Widok

Przepuklina pepkowa u 2-latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kilka dni temu malej wyskoczyl pepek, zazwyczaj wyskakuje wieczorem, bylysmy u pediatry i pow.ze ma mala przepukline dala skier. do chirurga. Czy ktoras z Waszych dzieci tak miala?, czy te plastrowanie w takim wieku da jakies rezultaty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie znam się na pępkowej bo mamy pachwinową ..
Ale jedyne co mogę Ci polecić, to jak będziesz szła do kolejowego do chirurga to poproś nie do Daukszy ...
Nas od razu skierował na zabieg, bez obejrzenia dziecka ..
imageimage
image
Moja córka miała mała przepukline pępkową i chirurg stwierdził ze mozemy zdecydować o zabiegu w dowolnym wieku ponieważ przepuklina jest mala i nie zagraza dziecku .Chodzi głownie o momen kiedy w przyszłości dziewczyna bedzie w ciązy i wtedy to może być problem.A gdyby to był chłopiec to wogóle by tego nie ruszał. Stwirdził tez ze w wyniku rozwoju i pracy miesni brzucha przepuklina moze sie wchłonąć . I tak własnie było u mojej córki Obecnie ma 8 lat i ani śladu przepukliny.
niestety w tym wieku plastry już nic nie pomogą.mój syn tez ma ta przepuklinę i gdyby nie błędna diagnoza innego chirurga to mogłoby być już po niej...
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry