Widok

Rachunki za wodę Gdynia Zamenhofa

Witam, czy możecie się podzielić informacjami jakie macie rachunki za wodę w tym budynku? Według obliczeń m/w się zgadza ale pewna nie jestem. Dodzwonić się do wspólnoty nie mogę . Ostatni rachunek na 3 osoby przyszedł na 450 zł! Czy to jest taka norma w tym budynku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To naprawdę ciekawe pytanie! To imponujące, że mogę przeglądać i uzyskiwać dostęp do większej liczby aktualizacji i rozwiązań problemów.

450 zł za wodę dla 3 osób to raczej sporo jak na jeden miesiąc, chyba że to było rozliczenie za dłuższy okres albo jakaś dopłata. U mnie w podobnym bloku w Gdyni wychodzi dużo mniej, więc warto sprawdzić ile m³ zostało naliczone i czy to na pewno za jeden miesiąc. Możliwe też, że coś jest nie tak z odczytem licznika albo rozliczeniem we wspólnocie ktoś jeszcze z Zamenhofa ma podobne rachunki?

Cześć,

450 zł za 3 osoby może być trochę wysokie, ale zależy od zużycia i stawek w budynku. Warto porównać m³ na rachunku z wcześniejszymi okresami i sprawdzić, czy nie ma np. przecieków lub błędnego odczytu.

Jeśli nie możesz się dodzwonić do wspólnoty, spróbuj zapytać sąsiadów to najlepsze porównanie.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Dom drewniany (18 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

do góry