Widok

Ratunku!!!!! Dziecko zjadło banana ze skórką (i czarną końcówką)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny ratunku! Mój 14 m-czny synek dorwał i zjadł ze skórką (nie wiem jak mu się to udało, co prawda ma ząbki od jedynek do czwórek ale nawet dla mnie nie było by to proste..) banana i to z tą czarna stroną, którą się zawsze odcina i wyrzuca. Boję się ęteraz lambiozy czy innych powikłań :( Ratunku!
Czy mogę coś zrobić, czy mam czekać i modlić się, żeby mu nic nie było????
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxskjobi0zib54.png
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej nic nie zrobisz ..trudno lambiozy moze sie nabawić i w piaskownicy pózniej ...nie ma co panikować , przezyje :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spokojnie. Nic mu nie będzie. Kupala zrobi i po sprawie :)
Obyście miały rację!!!! dzięki za uspokojenie ;) Nie wiem kto bardziej szalony - dziecko, że zjadło banana ze skórką czy maż, ze dał mu go do zabawy :P??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o matko jajek tez nie dawaj bo ptasia grypą sie zarazi...bez przesady...moze jedz na pogotowie i powiedz ze dziecko banana zjadło w całosci...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przy okazji zapytam skąd lamblioza w bananach? bo ja zupełnie niewyedukowana jestem w tym temacie ;/

swoją droga masakra z tymi dziećmi - wszystko zjedzą, jak człowiek nie widzi ;p
tak w tych czarnych koncowkach ponoć nieciekawe rzeczy są ....też to czytałam , także odcinac to nalezy
dzięki! no właśnie - obcinać... jak się zdąży ;) fakt, ze dzieci uważają, że wszystko jest jadalne nieco komplikuje codzienność ;)
Buahaha:) fajne:)

moja mama opowiadała mi kiedyś, że mała córka jej koleżanki zjadła kostkę do WC!
A ta koleżanka-matka zanosiła się śmiechem jak to opowiadała;) mała była cała zielona od tej kostki:P
i nic się jej nie stało.
jak po publicznych piaskownicach dzieci mają się dobrze to po bananie pewnie też :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
juz po ptakach ale zawze mozna wywolac wymioty jak zje cos podejrzanego (np trutke na szczury- z piwnicy)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jezu ale dałaś przykład :o Po trutce na szczury to raczej płukanie żołądka jest potrzebne. Nie rozumiem kto zabiera dziecko do piwnicy jeszcze jeśli wyłożona jest trutka na szczury :o Dla mnie to skrajnie nieodpowiedzialne :/
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
gwarantuję, że nic nie będzie:) są kraje gdzie banany zjada się w całości - pamiętam odcinek Cejrowskiego ...w skórce zawsze najwięcej witamin. Poza tym moja siostr jest dietetykim i właśnie się jej podpytalam, potwierdziła, że tylko więcej błonnika i witamin dostarczyłaś dziecku:)
dzięki Pinezka, choć to dziecko dostarczyło sobie samo :D Mąż jak mi to opowiadał, to mimo strachu tez parskał śmiechem i ja się śmiałam, choć trochę się przestraszyłam!
no to jestem skrajnie nieodpowiedzialna bo zabieram do piwnicy nawet dwoje, a trutki sa rozlozone przez caly czas bo mieszkamy przy wisle,wole dziecko zabrac do piwnicy niz zostawic na parkingu - wózek trzeba wyjac ...

ale podalam tylko taki przyklad- i i tak lepiej odrazu wywolac wymioty a dopiero potem gnac na pogotowie bo to pierwsza pomoc w takich wypadkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale to z tą końcówka banana to mit,co wy gadacie.
image
"Nie wiem kto bardziej szalony - dziecko, że zjadło banana ze skórką czy maż, ze dał mu go do zabawy :P??"

a może Ty, ze tak świrujesz. Biedne dziecko i biedny mąż, a Ty wyluzuj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hehe, dobre:)
to chyba bylo kiedys teraz nie ma tam niczego, przynajmniej w Anglii sie zawsze dziwia dlaczego ja odcinam ta koncowke bo nigdy o tym nie slyszeli (a mi zostalo przyzwyczajenie)
image

image
Jeżeli banan jest skażony to w całości i obcinanie końcówek nic nie da :/
zresztą rzadko się to zdarza, najwięcej tego świństwa jest w piaskownicach, brak higieny, i roznosicielki muchy. Zostawcie biednego banana w spokoju ;)
hehhehehhe ;-)
Jezu, moje już ze 2-3 razy zeżarły ze skórka bo ja nieświadoma byłam że sięgną do stołu :D
Mój sąsiad jak był mały to kupy na podwórku jadł takie już zeschnięte hahahahaha to dopiero mu smakowało ;-))
ja z przyzwyczajenia małej końcówe banana odgryzam i sama zjadam, nic mi nie jest :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry