Widok

REFERENDUM - NOWE INWESTYCJE NA ZASPIE !!!

Po raz kolejny próbują nam wcisnąć nowe budynki.
Przez ostatnich kilka lat słyszałem wiele koncepcji.
Głównie chodzi o wciśnięcie jak najwięcej budynków w środki plastrów miodu np było też że między Pilotów 13 a Startową 17
Zakładam ten wątek żeby rozpocząć dyskusję.
Jeśli pozwolimy sobie na coś takiego to będzie "blok w blok" jak na Dywizjonu.
To referendum z uznaniem braku głosu za głos "ZA" to chyba jest bezprawne, ale wtym kraju większe przekręty przechodzą....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ludzie!
Bądźmy przeciw nowym blokom. Zabudują nam każdy skrawek zieleni, przybędzie samochodów na i tak wąskich uliczkach. Ponadto nie wiem kto chciałby wynająć stare biura po pomieszczeniach Spóldzielni oraz Domu Kultury na 230.000,00 zł. Moim zdaniem ten dochód to totalna abstrakcja! Przy dzisiejszej ilości powierzchni biurowych w Trójmieście te biura będą raczej stały puste. A ogrzać i utrzymać będzie je trzeba i to za NASZE pieniądze.
Proszę wypełniujcie ankiety i odnieście je do Spóldzielni. To bardzo ważne. Bez tego nie da się nam zablokowac dalszego zabudowywania naszego osiedla!
Nasz los jest w Naszych rękach!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Obawiam sie ze te cholerne inwestycje przejda, wlasnie przez to ze brak glosu oznacza akceptacje:/ u mnie na 24 mieszkania porzuconych na skrzynce pocztowej informacji z referendum bylo ok 5sztuk :/ jesli tak na kazdej klatce bedzie i drugie tyle nie odda glosu to i tak to przyjma:/ fakt zgadzam sie ze powinni cos wykombinowac z terenami za ktore tyle miastu placimy za uzytkowanie ale nie tam gdzie jest zielen! Ech:/
image image

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nic nie miałam w skrzynce. Kiedy to było roznoszone?
Na startowej 23 tez nic nie było w skrzynkach ludzie mało wiedza na ten temat
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodzi o inwestycje:
Przy ul. Startowej 5 (wzdłuż Alei Rzeczypospolitej i Alei Jana Pawła od strony wiaduktu)
(W trójkącie przy Startowej 5 i Rzeczypospolitej i Jana Pawła)
Tam ma powstać kompleks: dwa budynki mieszkalne w tym około 16 piętrowy, budynki usługowo handlowe, dwukondygnacyjny parking,biuro spółdzielni oraz dom kultury.

2. Przy ul Dywizjonu 33 od strony Rzeczypospolitej (teren dawnego parkingu strzeżonego)
Tam ma powstać budynek mieszkany z dwukondygnacyjnym garażem podziemnym
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne, lepiej zostawić teren zielony dla właścicieli psów robiących tam kupy. Nie ma gdzie nogi z dzieckiem postawić na tzw "terenie zielonym" aby nie wdepnąć w psią kupę. Oba miejsca na bloki zafajdane na całego. To już wolę bloki, bo właściciele psów są niereformowalni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21
nie, lepiej aby zabrali ludziom ze Startowej parking a postawiło parkingi podziemne dla bogatych
no i lepiej żeby nie można było wyjechać, ulice na startowej są bardzo wąskie , nie wyobrażam tam sobie wieżowca i bloków bez poszerzenia ulicy i wyjazdu od strony Rzeczypospolitej i nowego miejsca na parkingi
nie mówię tez o tym ze widoku na morze tez już nie będzie, rozumiem mały blok 4 pietrowy ale nie wielokondygnacyjny wieżowiec wcisniety w kawałek trawnika
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wydawało się ,że już ten projekt przejdzie w tamtym roku.
Jednak nie przeszedł przez Radę Osiedla. Takie plany są od 2lat
pytanie czy na tam można budować? Czy jest jakiś plan
zagospodarowania tego terenu? Ja bym była sceptyczna .
O referendum nic nie wiem,nic w skrzynce nie było
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego mamy podawać adres zamieszkania i się podpisywać ? Ciekawe to referendum...
Co za głupoty piszesz? Od strony balkonów na Startowej 7, 11 i 13 są place zabaw, ponadto mamy duży park. Jest więc jest gdzie chodzić z dzieckiem. Jaką trzeba być ignorantką aby tego nie zauważyć?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaką trzeba być ignorantką aby nie widzieć wszystkich psich odchodów na wszystkich placach zabaw oraz wszystkich wyprowadzaczy w parku JP. W piaskownicy jak tylko się dziecko zacznie bawić to za chwilę wykopuje szkła po butelkach,kocie odchody itd. Więc co z tego, że są place zabaw i parki jak sami mieszkańcy Zaspy o nie nie dbają. to nie sa mieszkańcy innych dzielnic przyjeżdżający tu na spacery z psami. TO nasi mieszkańcy Zaspy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
A co mają nowe inwestycje do psich kup ? To że psy s****ą to powód żeby w takim miejscu powstały bloki czy też inne inwestycje? Może jeszcze zasypmy piaskownice ? Chyba cos sie tobie pomyliło, wątek dotyczy innego problemu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinię należy złożyć w sekretariacie spółdzielni do 15.11.2013. Brak odp. będzie uznawany jako głos za AKCEPTACJĄ inwestycji. I oczywiście trzeba sie podpisac i podac swój adres zamieszkania.
To są jaja jakieś!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
JEŚLI CHODZI O PSIE KUPY.

Liczba psów się nie zmieni a liczba terenów zielonych tak.
W z związku z tym zagęszczenie kup na terenach które pozostaną wzrośnie i to bardzo.

Przez to że tych kup jest tam tak dużo to dlatego od strony balkonów jest mniej.
Też jestem przeciwny posiadaniu psa w bloku ale takie są fakty.
Kto miał zawsze w rodzinie psa, nadal go ma i będzie miał.

JEŚLI CHODZI O INWESTYCJĘ
Ja byłbym w stanie zaakceptować jakąś małą inwestycję na Startowej z wjazdem od Rzeczypospolitej ale NIE WIEŻOWIEC z KOMPLEKSEM USŁUGOWO-HANDLOWYM.

Niech wyburzą te pawilony w których mieści się spółdzielnia itp i na tym miejscu wybudują coś bardziej czystego i funkcjonalnego
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli nie widzisz związku to przejdź się i zobacz co się dzieje na miejscu parkingu, gdzie ma stanąć nowy ten mniejszy blok. Zrobiło się tam miejsce wyprowadzania psów. Co rano jest tam pełno ludzików z pupilami.
Porzucając temat kupy. Ten mniejszy blok na terenie tego parkingu mi się podoba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ale to bardzo proste dlaczego tak jest.Każdy członek spółdzielni ma prawo do jednego głosu i w celu wyeliminowania nieprawidłowości należy swój głos podpisać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
"Jeśli pozwolimy sobie na coś takiego to będzie "blok w blok" jak na Dywizjonu" Bardzo ciekawe gdzie na Dywizjonu 303 jest blok w blok.
Bo chyba nie masz na myśli tych budynków na Jana Pawła II.
Opłaty za tereny w mieście rosną z roku na rok i jeśli chcemy mieć tyle wolnych terenów to niestety trzeba za nie płacić.
Ja osobiście nie widzę potrzeby płacenia za takie duże trawniki i parkingi.Mieszkamy w mieście a nie na odludziu i normalne jest to że zabudowa będzie się zagęszczać.Proszę popatrzeć na osiedle "city park" przy wiadukcie.Inwestycja sprzedana w 90% i jakoś nikt nie marudzi że stoją blisko obok siebie.
Taki budynek w tym miejscu przyniesie więcej dobrego niż złego.Nię będzie słychać tak ulicy oraz osłoni przed wiatrami od morza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 24
i będę mieć możliwość poczuć zapachy z kuchni sąsiada z sąsiedniego bloku, popatrzeć jak ma urządzone mieszkanie i przez cały dzień zaćmienie słońca spowodowane koniecznością zamontowania rolet
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chcesz zachować obecny stan to płaćcie razem z sąsiadami podatek od tego gruntu i po kłopocie.

Dlaczego wszyscy spółdzielcy mają się składać na łąkę i s****nik dla psów pod twoim oknem?

A nikt niczego ci nie zbuduje niezgodnie z obowiązującymi przepisami a w tym przypadku wyraźnie widać że nowe budynki będą w znacznym oddaleniu od istniejących.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

Inne tematy z forum Zaspa

Leszczyńskich (10 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

Remont łazienka (14 odpowiedzi)

Witam mam do zlecenia remont łazienki ok 5m2. Zakres prac: - demontaż starego wyposażenia:...

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry