Widok

Przerażona spowiedzią

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wy też dziewuszki przejmujecie się spowiedzią? Bo ja już chyba z 10 lat nie byłam i w ogóle nie pamiętam już co się mówi. Ma któraś jakiś tekst. No i moje pytanie, mówicie coś o sexie przedślubnym;)))?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hello..najprościej jest tak:
Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus...
Ostatni raz u spowiedzi byłam..... i obraziłam Pana Boga następujacymi grzechami.....
Wiecej grzechów nie pamiętam, za które bardzo żałuje, a teraz proszę Cię Ojcze Wielebny o rozgrzeszenie....
Tu ksiądz udziela rozgrzeszenia...i potem mówi Wysławiajmy imię Pana Boga na wieki, a Ty odpowiadasz....Bo jego miłosierdzie trwa na wieki...

I finito !!! hihi nie jest zle...ale tak naprawde wszystko zależy od ksiedza, najlepiej isc do jakiegoś sprawdzonego, poleconego a nie takiego który sie na tobie wyrzyje i jeszcze bardziej zniechęci do pózniejszych spowiedzi, a przecież nei o to chodzi ..buziaki :))
ponoć na wstępie się mówi, że jest to spowiedź przedślubna a po spowiedzi wręcza się księdzu karteczkę, tylko jak konfesjonał jest zamykany, to ja nie wiem czy przez jakąś szparę się wkłada???!!!!

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
DZ - W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Amen. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.

K - Na wieki wieków. Amen.

DZ - Do spowiedzi przystępuję po raz pierwszy.

/od następnej spowiedzi mówisz: ostatni raz byłem u spowiedzi (mówisz kiedy), pokutę zadaną odprawiłem(lub nie i dlaczego),a dalej jest tak samo/

Obraziłem Pana Boga następującymi grzechami...
(wyznajesz swoje grzechy)
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję, obiecuję poprawę, i proszę Cię Ojcze o pokutę i rozgrzeszenie.

K - (kapłan rozmawia z tobą, modli się i udziela rozgrzeszenia)

DZ - (cicho modlisz się:) Boże, bądź miłościw mnie grzesznemu.

(po słowach kapłana: „ja odpuszczam tobie grzechy w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego” odpowiadasz: AMEN)

K - Wysławiajmy Boga, bo jest dobry

DZ - Bo Jego miłosierdzie trwa na wieki.

K - Pan odpuścił tobie grzechy, idź w pokoju.

DZ - Bóg zapłać.

Odchodzisz od konfesjonału, gdy usłyszysz pukanie kapłana. Idziesz przed ołtarz, dziękujesz Bogu za przebaczenie i miłość, odprawiasz pokutę zadaną przez spowiednika.
No ja znam takie proste....Jak sie wchdzil NIECH BEDZIE POCHWALONY JEZUS CHRYSTUS KSIADZ MOWI NA WIEKI WIEKOW ...OSTATNI RAZ BYLAM U SPOWIEDZI........OTO MOJE GRZECHY..............ZA TE I ZA INNE GRZECH KTORYCH NIE PAMIETAM SZCZERZE ZELUJE PRAGNE SIE POPRAWIAC PROSZE O POKUTE I ROZGRZESZENIE.....I JUZ!!!!!!!

HEHEHE sory ze sie smieje ale mam to samo...przyszly mezus mnie uczyl co sie mowi .no i musze isc juz na dniach z pierwsza spowiedzia.ja mowie o seksie juz pare raz mowilam i nic strasznego nie bylo.:):P ja sie zastanawiam kiedy i jak dac ksiedzu karteczke zeby mi podpisal.masz jakis pomysl?Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i za siebie

Podbijam, proszę o napisanie formułki spowiedzi, bo nie wiem jak się spowiadać...

ja jakos nie boje sie spowiedzi, tez nie chodze czesto, zazwyczaj jak juz musze bo mam byc chrzestna lu swiadkiem na slubie, ale zawsze mowie wszystkie grzechy i raz tylko nie dostalam rozgrzeszenia, zreszta wiedzialam ze nie dostane u tego ksiedza ale zaryzykowalam bo tylko u niego nie bylo kolejki hehe
ja też chyba tak długo nie byłam!! nawet nie mogę sobie przypomnieć ostatniego razu ;)
narazie o tym nie myślę bo bym się odrazu zestresowała

do góry