na swiecie toczyc sie beda wojny ale jedynie Polska bedzie narodem bezpiecznym bo rozancem bedzie otoczona " itd.
Ludzie ulegaja masowym paranojom i lękom, czesto nie mysla racjonalnie tylko powtarzaja jak barany i ida slepo za czym czego nawet nie znaja ani nie rozumieja...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zwróćcie uwagę, że po każdej tragedii czy to po klęsce żywiołowej, czy katastrofach lotniczych itp. Nie wspominając o wojnach zawsze pojawiały się "przepowiednie" Nostradamusa.

Dość już mam kolesia;)

Wystarczy tych bzdur.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
to Ty sie zastanów. dzisiejszy kościół jest komercyjny i moze tego nie widzisz ale rownież slepo za nim stoisz. i spróbuj mi powiedziec ze kosciol nie narzuca Ci w co masz wierzyc a w co NIE WOLNO Ci wierzyc. wlasnie po to Bog dal Ci tą wolną wole ze mozesz wybrac w co chcesz wierzyc. i tu mozna rozroznic wyznawcow Boga i wyznawcow kosciola. czysta kontrola woli i ograniczanie umyslowych mozliwosci czego jestes dobrym przykladem. proroctwa? powiem to tak, w proroctwa o NARODZINACH JEZUSA tez uwierzono dopiero po jego narodzeniu. chcesz cos dodac? a proroctwa konca swiata w apokalipsie? w to tez nie wierzysz? nie no pewnie w to tak bo kosciol tego nie potepia. zastanow sie zanim cos napiszesz (o ile potrafisz).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Co do przepowiedni o dwóch braciach nic tam nie ma :) to juz ktoś sobie dorobił:) Przepowiednia bardziej dotyczy tego co sie już stało przypomnijcie sobie Piłsudski zginął w wypadku samolotowym to była dopiero żałoba w kraju ogarniętym chaosem a od wschodu weszli Sowieci na długie długie lata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak z tego co kiedyś czytałam to ta przepowiednia jest łączona ze śmiercią Piłsudskiego wałaśnie ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
chyba SIKORSKI!!??
Ja bym tą przepowiednię łączyła bardziej z Gen. Sikorskim
image
image

image
Rany..jak taka jest wiedza historyczna w naszym kraju..
hehehe Sikorskiego :-)
Piłsudski zmarł na raka wątroby:)
image
image

image
no no no...czego można się dowiedzieć...Piłsudski zginął w katastrofie lotniczej...pierwsze słyszę ;)
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
słyszałam,że to fake, ktoś sobie wymyślił,że niby nostradamous to napisał a to nie prawda
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
nooo zmieniłysmy nieco historię ale chyba przez ten planowany pogrzeb na Wawelu tam wciąż o tym Piłsudskim pisza ........
pamietam ze po 11 wrzesnia juz ta przepowiednia była ale jakos zmieniona na ''amerykanska wersje'' :) ech pamietam czarnną wołge :)
mysle ze to bliski wschod czyli terrorysci moga uderzyc na Rosje badz inne ..Oni juz zapowaidaja ..
hehe no pewnie że Sikorski czytam o Piłsudskim myślę o Sikorskim pisze o Piłsudskim aaa dzieki za czujność;)
ależ ten naród tępy jest... aż strach
Zobaczymy w 2011 czy sie sprawdzi czy nie ale nie tylko Noterdamus Przepowiada koniec Swiata tak samo Mowili Majowie a to byli mądrzy Ludzie oni w tamtych czasach mieli lepsze uzadzenia niz my tera :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
majowie nie mieli zadnych urzadzen. podobnie jak egipcjanie budowali piramidy i czcili swoich bogow. ich bogami byly istoty cywilizacji z innych planet. jezeli ktos mysli, ze jestesmy sami we wszechswiecie to jest skonczonym debilem i hipokrytą. zle sie dzieje i niedlugo wszyscy poniesiemy konsekwencje niedowiarki obłudy katolickiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lol lol lol lol lol lol lol
superrrrrrrrrrrrrr opinia
popieram Cię w 100%
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie. Zacznijmy od tego , że już kiedyś ta przepowiednia się pojawiła i tam o żadnych braciach nie było.!
A tak wql to w książce jeszcze coś pisało o tym, że ten najeźćca ze wschodu będzie nas gazem otruwał a kiedyś już było że Rosjanie nas zatruwali gazem. Obudźcie sie zawsze se ludzie coś dopiszą i to pasuje do danego wydarzenia

do re mi -

dobrze miiiiiiiiiiiiiii
Ten "kraj niezwyciężony" to Polska? He he, chyba uczyłam się jakiejś innej historii.
może niezwyciężony przez kryzys hehe :P
Albo świńską grypę. Więc pasuje, wróżki górą, jak zwykle.
w Polsce nawet kryzys sie nie udał ,swinska grypa tez nie zabawiła :)
kilkanaście lat temu słyszałam że nie będzie Polski. Będzie podzielona wisłą przez Rosję i Niemcy.
to ja chce byc na czesci niemieckiej :P
a niemców zostanie tyle co pod jabłonią sie zmieszcza ?? !!!
Czlowieku a podaj mi inny kraj ktory przetrfał tyle wojen co my...
Gdyby zostal zwyciężony to bysmy teraz nie byli POLAKAMI jak dla mnie jest to kraj nie zwyciezony bo wybronilismy naszą ziemie!! wiec "kraj niezwyciezony" to my
Fajnie się to czyta ;) Jak nic na poprawę humoru. Dzięki :))
http://www.mmwroclaw.pl/8828/2010/4/12/nostradamus-nie-przepowiedzial-katastrofy-w-smolensku?category=news

to sciema
niezla ludzie maja fantazje...
A czy ta przepowiedia(o ile prawdziwa) nie była przywoływana w 2001 roku po atakach na WTC ? Tak mi się coś kojarzy. I wtedy dwie wieże były porównywane do dwóch braci.
Jasneee :))))

Nie jedna katastrofa lotnicza się wydarzyła i nie jedna się jeszcze wydarzy. Nie jeden brat będzie z drugim rozdzielony.

Po co więc doszukiwać się sensu tych wypowiedzi, skoro tak naprawdę można przypisać je do wielu wydarzeń.
Wielka filozofia faktycznie z tym Nostradamusem.
Ale ludziom jak widać wiele można wmówić :)
może i masz racje ale nie moge się zgodzić bo Nostradamus przepowiedział tyle trafnych rzeczy ale mozem czekac jeszcze 1 miesioc w zalobie jak rosja albo bialoruś na nas napadnie to mialam racje a Ty nie
heh:)
Stek bzdur. To nie jest żadna przepowiednia N.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

http://www.samosia.pl/pokaz/503487/niech_mi_ktos_do_cholery_uwierzy/7

w widzieliście to?
Dopiero co było coś podobnego również z datą styczniową a komentarze dopiero z kwietnia:) Ściema jak nic, czekamy na następne!
image
image

image
Nostradamus spiecjalnie pisał tak żeby niekt tego nie zrozumiał (no morze zeby zrozumieci dopiero po tragedi) bo jak by ktoś to przeczytał i zrozumiał i wiedziąl co by się stało to by się to nie stało bo by się przedtum uchronił
Ale napisz to polsku, bo nic nie rozumiem?!

Sądzisz że bajka o spadającym metalowym ptaku pochodzi od N. ? A niby w której jego przepowiedni to jest zawarte? Przecież to jakiś stek bzdur.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry