Widok

Przyszle mamusie 2013 II

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam bedzie sie krocej otwieral ten watek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nieco przez neta u nich zamowie ;) http://mapu.com.pl/index.php
Dziękuje za linka, ja co prawda pewnie wybiorę się tam dopiero jesienią, ale mogę sobie juz trochę pozbierać rożnych informacji, eh narazie czeka mnie jeszcze urządzanie pokoju dla malucha, nie cierpię remontów więc musze to jakoś przeżyć:) ale ostatnio w castoramie się zainspirowałam i już wiem, jakie kolorki będą w pokoju dziecka- fiolet i zieleń, obydwa lubie i są neutralne- pasuja do każdej płci:)
Prosze ;) och remonty mnie tez to czeka ;p

U mnie bedzie bez z brazem :) ale z tego z wzgledu ze mam jeden pokoj a w drugim jest moja mama :)

ja sie wybiore pewnie wrzesien-pazdziernik jak juz bo teraz nie widze sensu jak plci jeszcze nie znam a pozatym niechce zapeszyc tak szybkim kupowaniem ciuszków itp.
I mi sie marzy takie łózeczko z tej kolekcji jak dziewczynka bedzie
http://www.meblik.pl/kolekcja/67/minnie-mouse/ bo potem mozna na łozko przerobic a nie wiem jak w innych to wyglada . A ja dla chłopca to moze to http://www.meblik.pl/kolekcja/45/kubus-i-przyjaciele/ .
Tyle piszecie, że nie nadążam z czytaniem i odpowiadaniem;)

Mam Maxi Cosi Mura 4 i faktycznie jest dość ciężki. Nigdy tego nie miałam okazji sprawdzić dokładnie bo nie muszę go nigdzie wnosić. Najlepiej samemu sprawdzić czy da się radę go nosić w razie potrzeby np. w Mama i ja. :)
Wskazałabym może kilka drobnych wad jeszcze ale nie chcę nikogo zniechęcać :P
Z pewnością ma dość dużą gondolę i dziecko długo się w niej mieści. Nie tak wielką jak ma Roan, ale większą niż np. x-lander.

Co do cen w Mama i Ja to nie są najniższe, ale obsługa jest na najwyższym poziomie. I trzeba pamiętać, żeby się bardzo targować. Prawie zawsze schodzą z ceny. Utargowałam na jednym foteliku 100 a na drugim 150 zł. A miły Pan od razu je zamontował w moim samochodzie.
Czasami ceny są mocno zawyżone i mimo wszystko lepiej kupić w internecie.

Jeśli miałabym się wypowiadać w kwestii remontu to po urodzeniu moja córka miała tylko własne łóżeczko i komodę. Nie było pieniędzy na remont a i tak spała z nami w sypialni. Powoli urządziliśmy pokój i wszystko skończyliśmy jakieś pół roku temu. Mam meble z Meblika z kolekcji Sawanna i myślę, że są tak porządne i neutralne, że będą nam służyć jeszcze bardzo dłuuugi czas.Z czystym sumieniem polecam !
ja kupowalam z neta i bylam zadowolona bo bylo taniej i wiecej gratisow Ci moi znajomi tez z neta najpierw ogladali a potem zamowili taki jak im odpowiadal w necie bo bylo sporo taniej. zalezy pewnie jak sie trafi.

boga boo czy jak mu tam ma taka gondole wlasnie co sie pochyla male dzieckow gore i w dol ale jest tez normalnie na prosto wiec moze akurat slyszalas od kogos jak widzial ze ma tak dziecko przechylone a to jest regulowane i mozna spokojnie wyprostowac. sasiadka ma musty i jest zadowolona mi srednio ten wozek przypasowal a gondola maciupka w porownaniu do mojego poprzedniego roana ,ktory mial ja ogromna. dla mnie to wazne bo ja bym malenstwa, ktore nie siedzi nie wozila w spacerowke bo na spacer zawsze chodzilam z mlodym jak mial miec pore spania nigdy zeby sie rozgladal itp chyba ze pozniej jak byl starszy i dlatego wozilam go do 8msca zanim chcial sam z niej uciekac hehe:)
ale kazdy ma jakies tam inne wymagania dlatego wazne zeby obejrzec przed zakupem i koniecznie porownac kilka modeli.
A ja dzisiaj też idę na USG :) nie wiem czy to dobrze czy nie ale ja jeszcze w ogóle nie myślę o wózkach, ciuszkach, urządzaniu pokoju (a też mnie czeka) czy porodzie. Na razie myślę tylko o przetrwaniu nudności, zgagi i całodziennego zmęczenia. Nikt prócz mnie nie ma tutaj żadnych ciążowych dolegliwości? bo dla mnie to jakaś masakra czuje się coraz gorzej zamiast lepiej a jestem już w 13 tc więc powinny te objawy łagodnieć. Najgorsze że mój organizm nie przyjmuje żadnych płynów bo gorzki posmak w ustach w połączeniu z płynami wywołuje wymioty. Czy znacie jakiś sposób jak temu zaradzić. Powinnam pić więcej a nie mogę pić nic :(
czasami tez wymioty i nudnosci powoduja witaminy które bierzemy ja jak przestałam na jakis czas brac to automatycznie mi przeszly :)
Jeszcze nie biorę żadnych witamin prócz kwasu foliowego.
Tolaa ja mialam do 14-15tyg gorzki smak w ustach nudnosci bez wymiotow, gule w gardle i jedzeniowstret teraz juz jest duzo lepiej od jakies 2tyg ale czzasem raz na jakis czas bywa gorszy dzien.
jeszcze troche i u Ciebie to minie.
lipunia mam nadzieje, że tak będzie. Moja mama mnie straszy i opowiada jak była w pierwszej ciąży to ją nudności i objawy wczesno ciążowe trzymały do samego porodu. Nie wyobrażam sobie takich 9 miesięcy. Ale każda ciąża jest inna i wyczekuje każdego kolejnego dnia z nadzieją że będzie lepiej :]
Mi jaks puscily miesiac temu mdlosci to znowu od dwoch dni mam nudnosci ;/ moja kuzynka na przyklad miala od 4-6 miesiaca wymioty dobrze ze jak jeszcze ani razu nie witalam sie z kibelkiem
Ja mialm mdlosci po kazdym posilku tak do 12-13tc,potem jak reka odjal.
Gdyby nierosnacy brzuszek ,jak sie budze zapominam ze jestem w ciazy ,hehe :)

Teraz plazuje ,smigam z mala na spacerki ,poprostu jest super ,ale ja tak ciaze dzieki Bogu przechodze ,identyko bylo z mala :))

Wozki swoje kupowlam przez internet :

lub w mama i ja .
Wszystkie pitolki typu ,butelki ,smoki ,pieluszki tetrowe ,,podklady poporodowe,wkladki lakatycyjne itp, kupowalam na allegro u r_p77(polecam w 24 h bylo wszytko w domu )

Przeliczajac potem wszytsko ,wyszlo duzo ,duzo taniej :)

A ja dzis po calym dniu nad morzem :))) super tak sobie wypoczac :)
Ja juz pa wizycie u lekarza,niestety nie mialam usg;(Bede miala 23sierpnia i wtedy sie dowiem kto tam u mnie w brzuchu mieszka;)
Niestety musze brac antybiotyk,poniewaz caly czas mam bakterie w moczu,mam stresa ale chyba lekarz wie co robi
Ja też się nie dowiedziałam co tam u mnie w brzuszku siedzi, ale na USG wyszło wszystko ok jak na razie, a za tydzień idę na badania prenatalne.
dzięki wszystkim za podzielenie się uwagami na temat wózka:) musze w takim razie jeszcze je porównać na miejscu w sklepie i zobaczyć, któy mi bardziej pasuje i ma w miarę sporą gondolę:)
Madzia_86 fajne te mebelki, zresztą jak wszytko co jest dla dzieci, teraz te produkty są takie słodkie:) ja zdecydowanie musze mieć mebelki w kolorze sosny, bo taka już stoi szafa w tym pokoju, w którym będzie dziecko- póki co my z niej korzystamy, ale musimy wkońcu się wynieść z tego pokoju do sypialni, w ktróej narazi jest graciarnia:)śmieję się, że czeka nas przeprowadzka z łóżkiiem... do drugiego pokoju:)

co do nudności to ja miałam identycznie jak jedna z was tu pisała do 13 tygodnia wmiotowałam i to bez żadnej przyczyny o każdej porze dnia i nocy, a potem tak samo szybko przeszło jak przyszło, teraz też się tak czuję super, że gdyby nie brzuszek i lekkie pukanie w środku i wiercenie się dziecka to bym nie pamiętała, że jestem w ciąży, hehe

też dziś byłam na usg i lekarz ma pewne podejrzenia co do płci, które nam zdradził, ale narazie jest to na 80%, ale ja czuję, że jego prognozy się potwierdzą:) wtedy będzie niezła sensascja w rodzinie, bo to będzie pierwsze dziecię tej płci w tym pokoleniu:) już widze jak dziadkowie oszaleją z radości, ale na razie nie chcę nic zapeszać
najważniejsze, że jest zdrowe, ma wszystko na swoim miejscu, kręgosłup dwie półkule przedzielone ładnie, komory serduszka bijącego rytmicznie i wątrobę i żołądek:) śmiesznie go tak się oglądało w środku:)
mary_25 -w ktorym tc jestes ze lekarz dal 80 % pewnosci co do plci ?
Najwazniejsze ze dzieciatko zdrowe :)
w 19 tygodniu:) powiedział, że za dwa tygodnie będzie już można dokładniej okreslić tym bardziej, że wysłał mnie jeszcz na usg w 3D na lepszym sprzęcie
a tak powiedział, bo stwierdził, że w tym tygodniu łechataczka jeszcze potrafi być na tyle przyrośnięta, że jest podobna do penisa i czasem lekarz może się pomylić w określeniu płci:)
No wlasnie ,bo moj stwierdzil chyba...co do plci ,a bylam w 17tc ,wiec ja mysle ze za wczesnie :)
Ja ide na usg we wtorek ale niestety za szybko żeby coś zobaczyć a szkoda. Mam jedynie nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Ja juz się czuję nawet dobrze, mam gorsze dni ale już jest zdecydowanie lepiej niż na początku, więc nawet szybko mi przeszło ;).
A mam pytanie odnośnie brzucha ;) kiedy zauważyłyście że już Wam się powiększa? Ja już widzę i trochę mnie to przeraża co to będzie później. Zawsze byłam bardzo szczupła może dlatego?

Dziś w końcu chyba pojadę do tego Mapu jak zdaże ;) to obejrzę wózki i przekaże moje wrażenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry