Widok

Psychoterapia Gdańsk Nfz

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś orientuje się gdzie w Gdańsku odbywa się terapia długoterminowa indywidualna? Interesuje mnie tylko na nfz, nie stać mnie prywatnie, a mam poważny problem z nerwicą. Proszę o pomoc czy ktoś wie gdzie w 2013 mają kontrakt z nfz na terapię. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wykorzystam wątek i podłączę się tyle, że mnie interesuje terapia w Gdyni na NFZ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdańsk- Optimmed na Jaskółczej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na jaskółczą chodziłam już kiedyś właśnie:) a w jakiejś innej przychodni w Gdańsku ktoś się orientuje?
psychoterapię w ramach nfz prowadzi przychodnia w brzeźnie na ul.dworskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuje Dorota! A czy może coś blizej Gdańska glównego?:) ktoś wie?
Przychodnia na ul. Wałowej, II piętro, Przemysłowy ZOZ (ale nazwą się nie sugeruj). Polecam p. Korsak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje na wałowej w Gdańsku byłoby idealnie! Czy tam mogę liczyc na terapie min 1 rok? Chcialabym chodzic 1 raz w tygodniu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzisz tak długo, dopóki nie uznacie z terapeutą, że dasz sobie radę sama. Zwykle raz w tygodniu w stanach "ostrych", potem radziej. Potrzebujesz skierowanie od psychiatry. Tel. do rejestracji: 58 320 89 98 oraz 58 320 89 99. Jako terapeutkę polecam p. Annę Korsak - potrafi skutecznie zmotywować, dodać sił i pilnuje, by wdrażać to, czego uczysz się na terapii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
http://www.psychiatria-wrzeszcz.pl/kontakt.php ja sie wlasnie tutaj dzisiaj zarejestrowalam, narazie do psychiatry, po skierowanie do psychologa. wizyty bezplatne ale termin wyznaczony mam na maj:(
a do kogo chodziłaś na jaskółczej i jak oceniasz rezultaty?
No właśnie, ponawiam pytanie...Czy ktoś może powiedzieć coś więcej odnośnie psychoterapeutów na Jaskółczej?? Kto chodził/ chodzi, jak rezultaty i kogo polecacie?
Gdyby jednak prywatnie to polecam panią Agatę Markowską: gabinet psychoterapeutyczny Gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam niedobre doświadczenia z tym psychologiem. Nikomu bym jej nie poleciła.
Podbijam.
Psychoterapia jest też na bardzo dobrym poziomie w Gdańskim Centrum Zdrowia, na ul. Oliwskiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Potwierdzam,w Nowym Porcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nowy port nie polecam bo to na zadupiu ciężko tam się dostac, szybciej cię napadną niż dotrzesz na miejsce, na dworskiej nie potrafią konkretnie powiedziec co ci jest, polecam GUMED:
Poradnia Zdrowia Psychicznego
Adres:
ul. Dębinki 7
80-952 Gdańsk (woj.pomorskie)
Telefon:
058-3492222
Tam są różni specjaliści na NFZ, termin na sesję u psychoterapeuty czekam 3 miesiące. Jak ktoś ma szczęście i natrafi na grupę zaczynającą się od danego miesiąca to jeszcze w danym miesiącu. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Bez przesady, że od razu w Nowym Porcie napadną. Jest tam kilka poradni i każdy może znaleźć coś dla siebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie bez przesady! Dojazd jest prosty,więc bez problemu się tam można dostać.

4 miesiące tam chodziłam codziennie na terapię,jakoś nikt mnie nie napadł.
zgadzam się, od wielu lat jeżdżę na Oliwską do endokrynologa z drugiego końca Gdańska i jakoś mnie nie napadli. Uważam, że przy wyborze lekarza należy kierować się jego fachowością, a nie położeniem placówki, w której przyjmuje. Ale każdy robi jak chce
GUMED??? Rozbawiłaś mnie. Tam na pewno nie wyciszą Ciebie-nerwica więc odpada. Depresja też. Ja właśnie chciałam się wyciszyć i nawet kilka razy przeszłam się do takiego jednego psychoterapeuty. I od roku nie mogę dojść do siebie. Wmówiono mi całą plejadę chorób począwszy od zaburzenia z pogranicza poprzez różne odmiany nerwicy,depresji i schizofrenii paranoidalnej. Oni sami potrzebują intensywnej terapii. A pacjenci są im potrzebni jako wolni słuchacze przed którymi powiedzą parę mądrości ludowych. Weź sobie lepiej dobrą książkę, przytul psa, idź sama na spacer. I wyciszysz się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
GUMED? Potwierdzam. W 2000 r. trafiłem tam na Panią Dr. Trzeb....ą. Szycha! Cała ściana w dyplomach, autorka wielu książek GWP. Z czym trafiłem? Nieradzenie sobie w społeczeństwie w wieku studenckim, relacje z ludźmi (szczegóły pominę), doświadczenie jednorazowego omamu (nie chodziło o używki), i kilka innych symptomów. Opinia? Schizofrenia, słaba ale jednak. Zalecenia? Syntetyk lek, średnio silny w działaniu. Dlaczego nie polecam? Miałem problem, jak wielu ludzi. Potrzebowałem leczenia. Ale po latach mam porównanie - czułem się przy tej pani jak przedmiot, nie osoba-podmiot. Wszystko szybko, technicznie, i o ile to możliwe z korzyścią rozwojową-naukową dla samej pani dr. Ot prozaiczny powód. Jak ktoś chce konfrontacji z zarąbistym specjalistą - polecam. Jak ktoś chcę się leczyć i widzieć efekty - nie polecam. Po latach przyczyny problemów wyjaśniły się, łącznie z incydentem omamu. Podsumowując, rozpoznanie i zalecenia pani dr były trochę jak strzelanie z armaty do muchy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem czy dr Piotr Sowiński przyjmuje na NFZ jednak jest na tyle godny polecenia, że mimo wszystko to zrobię. Jakis czas temu bardzo mi pomógł, więc myślę, że i Tobie pomoże jeśli się do niego udasz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Super lekarz POTWIERDZAM!!! Jeden z lepszych w swoim fachu, z którymi miałem kontakt. Dr Piotr Sowiński to nie zwykły lekarz, to lekarz z powołania. Bardzo mi pomógł, dzięki niemu stanąłem na nogi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dr Piotr Sowiński, najlepszy w gdansku i okolicach, polecam jesli chcesz szybko uporac sie z problemami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy jest na nfz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo interesujący temat i dużo ciekawych wypowiedzi. Jak trafić na odpowiedniego specjalistę? Czyli jak sprawdzać, aby mieć pewność? Pewnie stu procentowej pewności nie uzyskamy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Nienawidzę gotować (177 odpowiedzi)

Może którąs z mam ma podobny problem i wypowie się jak sobie z tym radzi? :) Ja nienawidzę...

do góry