Widok
Przystrojenie Kościoła.
Witam, mam pytanie. Jak planujecie rozwiązać kwestię przystrojenia Kościoła. Mi osobiście nie do końca odpowiada wydawanie na to 800 zł (bo mniej więcej tyle chcieli ode mnie w kilku kwiaciarniach). Czy któraś z Was planuje, bądź też organizowała to na własną rękę? I w ogóle, co o tym sądzicie? Dzięki za wszelkie sugestie!!
Zależy jak duży kościół macie. My mieliśmy zamówioną dekorację i zapłaciliśmy 350 zł. Być może na własną rekę wyszło by taniej, ale czy warto sobie tym zaprzątać głowę? Już z własnego doświadczenia wiem że czwartek i piątek mieliśmy wyjęty z życiorysu, w sobotę rano nie było w ogóle czasu a na dodatek przed naszym ślubem by chrzest o godz 13.
Moja dekoracja w naszej relacji:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=383347&t=383347
Moja dekoracja w naszej relacji:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=383347&t=383347
My zamówiliśmy od Janny Małeckiej - ona jest fotografem, ale robi tez dekoracje koscioła i samochodu:
Salonik Fotograficzny
Joanna Małecka
ul. Rolnicza 12a Gdynia
tel 058 6242156, 0603513825
Nasi goście byli zachwyceni wystrojem i całą oprawą uroczystości w kościele. Naturalnie to rzecz gustu, ale my się zdecydowaliśmy na ten wystrój, bo był bez zbędnego przepychu, skromny i z klasą. W przedsionku kościoła (małym, nieoświetlonym) stały także stojaki ze świecami.
Salonik Fotograficzny
Joanna Małecka
ul. Rolnicza 12a Gdynia
tel 058 6242156, 0603513825
Nasi goście byli zachwyceni wystrojem i całą oprawą uroczystości w kościele. Naturalnie to rzecz gustu, ale my się zdecydowaliśmy na ten wystrój, bo był bez zbędnego przepychu, skromny i z klasą. W przedsionku kościoła (małym, nieoświetlonym) stały także stojaki ze świecami.
czesc:) wg mnie mozna rownie dobrze przystroic sobie Kosciol samemu:) mysmy zdecydowali sie na znajomych ktorzy sie tym zajmuja, placicmy 500zl. Moze faktycznie za wystroj jest to duzo, bo przeciez material ktorym Kosciol wystroja po ceremoni jest zabierany,i penwie jak samemu sie przystoi wychodzi duzo taniej, ale boimy sie ze nie wyrobimy sie z czasem:/ pozdrawiam
Ja kupowałam kwiaty na giełdzie za ok 350 zł i sama stroiłam ołtarz, w kwiaciarni zamówiłam 10 wazonów z bukietami na "drogę" (zrobiłabym też sama ale nie miałam takich wazonów - jest możliwość wypożyczenia ich ale akurat były juz zarezerwowane a ślub bralismy w małym miasteczku więc nie było innej wypożyczalni) a dziewczyna ze ślubu po nas załatwiała pokrowce na klęczniki. W sumie było 3 sluby tego dnia - wszystkie sie dogadałyśmy i wyniosło nas to po 200 zł na parę.

Shot with E-510 at 2007-07-21