Widok

Rajska Góra - opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadąc w zeszły weekend na działkę do Lubiatowa kawałek za Wejherowem w miejscowości Góra zauważyliśmy z "moim" coś "nowego" na starej trasie. Z ciekawości podjechaliśmy bliżej i obiekt ten okazał się dopiero co oddanym do użytku dworkiem. Nie weszliśmy do środka bo trwała jakaś uroczystość. Pozostał pewien niedosyt bo dworek przynajmniej z zewnątrz wywarł na nas pozytywne wrażenie ogród+ architektura budynku oraz położenie tuż przy jeziorze... Nie mogę znaleźć Strony ani jakiś informacji teleadresowych stąd pytanie czy ktoś miał już tam wesele, jakie duże są sale, wystrój wnętrz, czy są pokoje i przede wszystkim jak z jedzeniem i obsługą?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 19
bardzo chcę mieć tam wesele, jednak na 2012 terminów już nie ma:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Terminy są od stycznia do marca 2012, oraz od października, wiem, ponieważ dziś rezerwowałam termin na kwiecień, chyba ostatni zreszta. Więc terminy są lecz nie w okresie letnim. Ale co z tego skoro lata u nas i tak nie ma :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miejsce super położone,sala wprost stworzona (jak już ktoś napisał ) na uroczystości które mamy zapamiętać do końca życia- duża,przestronna, jasna,dekoracje dodają jeszcze większego splendoru i tworzą wyjątkową atmosferę .Naprawdę wszystko jest dobrane ze smakiem i wyjątkowo gustownie.Byłam,widziałam i miałam okazję ciszyć oczy i żołądeczek na weselu znajomych.Do dzisiaj jestem pod wrażeniem. Jedzonko pyszne i świetnie podane.Dekoracja potraw oraz obsługa iście królewska.
Co do terminów (pytałam bo jestem zainteresowana przyszłym rokiem osobiście ) jest jeszcze wolna większość piątków ( od styczna do grudnia 2012) przy których można uzyskać odpowiedni RABAT w zależności od rodzaju imprezy ( dla oszczędnych ) oraz są jeszcze wolne soboty po 20 października do końca 2012 Szczerze polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byliśmy w Rajskiej Górze przyjrzeć się dokładnie i jesteśmy zachwyceni :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
To, że nie ma terminów mówi samo za siebie. :D Już po tym wiadomo że Rajska Góra cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. My na szczęście planujemy ślub w 2013 więc termin zaklepaliśmy. Umowa podpisana, dekoracje zamówione od Rajskiej, kościół zarezerwujemy w Górze... (mimo że oboje jesteśmy z Gdyni - po pierwsze pod nosem, po drugie piękny zabytkowy bajkowy kościółek)

Pozostaje nam tylko dograć menu - ale to już na kilka tygodni przed imprezą. O obsłudze dużo słyszałam dobrego, o jedzeniu również.

Co do pokoi to się zgodzę z tym że powinny być bardziej dopieszczone. Liczymy na to że już na naszym weselu tak właśnie będzie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
My zamówiliśmy. Dekoracje kościoła też. Właściwie całą oprawę (bo i winietki i podziękowania i kwiaty itp). Wszystko mamy więc z głowy. Było dokładnie tak jak chcieliśmy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kiedy zobaczyłam to miejsce w internecie, byłam zachwycona. Jednak w momencie kiedy tam pojechałam, wyszło kilka mankamentów Rajskiej Góry. Położenie dworku bardzo ładne, dookoła teren dokładnie zagospodarowany. Jednak moich oczekiwań nie spełniła sama sala. Mała, bardzo niska, nieduży parkiet, słupy pośrodku -nie wiem kto ją planował... Moim zdaniem miejsce dobre na chrzty, komunie itd. Na wesela nie za bardzo...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15
Droga TIKIRIKI śledzę wątek dotyczący Rajskiej Góry dość uważnie i nie ukrywam że najbardziej szukam opinii- negatywnych. Chcę wiedzieć na co zwrócić uwagę i czego muszę pilnować. Zaliczkę na 2013 wpłaciłam i mogę ją do końca roku bez konsekwencji wycofać. Problem jest w tym że twoje opinie są sprzeczne. We wcześniejszej odpowiedzi stwierdziłaś ze smutkiem i bólem że terminów wolnych na Wesele dla Ciebie w 2012 roku już nie ma. Natomiast w ostatniej wypowiedzi stwierdzasz że sala nadaje się jedynie na chrzty i że nie spełnia ona twoich oczekiwań. Wprawdzie nie jestem designerką ale potrafię odróżnić ziarna od plew.Jeżeli wnętrze Rajskiej Góry się komuś nie podoba to musi być on wybitnym indywidualistą albo zrozpaczonym niedoszłym klientem który pogrąża się w depresji gdy myśli o zbliżającym się terminie wesela w lokalu innym od upragnionego. Pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8
Chciałam tam mieć swoje wesele, bo zachwyciły mnie zdjęcia w internecie. Sala wydawała się przestronna, ładna, po prostu idealna. Ale kiedy tam pojechałam, od razu zobaczyłam jej felery, czyli to, o czym wspomniałam wcześniej -mała sala, parkiet niewystarczający, a przede wszystkim niski sufit, co w lokalach na wesele wg mnie jest nie do przyjęcia!! Każdy wybiera to, co woli, ja tylko opisuję moje odczucia. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona z wyboru, bo przecież to Twoje wesele:) Pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 17
Tikiriki - kompletnie się nie zgadzam z Twoją opinią. Miejsce jest śliczne i sala wprost idealna na wesele.
A salę zapewne planował architekt.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8
To chyba nie widziałaś zbyt wielu sal na wesele. Moim zdaniem sala nie urzeka, czułam się tam jak w norze, za mało przestrzeni. Nie rozumiem po co jest tam tak wiele słupów i schody do góry w środku sali. Masakra.. Ale tak jak powiedziałam, każdy robi swoje wesele tam gdzie chce. Ja tylko opisuję swoje odczucia i chcę niektórym zwrócić uwagę na mankamenty tej sali. Bo ok, jest nowoczesna, ma fajne oświetlenie, ale jej funkcjonalność kuleje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 18

Rewelacja to mało powiedziane:)

Rewelacja to mało powiedziane :)
Zorganizowaliśmy w Rajskiej Górze swoje wesele 13.08.2011.
Dworek już na zewnątrz cieszy oko, ale po wejściu do środka można oniemieć. Dopełnieniem wszystkiego jest cudny ogród - wszystko razem powoduje, że jest to najlepszy lokal na wesele w okolicach Trójmiasta.
Wiem co mówię, bo zmienialiśmy lokal niecałe 2 miesiące przed ślubem i wszystkie dostępne oferty mamy przerobione od A do Z.
Goście do dzisiaj dzwonią i mówią, że było to najlepsze w ich życiu wesele na jakim mieli okazję być.
Lokal jest szykowny i elegancki, Pani Agnieszka od dekoracji to mistrzyni świata - nasłuchałam się mnóstwo "ochów" i "achów" na temat wystroju sali i stołów - dziękuję za to przeogromnie :).
Jedzenie wyśmienite, ładnie podane, obsługa na najwyższym poziomie, kelnerzy przemili (mimo, że musieli zostać dłużej niż do umówionej 4 w nocy).
Ilość jedzenia jest ogromna - Goście jedli cała noc, a i tak został nam cały bagażnik pakunków z pozostałym z wesela jedzeniem.
Razem z Gośćmi stwierdziliśmy, że moglibyśmy zrobić wesele w dworku ponownie, bo mamy niedosyt :). Serdecznie dziękujemy za tak miłe i profesjonalne podejście - szczególnie Pani Oldze.
Życzę sukcesów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mam pytanie, na ile osób organizowaliście wesele? Z moim narzeczonym zarezerwowaliśmy termin na przyszły rok. Organizujemy wesele na około 110 osób i boję się, że może być problem z ustawieniem stołów aby wszyscy goście się pomieścili ale również żeby nie zabrakło miejsca do tańczenia. Mimo tego salą jestem zachwycona i słyszałam również dużo pochlebnych opinii o tym miejscu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ludzie przesadziliście choć to trochę zabawne;)
- „Bronek „ma takie samo IP jak „ja” ( kobieta) oraz „Majka”
- „ Agnieszka” ma takie samo IP jak „Dominika i Piotr”
- „Michasia” ma to samo IP co rozpoczynająca watek „Agata”

Wszyscy korzystacie z tego samego kompa?;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
Magda mam takie same obawy co ty. Moje wesele będzie we wrześniu na około 130-140 osób. Sala ma ponad 300 m2. więc średnia jest ponad 2,5 metra na osobę czyli powinno być dobrze. Mimo wszystko wysyłam rodziców na Andrzejki do Rajskiej Góry aby przetestowali parkiet przy obłożeniu powyżej 100 osób:) Najchętniej podobnie jak ty widziałabym wypowiedź Państwa Młodych którzy przeszli już podobne wesele .
Co do zarzutów Orety o komentarzach o tym samym IP to "ja" i "Bronek" nie jedno mamy wspólne nie tylko komputer. A inni to nie wiem? W rajskiej jest darmowy internet oraz ogólnie dostępny laptop którego się udostępnia np na konferencje. Więc nie trudno o podobne IP. Poza tym jeżeli mieszkach gdzieś w okolicy Wejherowa to wiesz że o Dworku jest już głośno i jeden drugiemu go poleca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam, chcemy zarezerwować sale na wrzesień 2012 rok. Byliśmy już w rajskim dworku, miejsce urocze, blisko trójmiasta zupełnie inny klimat niż w salach np. hotelowych - mam nadzieję że nie zawiedzie nas obsługa jedzenie itd. Nie ukrywam że sugeruje się opiniami z forum, mam więc nadzieje że są prawdziwe, choć wiadomo że bywa różnie. Przyjęcie organizujemy na blisko 100 osób - tez obawiam się o miejsce ale mam nadzieję ze obsługa wie co mówi twierdząc że sala jest na 170 osób :) Zdecydujemy się na menu za 190 zł .... byłabym wdzięczna za opinie osób które z lokalu korzystały - rzeczywiście a nie tylko wirtualnie. Dzielcie się Panie i Panowie swoimi odczuciami ;) Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zaklepaliśmy termin 13 października 2012. W związku z tym wraz z narzeczonym podpytywaliśmy ludzi z naszego otoczenia, którzy albo organizowali, bądź byli na weselu w rajskiej górze. Moi rodzice również przeprowadzili mały wywiad środowiskowy z rodzicami pary młodej, która organizowała tam wesele :) Wszystkie opinie o rajskiej górze były pozytywne wręcz rewelacyjne. Słyszałam bardzo pochlebne opinie o obsłudze jak i jedzeniu oraz bardzo dużej jego ilości. Pani Olga zapewniała nas, że w wersji za 170 zł jedzenia będzie bardzo dużo i dużo zostanie. Takie też słyszeliśmy opinie i wszyscy to potwierdzali. Chociaż ja chciałabym tą wersję trochę zmodyfikować bo brakuje w niej np. deseru po obiedzie. Mam na dzieję, że podzielisz się wrażeniami swoich rodziców po nocy andrzejkowej. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
rodzinne i znajomkowe układy to krótka charakterystyka tej zacnej sali
trochę nie wierzę w Pani Olgi profesjonalizm bo znam jej prawą rękę
szybki i prawdziwa to samo ip
do góry