Widok
RATUNKU-bukiet
Ratunku! Juz zupelnie nie wiem co robic.
Odwiedzilam juz 2 kwiaciarnie ze zdjeciem mojej sukni i z zdjeciem wiazanki jaka bym najcheteniej chciala i w obydwoch kwiacairnaich skrytykowali te moje zestawienie- bo nie pasuje!
Mam biala sukienke z koronka i na gorsecie i na spodnicy - sa to takie male rozyczki z "perlowej" lekko mieniacej sie nitki dodatkowo poprzetykane pelowo mieniacymi sie "brylancikami"
Fason jak ten na zdjeciu tylko koronka inna
Jaki byscie polecaly bukiet do takiej dosc bogatej w ozdobki sukni?
Odwiedzilam juz 2 kwiaciarnie ze zdjeciem mojej sukni i z zdjeciem wiazanki jaka bym najcheteniej chciala i w obydwoch kwiacairnaich skrytykowali te moje zestawienie- bo nie pasuje!
Mam biala sukienke z koronka i na gorsecie i na spodnicy - sa to takie male rozyczki z "perlowej" lekko mieniacej sie nitki dodatkowo poprzetykane pelowo mieniacymi sie "brylancikami"
Fason jak ten na zdjeciu tylko koronka inna

Jaki byscie polecaly bukiet do takiej dosc bogatej w ozdobki sukni?
czemu wszyscy preferują blade kolory wiązanek ?? moim skromnym zdaniem kwiaty powinny być ozdobą, ożywiać i tak już "bladą" suknię ślubną ;))) ja bym była za jakimiś kolorowymi kwiatkami, jakiś ładny, żywy róż, albo może w kolorystyce pomarańczy ??
ale w porządnej kwiaciarni powinni Ci doradzić cos ładnego.......
ale w porządnej kwiaciarni powinni Ci doradzić cos ładnego.......
Nasz fotograf zdecydowanie wybil mi z glowy pomysły na bukiety z jasnych kwiatkow. Początkowo myślałam że przesadza...ale jak nam powyciagał z archiwum różne fotki , to zdecydowanie widac różnice. I to sporą. Daltego ze wzgledu na potomnych, kórzy bęa ogladać zdjęcia chcę wybrac wiązankę z jakiś kolorowych.
Ja jestem dość okrąglutka w kształtach, dlatego chciałam wybrac bukiet "zwisający" - coś mniej więcej takiego.

Właściwie - tak na spokojnie myśląć............to czemu niby taki bukiet nie pasuje? Co decyduje o tym że jakiś bukiet pasuje a jaki nie?
I jeszcze jedno pytanie nie daj mi spokoju..czy powinien być jakiś zwiazek pomiedzy kolorem bukietu a strojem pana mlodego?
Moj przyszły maż chce iśc do slubu w tradycyjej kamizelce, w kolorze garnituru więc chyba jednynym akcentm kolorystycznym łaczącym nasza dwójkę mógłby być ten bukiet i kolor krawata...ale krawat w kolorze różu?Ochyda! No więc co ja mam wybrac?????????????????
Ja jestem dość okrąglutka w kształtach, dlatego chciałam wybrac bukiet "zwisający" - coś mniej więcej takiego.

Właściwie - tak na spokojnie myśląć............to czemu niby taki bukiet nie pasuje? Co decyduje o tym że jakiś bukiet pasuje a jaki nie?
I jeszcze jedno pytanie nie daj mi spokoju..czy powinien być jakiś zwiazek pomiedzy kolorem bukietu a strojem pana mlodego?
Moj przyszły maż chce iśc do slubu w tradycyjej kamizelce, w kolorze garnituru więc chyba jednynym akcentm kolorystycznym łaczącym nasza dwójkę mógłby być ten bukiet i kolor krawata...ale krawat w kolorze różu?Ochyda! No więc co ja mam wybrac?????????????????
Ostatnio podczas spotkania Pani fotograf zwróciła moja uwage właśnie na wiązankę. Powiedziała żebym absolutnie nie wybierała kwiatów jasnych, bladych, np. bladożółtych. Kwiaty w wiązance powinny pasować do koloru warg Pany Młodej. Wtedy zdjęcia wychodza dużo lepsze.
chyba coś w tym musi być :)
Pzdr.
chyba coś w tym musi być :)
Pzdr.
Tusia napisał(a):
> Ratunku! Juz zupelnie nie wiem co robic.
> Odwiedzilam juz 2 kwiaciarnie ze zdjeciem mojej sukni i z
> zdjeciem wiazanki jaka bym najcheteniej chciala i w obydwoch
> kwiacairnaich skrytykowali te moje zestawienie- bo nie pasuje!
>
nie rozumiem twojego dylematu . jestes klijentem kwiaciarni i zyczysz sobie taki bukiet w tym terminie , a czy im pasuje czy nie to nie ich sprawa .Nawiedzone panienki z kwiaciarni , maja zazwyczaj jakies wizje i zapominaja ze najwazniejszy jest klijent i to co on chce .
> Ratunku! Juz zupelnie nie wiem co robic.
> Odwiedzilam juz 2 kwiaciarnie ze zdjeciem mojej sukni i z
> zdjeciem wiazanki jaka bym najcheteniej chciala i w obydwoch
> kwiacairnaich skrytykowali te moje zestawienie- bo nie pasuje!
>
nie rozumiem twojego dylematu . jestes klijentem kwiaciarni i zyczysz sobie taki bukiet w tym terminie , a czy im pasuje czy nie to nie ich sprawa .Nawiedzone panienki z kwiaciarni , maja zazwyczaj jakies wizje i zapominaja ze najwazniejszy jest klijent i to co on chce .
------ jestem subiektywny ----------
A mi się wydsaje, że sukienka nie powinna zlewać się z bukietem, ale jakoś kontrastować, byle nie za bardzo. Ja do mojej białej sukienki z platynowymi zdobieniami zdecyduje się najprowdopodobniej na bukiet z kwiatków w kolorach różowych o ciepłym, przyjemnym ale nie bladym odcieniu w połączeniu z chyba storczykami czy liliami (nie wiem jak te kwiatki sie nazywają). Ktoś chyba nawet wkleił zdjęcie wiązanki która była inspiracją mojego pomysłu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.