Widok

Rachunki za wodę Gdynia Zamenhofa

Witam, czy możecie się podzielić informacjami jakie macie rachunki za wodę w tym budynku? Według obliczeń m/w się zgadza ale pewna nie jestem. Dodzwonić się do wspólnoty nie mogę . Ostatni rachunek na 3 osoby przyszedł na 450 zł! Czy to jest taka norma w tym budynku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć,

450 zł za 3 osoby może być trochę wysokie, ale zależy od zużycia i stawek w budynku. Warto porównać m³ na rachunku z wcześniejszymi okresami i sprawdzić, czy nie ma np. przecieków lub błędnego odczytu.

Jeśli nie możesz się dodzwonić do wspólnoty, spróbuj zapytać sąsiadów to najlepsze porównanie.

450 zł za wodę dla 3 osób to raczej sporo jak na jeden miesiąc, chyba że to było rozliczenie za dłuższy okres albo jakaś dopłata. U mnie w podobnym bloku w Gdyni wychodzi dużo mniej, więc warto sprawdzić ile m³ zostało naliczone i czy to na pewno za jeden miesiąc. Możliwe też, że coś jest nie tak z odczytem licznika albo rozliczeniem we wspólnocie ktoś jeszcze z Zamenhofa ma podobne rachunki?

To naprawdę ciekawe pytanie! To imponujące, że mogę przeglądać i uzyskiwać dostęp do większej liczby aktualizacji i rozwiązań problemów.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Okna Pava Oknoplast prośba o opinie (19 odpowiedzi)

Witam, Myślę o zamówieniu tych okien ale nie wiem jeszcze na 100%. To nowość nie znam nikogo...

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (37 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

Jakie okna polecacie? (162 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

do góry