Widok

Przewracanie i mruganie oczami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ostatnio u mojego malucha (2 latka) zaobserwowałam dziwną rzecz. Otóż od czasu do czasu robi coś niepokojącego z oczkami: szybko mruga przymrużonymi czy też przewraca (ciężko mi to ubrać w słowa). Trwa to dosłownie sekundę, ale zdarza się nawet kilka razy w ciągu dnia. Według mnie wzrok ma dobry, bo zarówno z daleka jak i bliska zauważa wszystko bez problemu. Czeka nas bilans dwulatka, więc z pewnością poruszę ten temat z pediatrą, ale może spotkałyście się z czymś takim u swoich pociech. Zaczynam się już tym coraz mocniej przejmować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogą być to tiki nerwowe proste. U nas wyglądało podobnie, dziecko wywracało oczkami do góry, na kilka sekund uciekały, poczatkowo podejrzewano u nas padaczkę.
Padaczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez myślę że to tiki nerwowe.
Ja bym to skonsultowała z neurologiem.
koniecznie idź do neurologa, takie objawy daje nie tylko padaczka. Sprawy nie można lekceważyć, bo może mieć poważne konsekwencje.
u nas tak zaczely sie tiki nerwowe, ktore po jakims czasie zmienily sie w inne. jestesmy pod opieka neurologa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry