Widok

Rozładunek kontenerów-hamburg-ktoś coś wie???

pojawiła się firma QBA z Sandomierskiej i werbuje do portu w hamburgu.ktoś już z nimi jeździł bo ogloszenie już raz było na trojmiasto.pl.dajcie znać.pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Coś się poprawiło w tej pracy ? Kto to jest ten Toni, bo mam propozycję jechać, ale po przeczytaniu tego wszystkiego mam obawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mi wstyd że jesteś polakiem bo obcokrajowiec by zrobił mniej błędów ortograficznych niż Ty,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
naucz sie pisać bo wstyd przynosisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sa nowi smialkowie
czy teras pan antoni placi
To toniemu czeka codziennie ściągać 200 euro haha :-))
ja pitole moje oczy... weź chłopaku z Suwałk skończ podstawówkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ludzie, uczcie się języków obcych najpierw, a potem jedźcie do pracy zagranicznej!!!! Dlaczego korzystacie z polskich pośredników?! No tak, nie znacie angielskiego/niemieckiego...

Z polskim pośrednikiem jest takie ryzyko:
- zatrudnią Was na polską umowę i może i jakieś tam ubezp. odprowadzą, ale w Polsce, za granicą odciągną od tego tylko podatek
- gdy się kontrakt skończy lub Was zwolnią, ew. przysługuje Was polski zasiłek, nie niemiecki czy angielski!
- żeby należał się zasiłek dla bezrobotnych, na dzieci, dopłaty do minimum socjalnego czy korzystanie z opieki medycznej - musicie mieć umowę o pracę zawartą w zagranicznej firmie, a nie w polskiej!
- jak pracodawca płaci składki zagraniczne, macie takie same prawa jak lokalny pracownik, jak składki płacą za Was w Polsce, gdy zachorujesz np. w Niemczech możesz iść do lekarza z EKUZ w nagłym przypadku, ale nie możesz się tam na stałe leczyć (do tego trzeba niem. ubezp.)
- zagraniczny pracodawca wypłaca wynagrodzenie, a jeśli są spory o cokolwiek macie jako pracownik przewagę, bo tam organa kontroli funkcjonują lepiej
- co do wynagrodzenia, w Niemczech firmy mają taryfy płac i na tym samym stanowisku nie możecie dostać pensji "na widzimisie" szefa

Jak chcecie narażać się na oszukańczych pośredników polskich, proszę bardzo! Uczcie się języków, bez tego nie ma wiele. I nic nie ma darmo, trzeba zainwestować w naukę, by potem to zaprocentowało!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest banda oszolomuw i zlodzieji niepolecam bylem tam to obuz pracy za grosze
Chyba nie masz prawa decydowac o tym, ile komu dac skoro swoje zarobił i co z tym zrobi. Jest alkoholikiem jego sprawa niech przepija wtedy nie dawaj zaliczki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tony złodzieju kiedy oddasz dla nas nasze cienszko zarobione pieniondze wiesz o kogo chodzi trzej chlopacy z suwalk chyba czas z tym cos zrobic tak mysle ze trzeba nawiązac kontakt z programem tvn uwaga i morze wezną ci sie do d*py
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a gdzie w polsce zarobisz tyle, zeby po oplaceniu dojazdów, i mieszkania /pokoju , zostalo ci jeszcze 500 euro.... o_0
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
witam.akurat trafilem do tego typa co o nim piszesz.nie znasz moze kogos normalnego kto potrzebuje ludzi do pracy?moj mail darius.kahuna@wp.pl pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ci ktorzy nie maja z czym wrocic po 6-ciu miesiacach pracy jedno maja napewno : marskosc watroby i mnostwo znajomych z ktorymi przepili czesc a czesc zgubili albo ich okradli kolesie od flaszki. Tak to wyglada a nieinaczej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
ty piepszony gnojku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam nadzieje ,że lepiej piszesz po niemiecku niż po polsku bo z twoją ortografią, Ciebie by się przydało do telewizji zaprowadzić :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
daj namiary na siebie chetnie przyjade do pracy i ocenie sam co jest grane tevion34@interia.pl
~lagermajster to ty Piotrek czy może Bajtuś ???
To ja ci powiem kolego ze jak czytam twojej wypowiedzi i innych to ktorzy sa za ta praca w porcie to smiac mi sie chce.Jak zadowala cie 700E na miesiac to jestes kotem.Ja za takie siano bym z kanapy nie wstal bo do pracy za granice sie jedzie zeby zarobic a nie zapie....ać za grosze i odmawiac sobie jak napisales "alkohol i inne uzywki"!Dla mnie jestes zwykłą fają która nie ma miejsca w kraju i z musu pracuje w porcie bo niczego innego nie umiesz pajacu!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dostałem koło 400
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry