Widok

Pszenna zalana kolejny raz

Na Pszennej jeziora, na Ksiezycowej potok a gmina buduje plac zabaw . Ludzie uszkodzimy sobie samochody i kogo to obchodzi. Gmina Stężyca- ścieżki, drózki asfaltowe a tu kur..a średniowiecze i by nie było ,że się czepiam ale po 20 latach mieszkania tu to mam prawo się wkurzać!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

a strażacy pompują wodę z pszennej na rolniczą i zalewa rolniczą i tak w koło ....czas zrobić jakiś protest bo inaczej gmina nic nie zrobi!!! warto zablokować główne drogi dojazdowe - zróbi się głośno w mediach zaczną myśleć. a nie robią asfalt w lesie bo kolega burmistrza tam mieszka !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedyne co gmina by mogła, to te wały wsunąć bardziej na rolnika działkę - i nawet powinna, ale jak widać im wisi co się na ich (i naszej) własności dzieje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedyna droga jaka by ich ruszyła to rondo w żukowie bliżej nas (to ze zjadem na gdańsk), bo tam jest wydział komunalny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak? Blokujemy rondo w Żukowie w czwartek? Proponuję godzina 15
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem za
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to musi być zorganizowana akcja i zgłoszona - może w końcu nasze sołectwo się wykaże i zorganizuje protest???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

rolnik nie rolnik, zbiornik itp itd a g.o mnie to obchodzi, ludzie po 20 latach mieszkania w tej wiosce chcę normalnie do sklepu dojechac. Co to jest do cholery jakies średniowiecze. I o to mi chodziło w poście. To juz jest śmieszne jak po raz 10 widzę strażaków na drodze a jakiemuś radnemu asfalt w lesie kładą. Gdzie ja mieszkam do ku...y nędzy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam sie. !!!

Jak widać temat zaczyna się wyczerpywać. Wyraźnie skręca na potrząsanie szabelką. Co zaraz doprowadzi
do puenty w postaci nie pohamowanej agresji słownej.
Uwielbiam takich co to na wszystko mają dobrą radę. "Trzeba zrobić" lub "weźcie i zróbcie".
Chcesz blokować ulice to zorganizuj legalny protest i zaproś wszystkich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do ccc po to mamy sołectwo aby działali w tej sprawie ale to sa przydupasy ludzi z gminy i nic nie zrobią!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jednak mam rację. Zaczęło się.
Dziękuję wszystkim za lekturę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

w Baninie było spojrzeć na tabliczkę przy wjeździe ;)
myją regularnie ulice to też się nie podoba,
asfalt w lesie to chyba prywatny, wiec i ty możesz prywatnie na pszennej wylać trochę ...
jeszcze zaraz będzie że radnym gmina domy buduje ...

zawsze widzimy efekty działania innych, a juz nie widzisz jakim wysiłkiem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na Ksiezyckwej to nie hydrant. Na wysokości hydrantu jest wybicie z podziemnego drenażu robionego jeszcze "za Niemca".akurat jeden z głównych cieków. Podobna sytuacja była na Wspólnej jak raz wybilo bo koparka zdjęła wierzchnia warstwę drenażu przy budowie jakiegoś szeregowca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przez kogo zostało wybrane sołectwo.? Napewno nie przez urząd gminy

Z tego co ja wiem to strażacy wypompowują tą wodę do studzienki. Niech pan/pani nie gada głupot. A tak po za tym oni nie są od tego żeby pompować wodę po każdym deszczu na głupiej pszennej pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz do studzienki, ale kiedyś na pole dlatego rolnicy usypali sobie właśnie wały i grozili strażakom sądem.

Przy czym nie wszędzie są studzienki i obecnie strażacy rozkładają w tej sytuacji ręce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby było gdzie tą wodę wylać. Kiedy postawiono tu taką zabudowę to nie ma się co dziwić że ta woda stoi na drodze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do kogoś kto nawet nie potrafi podać nicku tylko wpisuje "..............."Strażacy ani razu nie pompowali wody w ul. Rolniczą. Na skrzyżowaniu ul. Pszenna Rolnicza wodę ma w obowiązku wypompowywać ZUK. Na początku kiedy to OSP wypompowywało wodę, robiło to do studzienek lub zbiornika przy ul. Rolniczej. Niestety ten po kilkudniowych opadach przelał się. Na tą chwilę nie mam tam możliwości pompowania wody trzeba ją wywozić a od tego jest własnie ZUK nie OSP!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś jak nie było płyt to nie było takich jezior i problemów nie kumam jak to mozliwe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"§ 1. Udziela się z budżetu Gminy Żukowo pomocy finansowej w wysokości 40.000,00 zł (słownie:
czterdzieści tysięcy złotych 00/100) z przeznaczeniem na remonty infrastruktury drogowej w Gminie Sulęczyno.
§ 2. . Szczegółowe warunki udzielenia pomocy oraz przeznaczenie i zasady rozliczenia środków, o których
mowa w §1, zostaną określone w umowie pomiędzy Gminą Żukowo a Gminą Sulęczyno.
§ 3. Wykonanie uchwały powierza się Burmistrzowi Gminy Żukowo.
§ 4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

§ 1. Udziela się z budżetu Gminy Żukowo pomocy finansowej w wysokości 40.000,00 zł (słownie:
czterdzieści tysięcy złotych 00/100) z przeznaczeniem na remonty infrastruktury drogowej w Gminie Lipusz.
§ 2. Szczegółowe warunki udzielenia pomocy oraz przeznaczenie i zasady rozliczenia środków, o których
mowa w §1, zostaną określone w umowie pomiędzy Gminą Żukowo a Gminą Lipusz.
§ 3. Wykonanie uchwały powierza się Burmistrzowi Gminy Żukowo.
§ 4. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia."

Ja rozumiem, że gmina bogata, że innym wydarzyła się krzywda. Ale Drogi w naszej gminie nieprzejezdne są po każdych opadach. Ale dajemy nasze podatki na naprawę dróg w innej gminie. BYLE DO WYBORÓW......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry