Widok

Przepuklina u dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój 5-letni syn będzie miał operowaną przepuklinę pachwinową.Czy ktoś też to przechodził i może napisać jak wygląda zabieg,narkoza i cała póżniejsza rekonwalestencja.
Mam jeszcze jedno pytanie od czego mogła powstać przepukilna,czy była już wrodzona a ja przez tyle lat mogłam nie zauwazyć,albo wyjśc dopiero teraz? czy może być wynikiem przewlekłego dużego wysiłku fizycznego,dzwigania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przepuklinę miał mój brat, ale było to już lata temu... Miał dwie operacje gdyż na dwie pachwiny, u niego zrobiła się od wysiłku w postaci płaczu... Po urodzeniu dostał "brudną" krew zakażoną wirusem HBS i przebywał bardzo długo w szpitalu. Pamiętam że po zabiegu lekarz kazał mu dużo ćwiczyć m.in. palce stóp, czyli chodzenie na boso, podnoszenie np kredek palcami stopy, robienie w późniejszym terminie przysiadów itp...
jestem na bieżąco w temacie niestety bo 27 czerwca przeszliśmy ten zabieg w Clinica Medica w Gdyni podaj jakiś kontakt to wszystko Ci napiszę :-) pozdrawiam
aa i nie jest to nic strasznego byliśmy w klinice jednego dnia od godz. 8 do 18,30 i wyszliśmy do domu , zdjęcie szwów po 10 dniach , lekarz mówił , ze jet to wada wrodzona , u nas ta przepuklina była bardzo malutka miała 5 mm, jak chcesz to polecę Ci świetnego lekarza
Rybalon pisz na maila:zklaczkowska@gmail.com
napisałam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry