Widok
Pytanko do woreczków z migdałami
Cześć mam nadzieję ,że mi podpowiecie jak Wy zamierzacie to zrobic a mianowicie kiedy wręczcie woreczki z migdałami ? po oczepinach? czy może stawiacie je odrazu przy nakryciach na stołach i jeszcze jedno ile ma być tych woreczków ? tyle co gości czy jeden woreczek na parę gości :)
ja bym postawila na talerzyku z nazwiskiem i imieniem goscia-jesli chcesz miec wyznaczone miejsca,a jesli ni to bez nazwiska,ale od razu na wejsciu niech leza na talerzykach.sama sie zastanawialam czy nie zrobic woreczkow,ale wygraly winietki wbite drucikiem w czekoladke(obawialam sie ze goscie moga nie zajarzyc o co chodzi z migdałami)
Ja woreczków nie będę miała, ale ekstra winietki-prezenciki. Stawiam je od razu na stołach i tak Tobie radzę z woreczkami zrobić. Ponadto lepiej dać każdemu. Czytałam tu na forum, że niektórzy mężczyznom wkładają do woreczków czekoladki z alkoholem, a babkom cos innego. Na parę lepiej nie, bo nie zawsze przychodzą małżeństwa na wesele.
Książeczki - okładki są z grubego papieru (wizytówkowy z Selgrosa), na to nakleiłam "wyszarpany" prostokącik z papieru czerpanego z imieniem i nazwiskiem gościa. W środku - menu weselne, dobre obyczaje weselne, prośba o wpis do księgi gości oraz podziękowanie za przybycie; razem 6 stroniczek formatu zbliżonego do A6 (czyli 1/4 kartki A4). To wszystko traktuję dziurkaczem, przewlekam wstążeczkę i wiążę ładną kokardkę. Książeczki wyglądają sympatycznie :) zdjęcia - po 2.09.
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=49097&t=49028
o i jeszcze tu, tu jest chyba wszystko
Robalek
o i jeszcze tu, tu jest chyba wszystko
Robalek