Widok

Pytanie do Mansona

Mister, czy mogę bezpiecznie ususzyć borowika ceglastoporego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem Mansonem, ale pozwolę sobie odpowiedzieć.
Przerobiłem dosyć dużo tego gatunku i suszyłem także, walory smakowe ceglastoporego nie są po suszeniu jakieś specjalne w kupce innych się zgubi ale sam nie da zbytnich walorów smakowych w potrawie, podobny trochę do kożlarza czerwonego w postaci suszonej ,choć moim zdaniem kożlarz trochę lepszy.
Za to duszony z mięsem bardzo dobry, trzeba pamiętać że jest to gatunek trochę bardziej wymagający dla żołądka więc osoby starsze i mniejsze dzieci 10-13, nie powinny spożywać go w nadmiarze a te które do tej pory nie jadły lepiej niech sobie darują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję pięknie, Dziadu, potwierdziłeś moje przypuszczenia, wyrzuciłam je. Natomiast zaskoczył mnie miło brak robaków w pozostałych grzybach. Pozdrawiam grzybowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

przepisy na szybkie sałatki:) (42 odpowiedzi)

Cześć dziewczyny, jutro mam gości i chciałabym zrobić jakieś 2-3 dobre sałatki o niewielkiej...

urodziny w restauracji (3 odpowiedzi)

Witam. Planuję zrobić 30-te urodziny dla rodziny i paru znajomych w jakimś barze lub restauracji...

domowe wędliny (90 odpowiedzi)

robicie? proszę o przepisy... na początek ja podaję taki co znalazłam kiedyś w necie i jest...

do góry