Widok

Rajska Góra - opinie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadąc w zeszły weekend na działkę do Lubiatowa kawałek za Wejherowem w miejscowości Góra zauważyliśmy z "moim" coś "nowego" na starej trasie. Z ciekawości podjechaliśmy bliżej i obiekt ten okazał się dopiero co oddanym do użytku dworkiem. Nie weszliśmy do środka bo trwała jakaś uroczystość. Pozostał pewien niedosyt bo dworek przynajmniej z zewnątrz wywarł na nas pozytywne wrażenie ogród+ architektura budynku oraz położenie tuż przy jeziorze... Nie mogę znaleźć Strony ani jakiś informacji teleadresowych stąd pytanie czy ktoś miał już tam wesele, jakie duże są sale, wystrój wnętrz, czy są pokoje i przede wszystkim jak z jedzeniem i obsługą?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 19
Kiedy zobaczyłam to miejsce w internecie, byłam zachwycona. Jednak w momencie kiedy tam pojechałam, wyszło kilka mankamentów Rajskiej Góry. Położenie dworku bardzo ładne, dookoła teren dokładnie zagospodarowany. Jednak moich oczekiwań nie spełniła sama sala. Mała, bardzo niska, nieduży parkiet, słupy pośrodku -nie wiem kto ją planował... Moim zdaniem miejsce dobre na chrzty, komunie itd. Na wesela nie za bardzo...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15
My zamówiliśmy. Dekoracje kościoła też. Właściwie całą oprawę (bo i winietki i podziękowania i kwiaty itp). Wszystko mamy więc z głowy. Było dokładnie tak jak chcieliśmy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
To, że nie ma terminów mówi samo za siebie. :D Już po tym wiadomo że Rajska Góra cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. My na szczęście planujemy ślub w 2013 więc termin zaklepaliśmy. Umowa podpisana, dekoracje zamówione od Rajskiej, kościół zarezerwujemy w Górze... (mimo że oboje jesteśmy z Gdyni - po pierwsze pod nosem, po drugie piękny zabytkowy bajkowy kościółek)

Pozostaje nam tylko dograć menu - ale to już na kilka tygodni przed imprezą. O obsłudze dużo słyszałam dobrego, o jedzeniu również.

Co do pokoi to się zgodzę z tym że powinny być bardziej dopieszczone. Liczymy na to że już na naszym weselu tak właśnie będzie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Byliśmy w Rajskiej Górze przyjrzeć się dokładnie i jesteśmy zachwyceni :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
Miejsce super położone,sala wprost stworzona (jak już ktoś napisał ) na uroczystości które mamy zapamiętać do końca życia- duża,przestronna, jasna,dekoracje dodają jeszcze większego splendoru i tworzą wyjątkową atmosferę .Naprawdę wszystko jest dobrane ze smakiem i wyjątkowo gustownie.Byłam,widziałam i miałam okazję ciszyć oczy i żołądeczek na weselu znajomych.Do dzisiaj jestem pod wrażeniem. Jedzonko pyszne i świetnie podane.Dekoracja potraw oraz obsługa iście królewska.
Co do terminów (pytałam bo jestem zainteresowana przyszłym rokiem osobiście ) jest jeszcze wolna większość piątków ( od styczna do grudnia 2012) przy których można uzyskać odpowiedni RABAT w zależności od rodzaju imprezy ( dla oszczędnych ) oraz są jeszcze wolne soboty po 20 października do końca 2012 Szczerze polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Terminy są od stycznia do marca 2012, oraz od października, wiem, ponieważ dziś rezerwowałam termin na kwiecień, chyba ostatni zreszta. Więc terminy są lecz nie w okresie letnim. Ale co z tego skoro lata u nas i tak nie ma :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo chcę mieć tam wesele, jednak na 2012 terminów już nie ma:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam wziąć od nich dekoracje. Byłam tam na weselu w sierpniu - niedrogo i ze smakiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kuzynka miała za 170 złotych w czerwcu i nadal wyciąga jedzenie weselne z zamrażarki i prawdopodobnie do Wszystkich Świętych będzie mnie nadal karmić dewolajami i innymi zrazami. W opcji za 170 jedzenia było po prostu za dużo aczkolwiek nie wiem co oferują za te 10-20 zł niżej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam pytanie, za jaka cenę należy zamówić menu żeby jedzenia było "w dużych ilościach"? bo z tym bywa różnie :)
Byłam tam w ostatnią sobotę jako gość na weselu - i powiem, że było fantastycznie! Byłam zdziwiona, że Młodzi zrezygnowali z sali w Gdańsku na rzecz jakiejś nowej niezbyt znanej sali, ale stwierdzam, że mieli niezłego farta. Rajska Góra niedość, że usytuowana w pięknych okolicznościach przyrody z których goście mogą korzystać do woli, to obsługa na najwyższym poziomie (fajne chłopaki swoją drogą) , a jedzenie rozpływało się w ustach i było go multum. Sala w sama w sobie jest urocza wprost stworzona na wesele - jasna, zaprojektowana ze smakiem bez zbędnych ozdób i krzykliwych kolorów, tak że dekoracje ze świeżych kwiatów wystarczyły, żeby nadać jej splendoru na tę wyjątkową noc, a nowoczesne oświetlenie dopełniło reszty. Jedyny mankament jaki widziałam to pokoje, które co prawda pachną nowością, ale mogły być lepiej doposażone, żeby dorównać standardowi sali. Szczerze polecam!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7
http://www.rajskagora.pl , tam jest pięknie, wesele będea miała tak w przyszłym roku , mamy juz wszystko zaklepane.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dla gości weselnych specjalne rabaty :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
A co z cenami za pokoje dla gościi weselnych? Czy takie jak na stronie czy taniej?
Alu kochana,
jeśli już mamy robić tak wnikliwą analizę, to pragnę zauważyć iż:
dworek usytuowany jest jakieś 50m od drogi wiodącej do Bolszewa

