Widok

Przepuklina u dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój 5-letni syn będzie miał operowaną przepuklinę pachwinową.Czy ktoś też to przechodził i może napisać jak wygląda zabieg,narkoza i cała póżniejsza rekonwalestencja.
Mam jeszcze jedno pytanie od czego mogła powstać przepukilna,czy była już wrodzona a ja przez tyle lat mogłam nie zauwazyć,albo wyjśc dopiero teraz? czy może być wynikiem przewlekłego dużego wysiłku fizycznego,dzwigania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisałam
Rybalon pisz na maila:zklaczkowska@gmail.com
aa i nie jest to nic strasznego byliśmy w klinice jednego dnia od godz. 8 do 18,30 i wyszliśmy do domu , zdjęcie szwów po 10 dniach , lekarz mówił , ze jet to wada wrodzona , u nas ta przepuklina była bardzo malutka miała 5 mm, jak chcesz to polecę Ci świetnego lekarza
jestem na bieżąco w temacie niestety bo 27 czerwca przeszliśmy ten zabieg w Clinica Medica w Gdyni podaj jakiś kontakt to wszystko Ci napiszę :-) pozdrawiam
Przepuklinę miał mój brat, ale było to już lata temu... Miał dwie operacje gdyż na dwie pachwiny, u niego zrobiła się od wysiłku w postaci płaczu... Po urodzeniu dostał "brudną" krew zakażoną wirusem HBS i przebywał bardzo długo w szpitalu. Pamiętam że po zabiegu lekarz kazał mu dużo ćwiczyć m.in. palce stóp, czyli chodzenie na boso, podnoszenie np kredek palcami stopy, robienie w późniejszym terminie przysiadów itp...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry