Widok
Nie jestem Mansonem, ale pozwolę sobie odpowiedzieć.
Przerobiłem dosyć dużo tego gatunku i suszyłem także, walory smakowe ceglastoporego nie są po suszeniu jakieś specjalne w kupce innych się zgubi ale sam nie da zbytnich walorów smakowych w potrawie, podobny trochę do kożlarza czerwonego w postaci suszonej ,choć moim zdaniem kożlarz trochę lepszy.
Za to duszony z mięsem bardzo dobry, trzeba pamiętać że jest to gatunek trochę bardziej wymagający dla żołądka więc osoby starsze i mniejsze dzieci 10-13, nie powinny spożywać go w nadmiarze a te które do tej pory nie jadły lepiej niech sobie darują.
Przerobiłem dosyć dużo tego gatunku i suszyłem także, walory smakowe ceglastoporego nie są po suszeniu jakieś specjalne w kupce innych się zgubi ale sam nie da zbytnich walorów smakowych w potrawie, podobny trochę do kożlarza czerwonego w postaci suszonej ,choć moim zdaniem kożlarz trochę lepszy.
Za to duszony z mięsem bardzo dobry, trzeba pamiętać że jest to gatunek trochę bardziej wymagający dla żołądka więc osoby starsze i mniejsze dzieci 10-13, nie powinny spożywać go w nadmiarze a te które do tej pory nie jadły lepiej niech sobie darują.