Widok

Przyszle mamusie 2013 II

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam bedzie sie krocej otwieral ten watek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiecie co martwie sie troche piszecie ze czujecie juz ruchy a ja nadal nic nie czuje a to juz 17 tydz
A czujesz moze takie lekkie musniecia ???Jezeli tak ,to sa to ruchy maluszka.
I tez zalezy to od wagi przyszlej mamusi ,"chudzielce" czuja szybciej ;p :)
Wiem ze musniecia,pamietam z pierwszej ciazy;) moze to dlatego ze brzuch mi dosyc duzy sie zrobil,niewiem sama,probuje sie pocieszac;)A raczej naleze do chudszych przed ciaza wazylam 55kg a teraz 60
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myslam ze to u Ciebie pierwsza ciaza :)
Ale mysle ze niemasz sie co martwic ,niedawno mialam wizyte i sam lekarz sie zdziwil,wypisuje karte i mowi sam do siebie :"ruchow brak " ja do niego jak brak sa!! :)
a on juz ???i zaznaczyl ze sa :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny ,znacie moze nowe opinie na temat szpitali ??
Gdzie chcecie rodzic ???
Ja zamierzam w redlowie chodz wolałabym wejherowie.

U mnie na 100% odpada Kliniczna ale juz wypowiadalam w starym watku na ten temat ;)
Ja slyszalm ze wejherowo jest super ,ale dla mnie to kawal swiata ..
Ja jeszcze o porodzie nie myślę, daleka droga przed nami, ale na tę chwilę to chyba na Klinicznej.
No dla mnie to tez za daleko chyba bym w polowie drogi urodzila :P:P za nim tam bym dojechala ;p
Ja juz wlasnie powoli mysle :)
Tez myslam o Klinicznej,ale sa tak podzielone opinie ze szok...
no wlasnie ja czekam jak sie sytuacjia zakonczy mojej kuznki czy beda walczyc o odszkodowanie od Klinicznej ale pewnie fige z makiem dostana . Teraz po sepsie czeka ja 6 tygodniowa rehabilitacja bo miala CC na klinicznej a jeszce do tej pory synka nie widziala od konca czerwca w wyjdzie pewnie pod koniec sierpnia ze szpitala .
Jak czytam te różne opinie to mi się odechciewa rodzić gdziekolwiek. Skrajne opinie o wszystkich szpitalach, już chyba najlepiej zostać w domu i rodzić samemu ;)
Ja tez sie zastanawialam :)
I jak tam samopoczucie ;) ostatnio w sobote myslałam ze nie wyrobie w ten upal ;/ ale naszczescie juz minely chodz maja wrocic znowu ;)
hmm ja juz tez myslalam ale zastanawiaam sie nad Zaspą i Kościerzyną :)
Mnie upały nie przeszkadzają, co prawda przesiaduje wtedy w cieniu, ale jest przyjemniej niż 15 stopni i deszcz. Najbardziej przeszkadza mi ten gorzki posmak w ustach od którego mam jadłowstręt bo nudności już chyba mijają powoli.
mnie mdlosc to meczyly po witaminach bardziej jak bralam je na poczatku ciazy..
Witam, ja się dopisuję do wątku, pisałam wczoraj w tych grudniowych mamusiach bo nie wiedziałam, że już jest wątek na przyszły rok:)

ja mam termin na 3 stycznia 2013:)

jutro zaczynamy 5 miesiąć- czyli już połowa za nami:)
teraz już czuję się super hiper w porównaniu z tym co było przez pierwsze 2 miesiące- trzymały mnie niesamowite wymioty
a teraz mam tyle siły, że zeszłam caly Paryż w upale 35stopniowym, który ani trochę mi nie przeszkadzał- tylko nogi mi spuchły ale i tak jak na moją mizerną kondycję uważam, że byłam dzielna:D

czytam sobie też opinie i porodówkach, ale z racji tego, że jestem z Wiczlina zdecyduję się chyba na Redłowo, tym bardziej, że mam ginekologa właśnie z tego szpitala, wiem, że sam oddział jako miejsce nie cieszy się dobrymi opniami, ale za to kadra słyszałam że jest o niebo lepsza niż w Wejherowie, sama znam Ciskowską, którą jest w Wejherowie połoźnikiem i uważam, że mój akutlany ginekolog jest od tej baby 100 razy lepszy:) także dla mnie fachowi ludzie bardziej przeważają nad warunkami sanitarnymi typu jedna łazienka na oddział:)

pozdrawiam
piszcie co juz macie i wogóle jak się czujecie:)
PS. ja od tygodnia czuję niezłe kopniaki od wczoraj to już wogóle wierci się tam młode niesamowicie- 2 idę na usg to może wkońcu łaskawie odwróci sie i pokaże co tam za płeć ma bo ostatnio miało nas w nosie:)
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl

*** MARZEC ***
17.03 h&m
19.03 Aga007
image
Dodalam liste bo nie zostala dodana plus dopisalam pare mamusiek:) jak ktoras zostala pominieta to dajcie znac albo same sie dopiszcie:)

I kolejna mamusia wie co bedzie miala super:) szczerze to ja bym teraz chciala dla odmiany dziewczynke ale bardzo watpie w takie szczescie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry