Widok

Przepuklina przełyku czy ktoś ma?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam

Jak w temacie. Poszukuje osób, które mają tę dolegliwość? Chciałam się podzielić samopoczuciem i zapytać czy macie jakie skuteczne sposoby na tą dolegliwość ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Po ostatniej antybiotykoterapii robiłam gastroskopię i wyszło, że nie ma HP.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zmieniłam lekarza idę jednak do Ireneusza Marciniaka a nie do Jerzego Wegnera - zobaczymy co on poradzi...Od kilku dni mam okropną suchość w gardle i cały czas przełykam jak bym tam coś miała...masakra macie też coś takiego ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja na HP Leczyłam się wg najnowszych zaleceń. Tzn. Trzema antybiotykami plus lek zobojetniajacy wydzielanie kwasu.
Teraz biorę controloc. Za jakiś czas będę chciała powtórzyć badanie na obecność HP.
Jestem ciekawa czy pozbył am się tego cholerstwa ponieważ zoladek boli mnie nadal... :(
as-k w jaki sposób stwierdzasz obecnosc HP?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tą dietą to nie głupie, też się zastanawiałam czy nie przejść na jakiś czas. Ogólnie masz podobną sytuację jak ja:(. A do jakiego lekarza chodzisz?
Ja właśnie jestem w trakcie drugiej terapii antybiotykowej, wyniki gastroskopii po 3 latach praktycznie się nie zmieniły -nadal chroniczne zapalenie żołądka z nadżerkami + przepuklina rozworu przełykowego ;( Poradzono mi na jakiś czas dietę bezglutenową, bo zwykła lekkostrawna pomaga mi tylko na refluks
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Brałam dwa razy. Za pierwszym razem Klabax i amotaks i IPP, po gastroskopii wyszło, ze nadal mam HP( podobno Klabax słabo działa, szczególnie na Pomorzu na tą bakterię). Za drugim razem Metronidazol i amotaks + IPP. Jak ostatnio robiłam gastro to bakterii już nie było. Z wycinków wyszło mi jednak,że mam przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka być może związane z jakąś nietolerancją pokarmową. Ogólnie kicha:(
as-k ile brałaś antybiotyków aby pozbyć sie HP??
Ja mam też co jakiś czas pieczenie i ból gardła .....to raczej norma...i klxuche tez mam😊 moja znajoma ma tak też przy refluks ie. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Byłam dziś z wynikami u gastro i tłumaczyła mi o chorobie dobre 30 min. Powiedziała, że mogę mieć bóle w klatce piersiowej, pieczenie rozchodzące na całą klatkę, kłucie. Takie objawy jak przy zawale. I jeżeli pojadą z takimi objawami na dyżur kiedyś to mam powiedzieć od razu o przepuklinie. Też miałam kluche w gardle i takie uczucie jakby coś tam było takie zapalenie. Na to pytanie tłumaczyła mi właśnie o chorobie i powiedziała, że tylko to co wymieniła to mogę mieć takie objawy. Teraz nie wiem czy iść do innego lekarza z tym gardłem?
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Rzeczywiście ciekawy artykuł:) U mnie przyczyna to stres i praca przy komputerze. Postaram się stosować chociaż część tych zaleceń.
http://www.akademiawitalnosci.pl/przepuklina-rozworu-przelykowego-co-to-jest-i-jak-sobie-radzic/

znalazłam fajny artykuł chyba zaczne stosować te zalecenia - nic innego już nie pozostało...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi nie tyle doszły bóle brzucha, nie mam też zgagi, cały czas mnie bolą plecy...tak jak ktoś tu podpowiedział mogłam coś dzwignąć i odrazu siadł kręgosłup i wyszła przepuklina - chociaż bardziej mi się wydaje że to od niej ....teraz doszła u mnie taka klucha w gardle i wieczne odbijanie - masakra jakaś idę na tą gastroskopie za tydzień zobaczymy co on powie, poprzednio byłma w przychodni na Dąbrowie - bo chciałam szybko ale tam poza gastroskopią nic nie leczą...na gastroskopi w listopadzie nic oprócz przepukliny mi nie wyszło, nie miałam stanów zapalnych ani tej bakterii a czuje się beznadziejnie ostatnio, generalnie czy jem lekko czy nie czuje się tak samo a te leki mam tylko Controloc nie pomagają...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja idę do Jerzego Wegnera na gastroskopię...Byłam u niego dwa razy na konsultacjach ale nie na gastroskopii - wydaje się rzeczowy...chociaż nie on robił gastroskopie więc nie podjął leczenia....z tego co czytałam to on ponoć jest najlepszy...
Też mam to dziadostwo- przepuklina rozworu przełykowego, refluks- na szczęście z ostatniej gastroskopii wyszło że pozbyłam się HP. Mam różne bóle czasem plecy, czasem gdzieś z boku jednego lub drugiego - ogólnie kicha.
Może zna ktoś jakiegoś dobrego gastrologa, który czuje ten temat, bo moja lekarka kiepska jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam refluks żołądka, przepuklinę. Od 11 lat miałam też HP. Ostatnio po 12 latach miałam robioną 2 gastroskopie w życiu. Teraz nie mam HP i stwierdził, że mam przepuklinę. Jak gastroenterolog zobaczyła moje stare wyniki to nastraszyła mnie przełykiem Baretta (stan przedrakowy). Na gastro na szczęście tego nie stwierdził. Dostałam Emanere 40mg (najnowszej generacji lek) ale na razie przestałam brać bo planuję ciążę a jutro idę do gastro więc mi powie co brać dalej. Ogólnie zawsze przepisują leki pompy protonowej. Jak pójdziesz do ogólnego lekarza to powinien Ci przepisać jakiś lek i objawy powinny ustępować no i dieta. Choć ja nie za bardzo stosuję. U mnie jednak rzadko występuje zgaga lub inne dolegliwości. Najczęściej po czekoladzie mam zgagę. Zamiast smażonego lepiej pieczone jeść a najlepiej gotować na parze. I tak jak ktoś wyżej napisał objawy zaostrzają się na wiosnę i jesień i wtedy trzeba włączać tabletki o ile nie na stałe każe brać lekarz.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Nie jest aż tak beznadziejnie, a posiłki nawet w pracy da się przekąsić.
7-8 -śniadanie ( już się nauczyłam i bez niego nie wychodzę
10-11 jogurt lub kanapka
14- obiad ( nawet w pracy bywają przerwy obiadowe, jeśli nie, to sałatka)
17 podwieczorek lub późny obiad
20 kolacja
Spróbuj, powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ktoś jeszcze ma przepuklinę może ktoś jest po zabiegu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to jest beznadziejna choroba ciężko przestawić się na inną dietę i regularne posiłki co 2 godziny zwłaszcza jak się pracuje i nie ma możliwości takiego jedzenia....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej! Ja też mam przepuklinę. U mnie objawia się bólem w mostku.
Niedawno także wykryto u mnie hp, bardzo bolał mnie żołądek Leczyłam się trzema antybiotykami. Mimo to żołądek nadal mnie boli, może nie tak często jak kiedyś ale zawsze.
Myślę, że mam wrzody i to one dają o sobie znać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, plecy mnie nie bolą. Może naciągnęłaś mięśnie lub masz zwyrodnienie kręgosłupa, a przepuklina wyszła przy okazji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry