Widok

Przerobienie obrączek

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy 2 obrączki razem zlota jest 6,03 grama. Słyszałam, że we Wrzeszczu koło salonu Beauty jest dobry jubiler, który przerabia zloto na dowolne obrączki. Orientuje się ktoś ile trwa takie robienie obrączek i ile kosztuje? Czy z żóltego złota, które mam można zrobić obrączki dwu-kolorowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w jakim dokładnie miejscu jest ten jubiler?
Złotnik jest na rogu ul. Grunwaldzkiej i Słowackiego koło salonu Beauty vis a vis Galerii Bałtyckiej.

Każdy szanujący sie jubiler zrobi Tobie takie przeróbki o jakich wspominasz. Oczywiście nie ma problemu z dobraniem innego koloru złota do tego, które masz. Na obrączki czeka się ok. 3 - 4 tygodni w zależności od jubilera. Ja co prawda nie korzystałam z usług tego salonu, ale z tego co mi ten pan złotnik powiedział, to cena za tzw. "robociznę" wynosi ok. 350zł (grawer gratis) - ale to było na początku stycznia, teraz moze cos się zmieniło??

jubiler jest na Grunwaldzkiej, vis-a-vis Galerii Bałtyckiej

znalezione w innym wątku Jubiler Janusz Suchowier tel. 605-113-836 ul. Grunwaldzka 146 (ten sam adres co Beauty)
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=295947&t=295947

image

byłam tam właśnie jakoś w styczniu spytać się ile wogóle kosztuje zrobienie obrączek bo wtedy nie mielismy w planie wykorzystać tych co juz mamy i ten pan powiedział, że koszt zależy od wagi obrączek czyli ok. 30 zł za 1 gram-nie pamiętam już dokładniej. Z kolei będąc na stronie innego jubilera koszt od grama to 70 zł więc jest róznica
jeśli zamawiasz u niego obrączki nie ze swojego złota to płacisz jakieś 100-110zł za gram :)

mój Mariusz odebrał nasze obrączki 12 lutego :) wyszło za nie 1080zł(po starej cenie - cokolwiek to znaczy ;))

To ja już nie wiem, może coś mi się pokręciło
Ostatnio ceny złota szybko się zmieniają, więc stąd te rozbieżności.
Nasze obrączki od jubilera koło Beauty kosztowały 1200zł, waga 14g (miało być po 90zł/gram, ale Pan jeszcze trochę cenę opuścił). Zamówiliśmy je w styczniu, odbiór był na początu lutego, ale ktoś kupował parę dni po nas i już było drożej.
Te same obrączki w Fashion House kosztują około 250zł więcej (zarabia pośrednik!)

To ja już mam nawet wątpliwości co do wagi tych naszych obrączek przeznaczonych na przerobienie. Niby na karteczkach przy nich pisze na większej 3,03 a na mniejszej 3 gram, tylko ze jedna jest duzo wieksza od drugiej. A sa dosyć szerokie i niezbyt grube.
A czy ten jubiler po wyborze obraczek i wzięciu miary odrazu mowi jaki bedzie koszt? i czy moze np troszkę zwęzić jakieś obrączki, które nam się spodobają aby nie doplacać?
nam nie mówił jaki będzie koszt - to zależy ile złota pójdzie :) (tzn. powiedział "pi razy drzwi" ile gramów będzie potrzebnych)

ma baaardzo dużo wzorów - jednak części nie pokazuje(chociaż są na widoku), bo ich nie poleca ;)

Mi ten pan pokazał chyba wszystkie jakie mial :) także doradzal i ogólnie byl bardzo mily. w przeciwieństwie do jubilera w gdansku gł, który wogole nie wykazal zainteresowania nami
to prawdziwy fachowiec :) wie co robi :) i widać, że to lubi :)

najpierw byliśmy u niego, po jakimś czasie poszliśmy do złotnika, który robił na zamówienie mój pierścionek zaręczynowy :) ale nie znaleźliśmy tam ani 1 wzoru, który by nam się podobał :P
pochodziliśmy po sklepach - i wróciliśmy do tego pana z Grunwaldzkiej :) i wybralismy obrączki, które spodobały nam się za 1 razem ;)

Nam też nie powiedział dokładnie ile zapłacimy. Nie wiem jakie są twoje obrączki, ale nasze mają 6mm szerokości i są grube, stąd taka waga

To pewnie od tej grubości, te nasze sa szerokie ale cieniutkie. z reszta w sobote dowiem sie wszystkiego :)
Pan obok beauty za robociznę (też przerabialiśmy ze starych obrączek) wziął 300 zł, plus dodatkowo 150 zł za brylancik. Część tej kwoty zapłaciliśmy w złocie, tzn w rozliczeniu daliśmy kilka złotych kolczyków, których wartość odliczył od kwoty ogólnej. Można z nim się dogadać w każdej kwestii .

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

do góry