Widok

Przyjęcie weselne w ogrodzie:)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy miała któraś z Was, a mieć zamierza wesele na świeżym powietrzu? Albo byla na takim weselu? Bo się zastanawiamy czy takiego nie zrobic. Będzie to srodek lata- 7 lipca i pewnie będzie bardzo gorąco. No i sie zastanawiam. Gdyby tak powiadomić gości, aby sie odpowiednio ubrali na takie ogrodowe wesele. I dzieciaki od razu miałyby sobie gdzie pobiegac.

My mamy na razie zaklepana Tenisową, ale w związku z niepochlebnymi opiniami chcemy zmienic lokal. Znaleźlismy jeden, ktory ma wlasnie taki ogrodek w ktorym smialo mozna urządzac wesele i się zastanawiam.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam na takich weselach :)
Za pierwszym razem w typowo open-airowym - były tylko namioty (bez podłogi), pod którymi znajdowały się stoły, natomiast scena dla zespołu i miejsce do zabawy były nieosłonięte. Za drugim razem pracowałam na weselichu, które częściowo rozgrywało się na powietrzu, częściowo w sali (na powietrzu grał kwartet smyczkowy i podawano drinki, w sali otwartej na ogród były rozstawione stoły z żarciem i miejsce do zabawy). Sama planuję ten drugi wariant.
Godne polecenia - tylko trzeba "wymodlić" odpowiednie warunki pogodowe.

Pozdrawiam.
A ta pierwsza wersja jak sie sprawdzila bo raczej taka przewidujemy?

image
Bardzo sympatyczna impreza, ale zupełnie nietypowa - tuż przy lesie, bez alkoholu i dużego zaplecza. Szczegółów nie pamiętam - to było jakieś 10 lat temu, kiedy byłam piękna i młoda. Przede wszystkim dopisała pogoda - cudowna lipcowa noc. Pięknie... I tak zapewne będzie u Was.
Pozdrawiam
Może ktos jeszcze się wypowie. Wiem, temat nie na czasie, za oknem szaro, zimno i jesiennie a ja mysle o gorącej lipcowej nocy:)

image
Pomysl dobry ale biorac pod uwage nasza polska i kaprysna pogode balabym sie tak ryzykowac. Gdyby klimat byl w pewnym sensie ugruntowany to zupelnie inna bajka. Ja natomiast slyszalam, ze w tym roku ma byc goraco i slonecznie tylko w maju i czerwcu a w lipcu i sierpniu ma lac :(
Witam,

Również myślę o przyjecie weselnym w ogordzie, choć to dopiero nowy pomysł, nie mamy jeszcze wyznaczonej daty ślubu i nie wiem, czy uda nam się wszystko zorganizować do lata tego roku. Dooiero zaczynamy się rozglądać, proszę o info jeśi masz może już jakąś koncepcję jak to w ogóle powinno wyglądać.
ja wlasnie takie weselicho planuje na 7.07 w ogrodzie...wszystko wlasnie organizuje. Marzylam o takim weselu i nie wyobrazam sobie zwyklej biesiady w sali z konkursami... musi byc orginalnie i pieknie... kliamt nocy, ogrodu, lampiony, namioty itp.
jakby co to mozemy zrobic taki team ogrodowych wesel - kto dolacza?;-)
moze razem uda sie nam cos fajnego jeszcze wymyslec zeby byla to niezapomniana noc...

image
up

image
My w koncu zaklepalismy nowy lokal - z ogrodem gdzie chcemy zrobic wesele. Mam nadzieje, ze bedzie ladna pogoda. Kamienna, jaka masz wizję swojej uroczystosci? Bo my na razie jestesmy w powijakach jesli chodzi o przygotowania, a tu czasu coraz mniej. Może cos nam podpowiesz?

image
A ślub mamy tego samego dnia- my tez 7 lipca:)

image
no to fajnie za taka sama data! napewno bedzie szczesliwa.
a jaki lokal macie z ogrodem?
my mamy to we wlaasnym ogrodzie nad jeziorem, zaplecze jest domow calorocznych ale cala impreza ma byc pod namiotami.
jestem w trakcie szukania jakiego goracego zespolu-catering juz zamowiony. Nie chcemy biesiady wiec myslimy intensywnie nad atrakcjami.
Nie bedzie to typowe wesele - napewno nie bedzie u nas np. zasiadania do jedzenia na trzy cztery , podali gorace danie i wszyscy zasiadaja...
tego chcemy uniknac- mam nadzieje ze dzieki dobrej organizacji bedzie to niezapomniana noc.

image
jezeli tego samego to cos nie tak mamy z tymi suwaczkami :))
zle odliczenia albo u mnie albo u ciebie

image
My mamy zarezerwowoaną Karczmę trzy Dęby - nowy lokal w Osowie. Z suwaczkiem rzeczywiscie cos nie tak- zostalo przeciez 6 miesiecy i 5 dni, wiec oby dwa troche są do przodu:-)
A jesli chodzi o oraganizację wesela- to mam zabarac sie za to za jakies dwa tygodnie. Wtedy bede miala wiecej czasu. Na razie nie mam wizji bardzo uszczególowionej- jest ona dosc rozmyta, ale mam nadzieje, ze w miare upływu czasu i skrystalizuje.
Czy piszecie na zaproszeniach, ze przyjecie sie odbedzie w ogrodzie? My raczej tak- nie chcialabym aby ktoras ciocia przybyla w 10cm szpilkach i zapadala się w trawniku;-) Myslisz, ze wypada napisac- obowiązują stroje ogrodowe? Nie wiem jak to zalatwic...

image
hmmm.. tzn u nas ma byc elegancko a nie weekendowo, najwyzej poprawiny zobimy juz na luzie, ale w dzien wesela obowiazuja stroje wieczorowe, ale oczywiscie na zaproszeniach bedzie napisane miejsce ;-)

fajnie miejsce wybraliscie, ile was to bedzie kosztowalo od osoby? i ile osob planujecie?

image
> hmmm.. tzn u nas ma byc elegancko a nie weekendowo, najwyzej
> poprawiny zobimy juz na luzie, ale w dzien wesela obowiazuja
> stroje wieczorowe, ale oczywiscie na zaproszeniach bedzie
> napisane miejsce ;-)
>
> fajnie miejsce wybraliscie, ile was to bedzie kosztowalo od
> osoby? i ile osob planujecie?

My tez chcemy elegancko, ale wyobraź sobie przyjęcie w ogrodzie i szpilki...Więc mysle, ze to bedzie tak trochę elegancko, wyjasnimy gosciom przy rozdawaniu zaproszen i tyle, nie widze innego wyjscia. Parkiet bedzie drewniamy oczywiscie, ale stoly beda staly na trawie pod namiotami.

Planujemy 70- 80 osob. Mniej wiecej. A Wy? Trudno powiedziec ile osob przyjdzie. Placimy 120zl/osobę (bez alkoholu, napojow i ciast). To taka srednia cena jak na Gdansk. Taniej jest w miejscach oddalonych od miasta, ale wtedy tez trzeba liczyc transport i ewentualne noclegi. Wczoraj wieczore projektowalismy zaproszenia i tak jakos poczulam ze to juz calkiem niedlugo. A tu tyle do zrobienia:) Muszę się zabrac za poszukiwania zespolu albo dj'a. Mam nadzieje, ze nie jest za pozno i znajde kogos odpowiedniego. A Ty masz juz zarezerwowanych muzykantow? I kogo planujecie, DJ'a czy zespol?

image
my wciaz szukamy zespolu, super byloby gdyby zespol mnial w sobie jedna super osobe do prowadzenia calosci, ale takie konkursy z balonami raczej odpadaja... rozwazamy jeszcze mozliwosc dj, jak nie znajdziemy fajnego zespolu to napewno zdecydujemy sie na dj'a.
My musmimy jeszcze organizowac nocleg dla czesci gosci.. takze ta Karczma wasza i tak by nam nie pasowala.. ale cena niezla jak na takie przyjecie.
Co doszpilek, to ci powiem ze juz robilismy przyjecia w tym ogrodzie i na trawniku nikt sie nie zapadl, wszystkie pani ocalaly:) do tego mamy przygotowana specjalna podloge drewniana do tanca i pod namioty, takze mysle ze stroje wieczorowe i szpilki jednak zostana, nie wyobrazam sobie zeby przyjsc w dresiku:))
U nas wszystko jest oblozone kostka a na trawniku beda polozone konstrukcje z drewna takze ok, u was tez widzialam ze macie podloge w tym ogrodzie w karczmie takze wydaje mi sie ze nie ma co pisac na zaproszeniu o braku obcasow, kazdy ubiera i tak w czym jest wygodnie:))

a w jakim Kosciele bierzecie slub?
my poza miastem takze bedzie napewno spokojniej niz w centrum Gdyni..

image
Ślub bierzemy w kościele Matki Boskiej Czestochowskiej u ojcow Pallotynow, to jest taki maly kosciolek przy Akademii Medycznej.

image
piekny pomysl z weselem na dworze - mnie sie marzylo cos takiego lacznie z ceremonia na powietrzu.... ale wystraszylismy sie naszej niepewnej pogody i stanelo na obiedzie weselnym w restauracji

ktos jeszcze robi w ogrodzie?

image
up

image
dziewczyny ja też 7 lipca :-)
ta data napewno będzie szczęśliwa :-)

image[/url]
image
zapewne:)

image
hej dominique - ja tez mam wesele w Karczmie Trzy Deby 22 czerwca.
Przyjecie tez chcey zrobic na ogrodzie ... wlascicele stawiaja wlasnie nowe drewniane altanki i wiate dla gosci.... nasze przyjecie ma byc na 50 osob i bardziej grillowe prosiaki kielbaski itp...

znalazlam jeszcze jedna kandydatke karczmy mycha 23 juz 8 kwiecien pozdrawiam serdecznie dziewczyny i czekam na kontakt i wasze informacje na temat karczmy
up... do gory
Hej,
Ja w prawdzie nie mam wesela w ogrodzie tylko ceremonie ślubną, ale też mam mentlik w głowie jak to ma wyglądać. Co w przypadku, gdy będzie padał deszcz lub gdy będzie zimno. Ale tak bardzo spodobał mi się pomysł ceremonii na świeżym powietrzu, że zaryzykujemy:)
Życzę nam wszystkim słoneczka w ten dzień :D

Co do wesela na świeżym powietrzu to ostatnio oglądałam zdjęcia z takiego wesela - po prostu bajka. Kolega robił w jakiejś Karczmie koło Starogardu. Całe wesele pod eleganckim namiotem, a tańce na drewnianej posadzce. Oj aż się rozmarzyłam:)
ja, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok , i pierwsza kobitka od erazu napisze jak bylo.... czekam z niecierpliwoscia na relacje i zdjecia z karczmy ... pozdrawiam
Dzięki za wiadomości mile. Wlasnie sie do nich wybieramy, tzn. do Trzech Debow ustalic szczegoly. Bardzo mnie ucieszylas ta wiadomoscią o wiatach dla gosci:) Mam nadzieję, że nam wszystko wypali należycie:) Pozdrowionka przesylam

image
Dominique - mozesz powiedziec, jakie miejsce znalezlisćie na to przyjęcie weselne w ogrodzie?
Juz pisalam wczesniej w tym wątku. Jest w Osowie taki nowy lokal - nazywa Karczma Trzy Deby. Ma swietny ogrodek za budynkiem, w sam raz na impreze plenerowa.

image
Karczma Trzy Dęby znajduje się bardzo blisko obwodnicy Trójmiejskiej, więc jeśli planujecie przyjęcie weselne w ogrodzie to macie gwarantowany hałas dochodący z obwodnicy no i można zapomnieć o oddychaniu świeżym, "czystym" powietrzem. Moim zdaniem lokalizacja Kraczmy Trzy Dęby jest tragiczna jeśli chodzi o organizowanie tam wesela.

image
ciekawe czy byłaś w samej karczmie i na jej ogrodzie... chyba nie...
ogród wychodzi na las i jest bardzo fajnie zagospodarowany ,,, sama karczma to typowy teraz styl chłopskich karczm - swojskie jadlo itp ... miejsce udane na impreze w plenerze i to blisko miasta... nam odpowiada...
Dominiqe czekam na wiadomosci z Karczmy ... pozdrawiam
Mieszkam w Osowie i byłam w Karczmie i na jej ogrodach, więc z całym przekonaniem twierdzę, że lokalizacja jest tragiczna jeśli ktoś planuje ogranizować tam imprezkę. Ogród może i jest z widokiem na las, ale to nie zmienia faktu, że Karczma jest usytuowana tuż przy jednej z najbardziej ruchliwych tras w Trójmieście. Dla mnie Karczma Trzy Dęby jest idealnym lokalem dla zmęczonych i głodnych podróżnych, którzy chcą chwilę odpocząć przed dalszą podróżą. Jednak jest to kwestia upodobania, gdzie się robi przyjęcie weselne.

image
Ja tylko przejeżdzałam obok tej karczmy i też miałam wrazenie, że tam bardziej spaliny można wdychać niż zapach lasu, ale jeszcze się wybiorę, zeby zobaczyć ten ogród. Takie przyjęcie wyglądałoby bajecznie.
No Bros, widzę, że ten ogród nie daje Ci spokoju :-)

Widzę, że niektóre dziewczyny się decydują, to się znowu nakręcam na ten pomysł. Najlepiej byłoby połączyć ogród z imprezą na sali, ale czy da się to wszystko ze sobą zgrać? Hmm.... dobrze, że to dopiero w przyszłym roku>
moze to Was zainspiruje: bardzo podoba mi sie polaczenie dworku z namiotem...
www.dworakant.jon.pl

Dla mnie ogród to świetne miejsce na przyjęcie weselne. Więc to na pewno dobry pomysł i popieram.

Masz rację. Byłam półtora tygodnia temu na weselu, zorganizowanym w ogrodzie. Był namiot, pod którym siedzieliśmy, ognisko, zespół serwujący świetną muzykę, były tańce na trawie, nawet w siatkówkę graliśmy ;) Na takim weselu, zwłaszcza przy większej ilości dzieci, dobrze jest zorganizować im jakąś atrakcję - http://homegarden.com.pl/zabawy-w-ogrodzie. Maluchy będą zajęte zabawą na równi z dorosłymi i też wyniosą fajne wspomnienia :)

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

do góry