nie wiem jakiego typu "inspiracji", bądź "natchnienia" szukasz w toaletach:) ...bo te w rajskiej górze jak na toaletę przystało spełniają swoją funkcję:)

standardowe jedzenie... cóż... jeśli ktoś takie standardowe jedzenie sobie zażyczył to pewnie i takie było:) ja mam zupełnie inne doświadczenia z tego miejsca:)

co do schodów, to można robić o wiele ciekawsze rzeczy na imprezie, niż siedzenie i wpatrywanie się na nie;)

co do obsługi, to nie zauważyłam, aby cokolwiek nie grało:) stoły uginały się od "nie-standardowego" jedzenia, a kelnerzy dbali o komfort i zadowolenie gości:)

nie wiem droga Alu, jakie powierzchnie i "inspiracje" wpisują się u Ciebie w nie-zwyczajne, ale ten ogród nie dość, że jest gustownie zaprojektowany, to z pewnością daje duże poczucie przestrzeni

..i zgadzam się, że wszystko co nowe potrzebuje dopracowania, ale w przypadku rajskiej góry, wszystkie rzekome niedociągnięcia, myślę, że są zrekompensowane przez ogólny, pozytywny odbiór:)

ja osobiście nie mogę złego słowa o tym miejscu powiedzieć, a byłam niejednej imprezie i małe porównanie mam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziekuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podejrze że gdzieś do 170 osób ale pewien nie jestem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam , czy wie ktos na ile osob jest ta sala w tym dworku ?? pozdrawiam :)
Bardzo polecamy Rajską Górę, mieliśmy tam swoje wesele. Goście chwalili zarówno jedzenie, jak i samą salę. Niektórzy nawet twierdzili że po wejściu na salę zapierało im dech z wrażenia. Sala jest nowa, wybudowana w tym roku, wszystko jest ładne, czyste. Sali nie trzeba specjalnie dekorować gdyż sama w sobie jest dekoracją. W innych lokalach proponowano nam za dodatkową opłatą pokrowce na krzesła a tutaj nawet krzesła są ładne, każde obite kremowym materiałem. Jedzonko ślicznie podane, ponoć smaczne (gdyż sami z braku czasu i emocji niewiele zdążyliśmy zjeść:), w bardzo dużych ilościach. Dodatkowo dostaliśmy od właścicieli gratis wiejski stół, który zrobił furorę.
Pokoje nowiutkie, eleganckie, każdy z łazienką i prysznicem.
Obsługa...Pan Piotr klasa sama w sobie:)
Właściciele otwarci na propozycje.
Niektórzy goście przyjechali wcześniej w dniu wesela i zostali poczęstowani obiadem bez żadnych dodatkowych opłat.
W dniu poprawin właściciele zawozili nawet naszych gości do kościoła.
Przez 1,5 roku wcześniej mieliśmy zarezerwowany inny dworek i na 2 miesiące przed ślubem po zobaczeniu Rajskiej Góry zdecydowaliśmy się na zmianę. Bardzo polecamy to miejsce, naprawdę warto.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zarezerwowałam Salę na Wrzesień 2012. Ceny wydają się być atrakcyjne. Zaczynają się 0d niecałych 150 zł a kończą się tam gdzie fantazja państwa młodych. Ja wybrałam menu za 170 i wprowadziłam małe zmiany, dodatkowo płacę za carving ( rzeźby w owocach), stół wiejski za ponad 1000 dostałam gratis.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry