Odpowiadasz na:

Pyszności na grilla

Polecam - mój numer jeden w tym roku!

Gruszki z wątróbką drobiową

4 twarde gruszki (mi wyszło 7)
25dag wątróbek drobiowych
1 cebula
10dag sera... rozwiń

Polecam - mój numer jeden w tym roku!

Gruszki z wątróbką drobiową

4 twarde gruszki (mi wyszło 7)
25dag wątróbek drobiowych
1 cebula
10dag sera pleśniowego
4 suszone śliwki kalifornijskie
4 łyżki masła
2 łyżki winiaku
łyżka mąki
suszone oregano
mielona papryka
sok z cytryny
sól, pieprz

1. Wątróbki oczyścić, pokroić, obtoczyć w mące. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać wątróbkę, smażyć 5 minut. Skropić winiakiem, oprószyć solą, pieprzem, oregano i papryką. Ostudzić, wymieszać z pokrojonymi śliwkami oraz pokruszonym rokpolem.

2. Gruszki umyć. Z każdej ściąć podłużny plasterek. Łyżeczką wydrążyć miąższ z pestkami. Skropić sokiem z cytryny. Napełnić wątróbkowym nadzieniem. Na wierzchu położyć wiórki masła.

3. Faszerowane gruszki ułożyć na tackach i piec na grillu około 20 minut.

zobacz wątek
13 lat temu
Ewa7777

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry