Widok
Isztar. ..nie zrozum mnie źle. W żaden sposób nie chciałem cię urazić ani nie pisałem do ciebie. Tylko do tych którzy nie mają nic sensownego do powiedzenia. Nie chce tu nikogo obrażać bo nie po to tu zadałem pytanie. Ale uważam ze co niektórzy mogli by sobie napisać to co myślą na swojej ścianie w domu. Taka sciana durnych mysli..a pozniej sprobowac to przemyslec..moze tam miało by to sens. A nie zaśmiecać forum gdzie ktoś zadaje konkretnie pytanie i spodziewa się konkretnej odpowiedzi.
Nie rozumiem Ciebie--
dlaczego?
bo sie pytasz-wiec ,ci co w tym temacie troszke siedzieli,siedza--odpowiadaja
gołowsłowni nie jestesmy-
poszukiwałam działek od dawna ,wczesniej tych,o którcyh piszesz--doprecyzowałes!!!
a teraz wiekszych
pytałam,chodziłam po działkach ,dawałam ogłoszenia
w róznych miejscach
na samych działkach tez
piszemy ci,ze najlepiej jak zapytasz w zarzadzie.albo pojezdzisz i powklejasz ogłoszenia na tablicach--sa na ogół na działkach
i ze wswych poszukiwan -wiem
i z krecenia sie wokół sr*szych osób tez wiem,ze nie sa wcale tacy skorzy do oddawania za darmo
oni potrafia swietnie liczyc
i potrafia wycyckac tez!
ja byąłbym wdzieczna gdyby nie znajac tematu--ktos mi to podpowiedział
a ty marudzisz
to jest forum,wiec dyskusje sa jak najbardziej normalna rzecza
a nie dział samych ogłoszen
:)
dlaczego?
bo sie pytasz-wiec ,ci co w tym temacie troszke siedzieli,siedza--odpowiadaja
gołowsłowni nie jestesmy-
poszukiwałam działek od dawna ,wczesniej tych,o którcyh piszesz--doprecyzowałes!!!
a teraz wiekszych
pytałam,chodziłam po działkach ,dawałam ogłoszenia
w róznych miejscach
na samych działkach tez
piszemy ci,ze najlepiej jak zapytasz w zarzadzie.albo pojezdzisz i powklejasz ogłoszenia na tablicach--sa na ogół na działkach
i ze wswych poszukiwan -wiem
i z krecenia sie wokół sr*szych osób tez wiem,ze nie sa wcale tacy skorzy do oddawania za darmo
oni potrafia swietnie liczyc
i potrafia wycyckac tez!
ja byąłbym wdzieczna gdyby nie znajac tematu--ktos mi to podpowiedział
a ty marudzisz
to jest forum,wiec dyskusje sa jak najbardziej normalna rzecza
a nie dział samych ogłoszen
:)
Dziękuję za wypowiedzi.ale jak napisałem przyjmę działkę .nie kupię bo gdy bym chciał kupić napisał bym kupię. Chodziło mi raczej o działkę ogrodnicza.opuszczona.zaniedbana.bez domku altanki i basenu.wiec jeśli ktoś chce doradzić lub wie o takowej działce w ogródkach RÓD proszę o info. Jeśli zaś nie wie nic a chce sobie podyskutować bo lubi proponuje czat WP. Pozdrawiam serdecznie
X-man.
Nikt nic nie oddaje.
Akurat cos o tym wiem, oddac nie moze... li jedynie moze dzialke ogrodnicza pod auspicjami ROD sie zrzec na rzecz tegoz ogrodu. (albo sprzedac)Tak stanowi prawo i regulamin dzilkowca. Ty jedynie mozesz udac sie do Zarzadu i spytac czy jest do zagospodarowania jakas dzialka, jesli Ci przyznaja (w co watpie) to bedzie to na 80% bez altany. Po dwa wiaze sie to z tym abys sie stowarzyszyl bo bez tego nie ma legalnej opcji otrzymana ogrodowej dzialki.
Generalnie warto wydac z siedem kola i kupic cos murowanego do remontu i zrobic cuda na kiju. Jak sie potrafi.
Nikt nic nie oddaje.
Akurat cos o tym wiem, oddac nie moze... li jedynie moze dzialke ogrodnicza pod auspicjami ROD sie zrzec na rzecz tegoz ogrodu. (albo sprzedac)Tak stanowi prawo i regulamin dzilkowca. Ty jedynie mozesz udac sie do Zarzadu i spytac czy jest do zagospodarowania jakas dzialka, jesli Ci przyznaja (w co watpie) to bedzie to na 80% bez altany. Po dwa wiaze sie to z tym abys sie stowarzyszyl bo bez tego nie ma legalnej opcji otrzymana ogrodowej dzialki.
Generalnie warto wydac z siedem kola i kupic cos murowanego do remontu i zrobic cuda na kiju. Jak sie potrafi.
działki miejskie to moze i tak,tzw ogródki przydomowe-moze?
ale jak bedzie tam solidny domek-to watpie ,zebys dostał to za darmo
ludzie władowali w to sporo pracy
mozesz sprobowac powiesic ogłoszenie na tablicy --na działkach
albo skontaktowac sie z zarzadem działki--moze jakies opuszczone maja
jesli idzie o wieksze,czy rekreacyjne czy gruntowe--to nie ma mowy!!!
tu sie nie łudz
jesli ktos kilkadzisiat tysiecy zapłącił za ziemie i wybudował solidny dom--wart tez kikadziesiat tysiecy!!!
to nawet 80-latek nie odda ci go za darmo--bo z jakiej racji?
ty bys oddał?
te działki lub dz.z mieszkaniem sa warte najczesciej----wiecej niz nasze kawalerki,czy mieszkania 2,3.4 pokojowe w blokach!!!
nie nalezy podejrzewac starszych o nieumiejetnosc kalkulowania
--sa tez nad nimi dzieci i wnuki,które tez tej kalkulacji pilnuja
jesli maja oddac to im własnie!
najmnijesze działki na Pomorzu chodza po okoł 30 000--gołe!
ale jak bedzie tam solidny domek-to watpie ,zebys dostał to za darmo
ludzie władowali w to sporo pracy
mozesz sprobowac powiesic ogłoszenie na tablicy --na działkach
albo skontaktowac sie z zarzadem działki--moze jakies opuszczone maja
jesli idzie o wieksze,czy rekreacyjne czy gruntowe--to nie ma mowy!!!
tu sie nie łudz
jesli ktos kilkadzisiat tysiecy zapłącił za ziemie i wybudował solidny dom--wart tez kikadziesiat tysiecy!!!
to nawet 80-latek nie odda ci go za darmo--bo z jakiej racji?
ty bys oddał?
te działki lub dz.z mieszkaniem sa warte najczesciej----wiecej niz nasze kawalerki,czy mieszkania 2,3.4 pokojowe w blokach!!!
nie nalezy podejrzewac starszych o nieumiejetnosc kalkulowania
--sa tez nad nimi dzieci i wnuki,które tez tej kalkulacji pilnuja
jesli maja oddac to im własnie!
najmnijesze działki na Pomorzu chodza po okoł 30 000--gołe!