Widok

Rozładunek kontenerów-hamburg-ktoś coś wie???

pojawiła się firma QBA z Sandomierskiej i werbuje do portu w hamburgu.ktoś już z nimi jeździł bo ogloszenie już raz było na trojmiasto.pl.dajcie znać.pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
spac do pracy jutro;-)

wypowiedź zmoderowana ( 2011-12-13 13:15:12)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Toni,Ja pracuje z twoimi tygrysami i codziennie słucham jak się żalą np.nie dostają pensji na czas-regularnie,bo te pieniądze które im dajesz to nie jest wypłata tylko jałmużna tzn.po 200,100 czy 50 euro co można z taką jałmużną zrobić jak za to żyć!a chociaż jakby ktoś chciał mieszkać w Hamburgu to za co mite zapłaci jak nie płacisz regularnie pensji a za mieszkanie trzeba płaci 10-ego i regularnie jak nie to na bruk.Następny przykład mogę podać,to co za potrącenia od wypłaty są za nieogolenie się!potrącasz im 50 euro,chłopaki ciężko pracują od rana do wieczora,czasu dużo tracą na podróż,to bądź wyrozumiały dla nich i zrozum że nie mają czasu ani siły każdy dzień się golić a po drugie oni przyjechali tu pracować a nie się stroić,to nie jest praca w biurze siedzieć na fotelu w krawacie...!Oni naprawdę ciężko pracują!Żerujesz na nich z tego powodu że nie potrafią mówić po niemiecku!oni przecież językiem nie pracują tylko rękami i wy Polacy którzy przyjmujecie swoich rodaków tak ich traktujecie jak śmieci 2 kategorii Ty Toni i Inni ale nie wszyscy podkreślam NIE WSZYSCY powinieneś się wstydzić postępujesz jak byś był bratem Hitlera!SS-mańską gnidą!A przypomnij sobie jak Ty zaczynałeś swoją tu karierę!byłeś nikim i dla mnie w dalszym ciągu jesteś nikim!wykorzystujesz ludzi dla pieniędzy dla swojego bytu!!!Pozostawiam te żale twojemu sumieniu!!Ja się cieszę że mam prace i pracodawcą moim jest Niemiec :) a pensja jest regularnie płacona!to tyle na twój temat,żegnam ciebie Antoni!!!!
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 2
Skoro az tak przejales sie interesem biednych pokrzywdzonych rodakow na obczyznie i masz takie zle zdanie o mnie to moze wez przejmij inicjatywe firmuj swoim nazwiskiem grupe ludzi ktorych wysylasz do pracy niech ida nieogoleni najlepiej jeszcze z reszta "Puszkina" pozwol im leczyc kaca do 9:00 i wyplac im za to pieniadze.Kwoty 200,100,50 to zaliczki i czasami mysle ze to lepiej bo co poniektorzy gdyby dostali wszystko na raz to po pierwsze "rozchorowali" by sie na tydzien czasu a 20-tego byli by pusci.To gwoli Forum i Twojej "majster" ciekawosci.
Skoro stac Cie na tyle opinii to moze stac Cie na troche wiecej odwagi cywilnej i moze cos wiecej o sobie ? Zapraszam na Forum i napisz jak Tobie na imie i jak brzmi Twoje nazwisko ? moze byc interesujace.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 31
Czarny Ty debilu! Nie pisze sie heci tylko checi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Grabula oddawaj siano...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panie Antoni zacznij płacić na czas pieniądze ludziom a nie żygasz ochłapami. Stawka jaka dajesz jest nie wielka a ty jeszcze dzielisz ja na raty. I jak ktoś mialby sie wyprowadzic do Hamburga zeby nie dojezdzac po 70 km w jedna stronę skoro nie ma nawet szansy odłożyć pieniedzy!
Nawet jesli ludzie maja komornika czy inne zobowiazania do splacenia 
to pracuja po to aby je splacic a ty ich tylko na dno ciagniesz. 
I te oferowane osiem euro zapomniałeś dodać ze odjać podatek a wtedy 
to juz nawet siedem niewychodzi ! I choc by nie wiem jak ciezko i pokornie pracowac i tak nie jestes w stanie mu dac 10 czy 12 euro na godzine bo bys wtedy nie zarobił !!! wiec podsumowujac pracujac 20 dni w miesiacu ze stawka 7 euro daje nam 1120 euro odjac 140 euro dojazdy odjac 250 euro za miejsce w pokoju w tzw. pensjonacie daje nam 730 euro pod warunkiem ze przepracujemy caly miesiac!!!! a utrzymanie sie ( jedzenie, picie itd.) to jest minimum 300 euro na osobe wiec w najlepszym wypadku mozemy miec na czysto  430 euro. Co graniczy z cudem bo nigdy sie nie przepracuje calego miesiaca !!!! No i trzeba by bylo zyc jak pustelnik :( Wiec przestan wciskac ludziom ciemnote i wez sie sam do roboty biznesmenie od siedmiu bolesci. Cyfry mowia same za siebie!!!!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przestancie sie kondony podawac za mnie jak nie macie jaj zeby sie oficjalnie podpisac to nie moja wina widocznie sie boicie!!!!! Ja jestem szczesliwy mam mieszkanie mam rodzine i nic mi nie brakuje... a skoro wy nie macie jaj zeby powiedziec otwarcie co myslicie tylko jestescie mocni w gebie w pracy to juz wasz problem.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15
Tylko jakos zaden z was nic nie robi zeby sobie poprawic warunki bytowe itylko co innego wam w glowach tak wiec sami sobie podziekujcie.... bo ja pracujac 9 miesiecy mam w koncu mieszkanie i zaraz bede mial rodzine.... wystarczy tylko chciec a wy widocznie nie dorosliscie jeszcze do normalnego zycia.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
UWAGA!!! UWAGA!!! Goblin oszukuje!!! Najpierw uzywa nicka Goblin a potem mariusz r. Nieladnie Mariusz nieladnie. Wprowadzasz tylko niepotrzebny zamęt na naszym nowym forum...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jezeli to wasze forum " KONDONY" TO nie podpisujcie sie za mnie bo do tej pory tylko sobie to czytalem ale nie mieszajcie mnie do waszego czeskiego filmu.... tylko jezeli macie jaja to sie podpisujcie oficjalnie a nie zgrywacie CNOTKI!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
WIDZE ZE NIEKTORYCH PRAWDA ZABOLALA HEHE.... OGARNIJCIE SOE WKONCU A NIE BEDZIECIE ZALOWAC....:):):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Morda goblin kto sie boi, palisz glupa i tyle zajade cie w robocie.
Ty sie do niczego nie nadajesz, i juz pare osob wku......
kwestia czasu jak wylapiesz bo sie chlopakom juz dawno niepodoba ze z piz.. z widlaka nie schodzisz. Zgrywasz wielkiego szefa a na hu. sie nadajesz!!!!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez komentarza bo nie jestescie tego warci! !!!! Ja robie swoje i tyle.... a jak ktos ma cos do mnie to zapraszam ja sie nie chowam za kolegami ktorych w pracy nie ma bo wszyscy sa falszywi i kazdy kazdego za euro sprzeda sam sie na tym przekonalem....mocni jestescie tylko w gebie i to wystarczy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ja robie to za co mi placa bo komu kolwiek sie noga powinie to nikt nikomu na chleb nie da..... a najlepiej tylko w robocie ujadac co sie zrobi a jak przyjdzie co do czego to kazdy swiety... sami siebie oszukujecie ale widocznie jestescie zbyt malo inteligetni zeby to zrozumiec.... tym sposobem napewno do niczego nie dojdziecie......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
goblin nie s**** sie twoje dni i tak sa policzone.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto widzial 700 euro na oczy, czlowieku nie oszukujmy sie ludzie jada do niemiec zeby zarobic wieksze pieniadze. a ty oferujesz 700 euro odejmij koszt utrzymania i np. wyjazdu raz w miesiacu do Polski. Wtedy hu. zostaje a na palcach jednej reki moge wyliczyc ilu z twoich 20 stu ludzi przepracowalo caly miesiac!!!!! dwa dni bez pracy to +/- 100 w plecy i tak dwa razy w miesiacu. defakto wychodzi ze pracuje sie tylko na swoje utrzymanie a w takim wypadku lepiej zostac w kraju.
Ludzie to sa fakty apeluje o rozwage!!!!
Niech ten post bedzie przestroga dla nowych potencjalnych zainteresowanych.
Pozdrawiam
Ps. a ludzie ktorzy tu pisza i dalej pracuja to tylko dlatego ze nie maja z czym wrocic do domu. po np. 6 miesiacach pracy w niemczech.
A na dodatek zapozyczyli sie na ten wyjazd.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE DRAPCIE SIĘ DZIEWCZYNY! :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jutro wszyscy maja wolne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ty ksiegowy nie chowaj sie w cudzych pseudo tylko napisz jak Cie z Urzedu wolaja tzn jak brzmi Twoje nazwisko a Tobie polecam prace w Polsce i tam swojemu pracodawcy powiedz zeby wzial sie do roboty.
Nikt nie broni byc Ci BIZNESMENEM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
niech zgadnę...piwko to pewnie ty Wojtas...heh...tylko ty potrafisz tak się wyrażać...ja jestem ogarnięty na tyle, na ile chcę być,nie oceniałęm cie ale chyba zas najwyższy...
Pewnie jak to pisałeś to siedziałeś pod biurkiem,albo na kolankach u swego pryncypała(chyba wiesz co to znaczy pryncypał?),w busie sikasz na Knuta jak stara żmija jadowita,a na forum d*psko liżesz w całej jego okazałości...jeśli ktoś z nas jest miękkim kijem robiony to właśnie ty...ja w swoim opisie tylko skomentowałem sytuacje jaka jest faktycznie...ale ty "kondonie"postanowiłeś zelżyć mne jako człowieka...
jesteś facetem pokroju kopika i klaty...w busie ostro u starego "ostro".pozdrawiam cie lamusie
polonek we własnej osobie:)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry